Bistro Tbilisi na Mokotowie
Niewielka gruzińska restauracja, która nazwę zawdzięcza stolicy Gruzji, znajduje się na warszawskim Mokotowie. Restauracja Tbilisi została założona przez panią Zinę. Kuchnia była wspaniała, chwalona przez znawców i polecana.
Po śmierci pani Ziny restaurację Tbilisi przejęły jej trzy córki. Niestety, interes nie kręcił się tak jak poprzednio: żadna z nich nie zdołała powtórzyć sukcesu matki. Lokal zaczął się borykać z problemami, brakowało jedzenia, w internecie pojawiały się niepochlebne wpisy.
Siostry zaczęły się wzajemnie obwiniać o to fiasko. Przyczyny porażki wydawały się oczywiste, ale nie dla właścicielek, którym oczy otworzyła dopiero Magda Gessler. - Daleko do Gruzji, bardzo daleko - mówiła restauratorka, kosztując kolejnych dań w Tbilisi.
Znana restauratorka niewiele zmieniła w kuchni Tbilisi. Lokal jako taki funkcjonował dobrze i serwował pyszną kuchnię. Dlatego menu się nie zmieniło, jest za to nowy wystrój: pojawiły się nowe elementy, m.in. nowe kwiaty.
Bistro Tbilisi [MENU]
Nazwa Tbilisi została, przed nią pojawił się człon Bistro. W menu znajdziemy m.in. bakłażana faszerowanego baraniną podanego z pomidorami, czosnkiem i ziołami gruzińskimi za 35 z, gołąbki z baraniną zawinięte w liście winogron za 28 zł, gruzińskie pierogi z mięsem i rosołem za 22 zł, czy ciasto dnia za 10 zł, np. miodowo-orzechowe.
Bistro Tbilisi - Kuchenne Rewolucje /zapowiedź/
Strefa Biznesu: Inflacja będzie rosnąć, nawet do 6 proc.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?