Potrawy wigilijne. Regionalne dolnośląskie produkty i potrawy na wigilię
Wśród wyjątkowych dań przygotowywanych na wieczerzę wigilijną znajdą się m.in. kapusta z grzybami, zupa grzybowa, barszcz czerwony z uszkami faszerowanymi grzybami, karp, kompot z suszonych gruszek, jabłek i śliwek, różnorakie pierogi, gołąbki z kapusty, śledzie zawijane w ciasto oraz kutia.
W programie imprezy przewidziane są również występy zespołów ludowych, które zaprezentują pieśni adwentowe, pastorałki oraz kolędy.
Organizatorem prezentacji jest Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego oraz Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?