Kolejne odcinki programu Posmakuj Dolnego Śląska w co drugi czwartek na GazetaWroclawska.pl
Kaczka faszerowana wątróbką i kaszą - przepis
Składniki
- Kaczka
- 2 woreczki ugotowanej kaszy jęczmiennej
- wątróbki z kaczki ok 4 sztuki... mogą być drobiowe,
- cebula ,
- 1 jajko,
- sól ,pieprz
- czerwona ostra papryka
- czosnek
- majeranek.
Przygotowanie
Kaczkę oczyścić wyciąć kości grzbietu przygotowaną tuszkę natrzeć przyprawami. Cebule zeszklić dodać do ugotowanej kaszy wraz z pokrojoną wątróbką przyprawić solą i pieprzem dodać jajko, wymieszać. Nadziać kaczkę przygotowanym farszem spiąć otwór wykałaczkami i ułożyć w naczyniu do pieczenia piec w temperaturze ok 180-200 stopni.
Kolejne odcinki programu Posmakuj Dolnego Śląska w co drugi czwartek na GazetaWroclawska.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?