Restauracja Chechowa w Złotowie narzekała na brak klientów. Może dlatego, że prowadzące ją rodzeństwo nie miało zbyt dużego doświadczenia w tej branży. Właściciele restauracji to 23-letnia Klaudia i 22-letni Mikołaj. Posiadanie własnego lokalu od zawsze było wielkim marzeniem dziewczyny. Ale to właśnie jej podejście do gastronomicznego biznesu mogło być, według Magdy Gessler, jedną z przyczyn niepowodzeń Restauracji Cechowej w Złotowie. - Albo zaczniesz poważnie traktować to wszystko, albo ciebie tu nie ma. Bo ja kwiatka do kożucha nie potrzebuję - wołała Magda Gessler.
I tradycyjnie już krytykowała zaserwowane na dzień dobry potrawy. - Jakie zęby trzeba mieć żeby to pogryźć? Sztuczne? - pytała restauratorka. Wiele do życzenia pozostawała też czystość: - Tu się rąk nie myje czy się stopami ii w butach otwiera lodówki - mówiła Gessler, prezentując brudną ścierkę.
Ale te czasy minęły. Teraz Restauracja Cechowa to Bar Cechowy. Z powodzeniem przeszedł Kuchenne Rewolucje i zdał ostateczny egzamin. Teraz na brak klientów nie narzeka.
BAR CECHOWY - MENU
A co można tu zjeść? Menu nie jest długie. Królują w nim naleśniki. Jest też wyjątkowy schab cechowy - wielki na całą patelnię.
Oto fragmenty menu:
Naleśniki ratatouville - z pieczonymi warzywami w sosie pomidorowym - 10 zł
Naleśnik crane - z pasztetem francuskim w sosie koperkowym
Naleśnik epinards - ze szpinakiem i serem gorgonzola w sosie prawdziwkowym - 14 zł
Stek wołowy w naleśniku z prawdziwkami i kwaśną śmietaną - 36 zł
Zupy - rosół, kalafiorowa i pomidorowa - porcja 8 zł
Tost z prawdziwkiem i masłem 8 zł
Schab cechowy na całą patelnię z surówką 25 zł
Leśna przygoda - karkówka w sosie prawdziwkowym na sałacie - 22 zł
Filet drobiowy griillowany podany na szpinaku z gorgonzolą - 22 zł
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?