SKŁADNIKI:
- 40 dag sera żółtego
- 400 ml majonezu
- 5 jajek
- Składniki na dowolny farsz
PRZYGOTOWANIE:
Ser ucieramy na grubych oczkach. Następnie dodajemy 400ml majonezu, a do tego 5 ubitych jajek. Wszystko razem dobrze mieszamy. Na kwadratową blaszkę wykładamy pergamin i wylewamy równomiernie naszą roladę. Następnie zapiekamy do uzyskania złotego koloru. Gotową roladę zawijamy na ciepło i odstawiamy. Potem odwijamy i nakładamy nasz farsz, może to być mięso mielone przyprawione szpinakiem lub cokolwiek innego. Zawijamy i kładziemy z powrotem na blaszkę przykrywa się pergaminem, aby się nie spaliła. I pieczemy prze 30 min w temperaturze 150/160 stopni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?