CENY NA JARMARKU:
Ceny są zróżnicowane. Za precle z kminkiem, solą, drożdżowe na miodzie trzeba zapłacić od 3 do 5 zł za wiązankę.
Lokalne piwo z Łasku można kupić za ok. 5-6 zł za butelkę.
Droższe są wypieki. Za Makowiec Carski trzeba zapłacić 60 zł/kg. Ale to ciasto, którego receptura zaginęła przed II wojną światową. W rodzinie piekarzy i cukierników z "Zielonej Zagrody" przekazywany jest jednak od 100 lat i wypiekany w tradycyjny sposób.
Na Jarmarku można też kupić olej lniany tłoczony na zimno i nieoczyszczany. Butelka 250 ml to wydatek 16 zł, za litrową trzeba zapłacić 44 zł.
Naturalnie wędzone ryby na Nowym Targu kosztują od 25 do nawet 50 zł za kilogram. Wśród nich takie, które trudno znaleźć w sklepach i marketach, jak np. srebrzyk, trewal, nototenia. Są tu też sery, kasze, zioła, wędliny. Za szynkę lub baleron z dzika zapłacimy 59 zł/kg. Kiełbasa myśliwska z jelenia jest droższa - 68 zł.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?