Wystawcy zachęcają do czytania etykiet. Kupując produkty na wigilijny stół, powinniśmy zadbać również o zdrowie naszych gości i domowników. Uwagę powinny przykuć przede wszystkim dziwne nazwy składników: emulgatory, konserwanty, spulchniacze czy syrop fruktozowo-glukozowy.
- Zauważam, że coraz więcej ludzi ma świadomość, co jest w takich produktach i przychodzą na takie bazary jak ten. Wrocławianie chcą się zdrowo odżywiać i kupują naturalną żywność bez żadnych wspomagaczy - mówi Andrzej Obszański z gospodarstwa ekologicznego firmy Barwy Zdrowia.
A ile zapłacimy za poszczególne bioprodukty na Ekobazarze? Sprawdźcie ceny.
200 g bio kakaa - 24 zł
100 g czystka - 9 zł
500 g czystka 32 zł
500 g ryżu brązowego - 9 zł
400 g daktyli - 16 zł
250 g pestek dyni - 12 zł
250 g moreli suszonych - 17 zł
1 kg soli - 10 zł
250 ml jogurtu naturalnego - 4,50 zł
450 ml jogurtu naturalnego - 7 zł
maślanka mała - 4 zł
maślanka duża - 5,50 zł
śmietana 18 proc. - 7 zł
mleko - 4,50 zł
kg ciasta z dyni - 30 zł
kg ciasta drożdżowego z czarnej porzeczki - 35 zł
Czytaj również: Najlepsze ekosklepy. Plebiscyt rozstrzygnięty
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?