16 grudnia w Pasażu Grunwaldzkim każdy ma okazję spróbować świątecznych specjałów przygotowanych przez panie z Kół Gospodyń Wiejskich. Tradycyjne Stoły Wigilijne to 26 suto zastawionych stołów, a na nich m.in. karp przyrządzony na rozmaite sposoby, zupa grzybowa, uszka z barszczem czerwonym, pierogi, kutia oraz przepyszne ciasta.
"Wszystkich potraw będzie można spróbować na miejscu. Spotkanie przy Tradycyjnych Stołach Wigilijnych to też świetna okazja do wymiany kulinarnych doświadczeń i poznania tajników regionalnej kuchni" - czytamy w opisie wydarzenia.
Zespoły ludowe na scenie zaśpiewają pastorałki, kolędy i pieśni adwentowe oraz opowiedzą o zwyczajach związanych ze Świętami Bożego Narodzenia.
Wydarzenie trwa do godz. 16. Organizatorem Tradycyjnych Stołów Wigilijnych jest Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego wspólnie z Dolnośląską Izbą Rolniczą oraz Wojewódzkim Związkiem Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?