Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Podróż przez kuchnie świata z finalistami Master Chef

Marcin Kruk
Marcin Kruk
Gotować każdy może, ale gotować i wiedzieć, jak osiągnąć zamierzony efekt, trzeba się nauczyć. Taką okazję mieli dziś uczestnicy warsztatów w Magnolii. Pod okiem finalistów programu Master Chef poznawali różne tradycje kulinarne.

Kucharze profesjonalni i amatorzy spotkali się w leniwe niedzielne popołudnie w Magnolia Park. Uczestnicy warsztatów kulinarnych zgłębiali tajniki kilku kuchni narodowych i kuchni wegetariańskiej. Grupa pasjonatów, której wcześniej udało się zapisać, gotowała pod okiem finalistów programu Master Chef.

W holu głównym Magnolii skwierczało, wrzało, smażyło się i dusiło. Pomiędzy skupionymi na przygotowywanych potrawach uczestnikami warsztatów krążyli zwyciężczyni ostatniej edycji programu Ola Nguyen oraz Laurentiu Zediu, Martyna Chomacka i Krzysiek Bigus. Gwiazdy chętnie udzielały porad i wskazówek dotyczących kuchni azjatyckiej, amerykańskiej, meksykańskiej, wegetariańskiej, polskiej i deserowej. Na koniec każdej tury potrawy były kosztowane i oceniane.
Udzielanym podczas warsztatów radom profesjonalistów przysłuchiwali się także widzowie. Dla nich organizator przygotował upominki: karty zakupowe i sprzęt kuchenny.

od 7 lat
Wideo

Jak wyprać kurtkę puchową?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska