MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zapiekane - Magda Gessler w dawnej pizzerii Kwadrans [MENU]

WSK
Restauracja Zapiekane to dawna pizzeria Kwadrans. Kuchenne Rewolucje przeprowadziła tutaj Magda Gessler
Restauracja Zapiekane to dawna pizzeria Kwadrans. Kuchenne Rewolucje przeprowadziła tutaj Magda Gessler Lila Sayed
Restauracja Zapiekane to nowe miejsce na kulinarnej mapie województwa łódzkiego. Już nie tylko pizza, ale też zapiekanki czy pyszne zupy zagościły w miejscowości Brzeziny przy ul. Głowackiego. Zapiekane to dawna Pizzeria Kwadrans, która zmieniła się dzięki programowi Kuchenne Rewolucje i wizycie Magdy Gessler. Brakowało tam klientów, bo serwowana pizza nie była zbyt dobra. Jak jest teraz?

Zapiekane - dawna pizzeria Kwadrans
Pizzeria Kwadrans szybko zniechęciła do siebie klientów serwując niesmaczną i zrobioną pospiesznie pizzę. Zamówień na początku było sporo, potem obsługa radziła sobie z nimi coraz gorzej, aż w końcu nie przychodziły w ogóle. Restauracja Zapiekane w ogóle nie przypomina dawnej pizzerii: klientów jest sporo, a przychodzą głównie by skosztować potraw wymyślonych przez Magdę Gessler.

Zapiekane - menu Magdy Gessler
W menu wymyślonym które wymyśliła Magda Gessler znalazły się zupa krem z pomidorów za 15 zł, czy pizza dwuwarstwowa z nadzieniem szpinakowym i serem długo dojrzewającym za 30 zł. – Mamy też zapiekankę z białą kiełbasą, jajkiem na twardo i chrzanem. Cena to 25 zł, ale porcja jest solidna, samej kiełbasy jest tam 300 gramów – mówi portalowi Gazetawroclawska.pl właściciel restauracji Mariusz Bączyński.

Potrawy są zapiekane – tak jak sugeruje nowa nazwa lokalu. Zapiekanki są równie popularne jak pizza, menu bazuje na produktach sezonowych, a sposób podania zaskakuje. Bo kto by się spodziewał deseru... na cieście do pizzy.

– Deser pani Magdy to pizza na słodko ze śmietanką, jabłkami, bananami i cukierkami krówkami. Kosztuje 15 zł – opowiada właściciel restauracji.

Do starej pizzerii z pewnością nie miał takiego serca jak do restauracji Zapiekane. Interes się kręci, bo klienci przychodzą chętniej i odchodzą zadowoleni. Większego zainteresowania Mariusz Bączyński spodziewa się po czwartkowej emisji odcinka Kuchennych Rewolucji.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska