Podczas zlotu w jednej z szesnastu furgonetek-barów można zamówić nie tylko popularne burgery. Można skosztować bagietek przyrządzanych na ciepło przez nomen omen "Bagiety z furgonety", tostów z szarpaną wołowiną, tajskich zup, czy curry z kurczakiem serwowanych przez HulThaia i Tuk Tuka. Miłośnicy greckiej kuchni mogą posilić się z kolei souvlakami podawanym np. z małżami lub kalmarami. W furgonetce Gastrusia do wyboru są za to bifany, czyli portugalskie bułki z wieprzowiną.
A co na deser? Dużą popularnością cieszyły się lody, oczywiście naturalne serwowane przez Krasnolód. Można się ochłodzić tak wyszukanymi smakami jak seler z jabłkiem czy ogórek z rabarbarem. Rozgrzewają z kolei kawy przyrządzane przez Ekspresso.
Wzięcie miały również gofry serwowane przez Gofreak. Do wyboru są zarówno te klasyczne na słodko - z białą czekoladą, kokosem, egzotycznymi owocami, ale również wytrawne podawane na słono z hummusem z suszonymi pomidorami i rukolą lub pastę curry z kurczakiem na bazie mleka kokosowego i pieczoną marchewką.
Także jutro od godz. 12 do 20 na pl. Społecznym karmić nas będą m.in
- Food Mania
- Mo’jo sandwiches
- Gofreak
- Pan Bulwa
- Bagiety z furgonety
- TosTruck
- HulThai
- PANCZO
- KRASNOLÓD
- Pasibus
- KRAM
- Tuk Tuk
- Ekspresso
- Złote Paluchy Churros
- Gastruś
- Souvlaki Greek Truck
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?