Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlety mielone - błędy podczas smażenia. Przez to kotlety rozpadają się w czasie smażenia i są twarde

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Wideo
emisja bez ograniczeń wiekowych
Jak przygotować kotlety mielone, żeby nie były twarde, mięso nie kleiło się do rąk, nie przywierało do patelni i żeby kotlety nie rozpadały się w czasie smażenia? Jest kilka błędów, które popełniamy najczęściej, gdy przyrządzamy mięso mielone. Przez to mięso nie jest soczyste i smaczne. Najczęściej popełniany błąd podczas smażenia kotletów to za słabo rozgrzany tłuszcz. Zobacz teraz, jak smażyć idealne kotlety mielone i jakich błędów się wystrzegać.

Tak najlepiej smażyć kotlety mielone

Kotlety mielone to klasyka w polskiej kuchni. Mięso mielone jest nie tylko bardzo popularne ale to także jeden z najbardziej wszechstronnych produktów spożywczych na świecie - można je przygotowywać na wiele sposobów. Po mięso mielone sięgamy chętnie i często, jednak jego właściwe przygotowanie wcale nie jest takie proste.

To Cię teraz może zainteresować

Przyrządzając mielone należy wystrzegać się pewnych błędów, przez które mięso wiele traci - staje się mniej soczyste, suche i mniej smaczne.

Najczęściej popełniany błąd podczas smażenia kotletów to za słabo rozgrzany tłuszcz. Przez to kotlety mielone się rozpadają na patelni.

Wiele osób zastanawia się, co zrobić, by mielone nie były twarde, nie przywierały do patelni oraz nie rozpadały się w czasie smażenia. Mięso mielone często też szarzeje.

Takie błędy popełniamy, przyrządzając mięso mielone

Prawidłowe przygotowanie mięsa mielonego wcale nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Jest kilka błędów, które popełnia wiele osób - mięso można zepsuć już poprzez nieprawidłowe przechowywanie, rozmrażanie czy przygotowywanie.

Zebraliśmy błędy, które popełniamy najczęściej podczas przyrządzania mięsa mielonego. Sprawdź, czy też tak robisz! Zobacz teraz w naszej galerii, jakie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Kotlety mielone - błędy podczas smażenia. Przez to kotlety rozpadają się w czasie smażenia i są twarde - Gazeta Pomorska

Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska