W menu znajdziemy głównie dania kuchni amerykańskiej - burgery i steki wzbogacone o azjatyckie dodatki. W restauracji będzie też można wypić alkohol - m.in. koktajle przygotowywane przez barmanów. Blue Frog, czyli niebieska żaba to jedna z najszybciej rozwijających się sieci restauracji w Chinach. Wrocławska restauracja będzie drugą należącą do tej sieci w Europie - pierwsza działa w Madrycie.
Blue Frog - zobacz menu i ceny
Burgery:
SLIDERS BLUE FROG / 610g – 34 zł
3 mini burgery, każdy w innym smaku: mięso wołowe Angus /USA/ 200g, sałata, ogórek, konfitura z czerwonej cebuli, jalapeno, sos Teriyaki, sos BBQ, sos serowy
MONTANA BURGER / 700g – 35 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 200g, ser cheddar, bekon, pomidory, rukola, sałata lodowa, krążki cebulowe, sos serowy
BLUE FROG TERIYAKI BURGER / 640g – 35 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 200g, ananas, cebula, rukola, sałata lodowa, ogórek, sos Teriyaki, dymka, prażony sezam, kolendra
CLASSIC BURGER / 640g – 25 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 200g, pomidory, cebula, rukola, sałata lodowa, majonez, ketchup
DOUBLE SPICY BURGER / 890g – 49 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 400g, ser cheddar, bekon, jalapeno, pomidor, cebula, rukola, sałata lodowa, sos louisiana
TOP OF THE ROCK BURGER / 650g – 35 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 200g, cheddar, jajko sadzone, cebula biała, konfitura z czerwonej cebuli, rukola, sałata iceberg, dymka, majonez
TIMES SQUARE BURGER / 670g – 39 zł
mięso wołowe Angus /USA/ 200g, bekon, cebula, konfitura z czerwonej cebuli, rukola, sałata lodowa, ser pleśniowy, pomidory, majonez
PULLED PORK & SLAW SANDWICH / 500g – 25 zł
szarpana wieprzowina, jalapeno, sos serowy,
BBQ HOISIN DUCK SANDWICH / 500g – 29 zł
szarpana kaczka, szarpana wieprzowina, ogórek, dymka, kolendra, sezam, majonez mango
BLUE FROG SALMON BURGER / 640g – 39 zł
burger z łososia /Norwegia/ 200g, guacamole, rukola, majonez mango, pomidory
Steki:
RIB-EYE - USA / 520g – 119 zł
stek z wołowiny Angus z antrykotu bez kości, sezonowany na mokro minimum 28 dni
NEW YORK - USA / 510g – 119 zł
stek z wołowiny Angus, sezonowany na mokro minimum 28 dni
RIB-EYE - POLSKA / 520g – 59 zł
stek z antrykotu bez kości, sezonowany na sucho min 28 dni
TOP SIRLOIN - POLSKA / 500g – 49 zł
stek z rostbefu bez kości, sezonowany na sucho minimum 28 dni
TENDERLOIN- POLSKA / 470g – 69 zł
stek z polędwicy wołowej sezonowany na sucho minimum 28 dni
STRIPLOIN ANGUS - SZKOCJA / 520g – 59 zł
rostbef bez kości z wołowiny Angus sezonowany na sucho minimum 28 dni
LAMBCHOPS-NOWAZELANDIA / 470g – 69 zł
kotlet jagnięcy z kostką pojedyńczo cięty
SALMON FILLET - NORWEGIA / 490g / filet z łososia – 49 zł
Żeberka:
RIBS / 810g – 49 zł
sosy: Teriyaki, BBQ, louisiana, żubrówkowy
Dodatkowa porcja żeberek – 16 zł
Zupy:
SWEETCORN CREAM / 350g – 13 zł
zupa z kukurydzy z kiełbasą chorizo, dymka
TOMATO & HERBS CREAM / 310g – 13 zł
krem z pomidorów ze śmietaną, dymka
THAI COCONUT SHRIMP / 390g – 24 zł
tajska zupa z mlekiem kokosowym, krewetkami, kolendrą, grzybami słomkowymi i kiełkami mung
BLUE FROG UDON / 500g – 24 zł
bulion mięsny z makaronem udon, plastry wołowiny, jajko, algi nori, dymka, prażony sezam
Przystawki:
CHICKEN & SPINACH SPRING ROLLS / 210g – 19 zł
3 sajgonki z kurczakiem i szpinakiem, sos Teriyaki, kwaśna śmietana, prażony sezam, dymka
PULLED DUCK SPRING ROLLS / 210g – 19 zł
3 sajgonki z szarpaną kaczką, szarpaną wieprzowiną, sos Teriyaki, kwaśna śmietana, prażony sezam, dymka
VEGE SPRING ROLLS / 210g – 19 zł
3 sajgonki z warzywnym farszem, sos Teriyaki, kwaśna śmietana, prażony sezam, dymka
BLUE FROG CHICKEN WINGS / 370g – 19 zł
skrzydełka kurczaka w pikantnej marynacie z wybranym sosem, podawane ze słupkami marchewki i selera naciowego; sosy: Teriyaki, BBQ, louisiana, żubrówkowy / 30g
QUESADILLAS / 350g / CHICKEN, PEPPERS & CHEDDAR – 19 zł
tortilla, kurczak, papryka, cheddar, salsa, śmietana, kolendra
QUESADILLAS / 330g / TRIPLE CHEESE & JALAPENOS – 19 zł
tortilla, cheddar, mozzarella, sos serowy, jalapeno, kolendra, salsa, kwaśna śmietana
QUESADILLAS / 370g / CHORIZZO
tortilla, ser cheddar, kiełbasa chorizo, kolendra, salsa, kwaśna śmietana
NACHOS PLATE / 190g – 15 zł
talerz nachos z sosem serowym i salsą, dymka
ONION RINGS / 200g – 15 zł
smażone krążki cebulowe z sosem serowym, kwaśna śmietana, dymka
COMBO PLATE / 750g – 49 zł
wybrane skrzydełka kurczaka i quesadillas podane z krążkami cebulowymi, frytkami stekowymi, śmietaną i ketchupem
Desery:
APPLE CRUMBLE / 280g – 15 zł
z pyszną kruszonką i lodami waniliowymi
CHEESECAKE / 200g – 15
legendarny amerykański sernik
WAFFLES / 180g – 15 zł
pyszne amerykańskie gofry podawane z gałką lodów waniliowych
LAVA CAKE / 200g – 15 zł
czekoladowa lawa z lodami, kruszonką i sosem borówkowym
CARROT CAKE / 190g – 15 zł
Dodatkowa gałka lodów – 4 zł
W restauracji będzie można wypić m.in. bezalkoholowe koktajle - 15 zł, lemoniady - 12 zł, wino musujące i czerwone (od 60 do 120 zł), piwo (od 10 do 15 zł) i koktajle alkoholowe (od 20 do 25 zł).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?