Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja Malarska 25 we Wrocławiu z najlepszym daniem regionalnym

Redakcja
Nagrodę odebrał szef restauracji Marcin Jakubow oraz szef kuchni Arkadiusz Dziakowski i z-ca szefa kuchni Dawid Skura.
Nagrodę odebrał szef restauracji Marcin Jakubow oraz szef kuchni Arkadiusz Dziakowski i z-ca szefa kuchni Dawid Skura.

Wrocławska restauracja z najlepszym daniem regionalnym w Polsce!

Sum milicki w sosie rakowym z kaszą z Doliny Gryki zwyciężył w ogólnopolskim konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów. Nagrodę Perłę 2017 wręczono podczas odbywającej się w niedzielę 24 września gali odbywającej się podczas Targów „Smaki Regionów” w Poznaniu.

Nagrodę odebrał szef restauracji Marcin Jakubow oraz szef kuchni Arkadiusz Dziakowski i z-ca szefa kuchni Dawid Skura.
Wszystkie produkty użyte do przygotowania zwycięskiej potrawy pochodzą z dolnośląskich hodowli i gospodarstw ekologicznych.

Głównym celem konkursu jest identyfikacja i promocja polskich produktów regionalnych, zakorzenionych głęboko w polskiej tradycji i od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur oraz promocja restauracji, które w swojej ofercie serwują dania z użyciem produktów regionalnych.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska