Kucharze profesjonalni i amatorzy spotkali się w leniwe niedzielne popołudnie w Magnolia Park. Uczestnicy warsztatów kulinarnych zgłębiali tajniki kilku kuchni narodowych i kuchni wegetariańskiej. Grupa pasjonatów, której wcześniej udało się zapisać, gotowała pod okiem finalistów programu Master Chef.
W holu głównym Magnolii skwierczało, wrzało, smażyło się i dusiło. Pomiędzy skupionymi na przygotowywanych potrawach uczestnikami warsztatów krążyli zwyciężczyni ostatniej edycji programu Ola Nguyen oraz Laurentiu Zediu, Martyna Chomacka i Krzysiek Bigus. Gwiazdy chętnie udzielały porad i wskazówek dotyczących kuchni azjatyckiej, amerykańskiej, meksykańskiej, wegetariańskiej, polskiej i deserowej. Na koniec każdej tury potrawy były kosztowane i oceniane.
Udzielanym podczas warsztatów radom profesjonalistów przysłuchiwali się także widzowie. Dla nich organizator przygotował upominki: karty zakupowe i sprzęt kuchenny.
Jak wyprać kurtkę puchową?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?