Restauracja Villa Bianco leży przy ul. Rdestowej, koło lotniska - to daleko od centrum, co zniechęcało klientów. Zarządzający restauracją Marta i Paweł Glibowscy oferowali tradycyjne schabowe, pizzę, wołowinę. To menu mało oryginalne, dlatego trzeba było zachęcić klientów jedzeniem, którego nie ma nigdzie we Wrocławiu.
- Villa Bianco Steak & Lobster to restauracja, do której będzie się przyjeżdżało zjeść najwyższej jakości potrawy. Położenie na uboczu zmusiło nas do zachęcenia klientów czymś, co trudno będzie im znaleźć gdziekolwiek indziej - mówi restauratorka Magda Gessler.
Zobacz też: Villa Bianco po programie Kuchenne Rewolucje. Teraz jest smacznie, ale drogo [NOWE MENU I CENY]
W piątkowy wieczór restauracja Villa Bianco już jako Steak & Lobster pokazała nowe oblicze i dania. Jest to menu kuchni amerykańskiej, głównie owoce morza z najwyższej półki. Państwo Glibowscy i Magda Gessler przyznają, że nie będzie to tanie menu, ale składniki są sprowadzane prosto ze Stanów Zjednoczonych przez sprawdzonego importera. Jakie to konkretne składniki?
Tego na razie nie można zdradzić. Uchylimy jedynie rąbka tajemnicy, że na kolacji podano między innymi widoczne na jednym ze zdjęć ostrygi. Nie zabrakło także obecnego w nazwie restauracji steak & lobster, czyli steku i homara. – Goście będą w stanie przejechać nawet 50 kilometrów, by zjeść u nas kolację - zapowiada Paweł Glibowski, zarządzający i prezes Villi Bianco Steak & Lobster. Wybór owoców morza będzie naprawdę szeroki. Tego, co zaoferują restauratorzy, można będzie się dowiedzieć po emisji odcinka, najprawdopodobniej pod koniec czerwca. Klient będzie mógł wybrać swoje danie... prosto z akwarium.
ZOBACZ TEŻ: Gościniec Myśliwski - Kuchenne Rewolucje
Jaki będziemy mieli wybór w Villa Bianco Steak & Lobster i ile to będzie kosztować? Tego na razie nie wiedzą sami restauratorzy. - Menu jest jeszcze niegotowe. Magda Gessler dała nam pewne wskazówki, do których będziemy się musieli zastosować. Na pewno w karcie znajdą się dania oferowane na nowym otwarciu restauracji. Jednak ostateczny wygląd menu i ceny są jeszcze do ustalenia - mówi Paweł Glibowski, prezes zarządu restauracji.
Magda Gessler zachęcała w piątek restauratorów, by zaproponowali klientom dania, których nie znajdą w żadnym innym lokalu. Oprócz potraw najwyższej jakości właściciele Steak & Lobster oferują salę na komunie, wesela czy spotkania biznesowe. Nad restauracją są także dwa piętra na hotel, ale... niewykończone. Glibowscy szukają inwestora.
Z inspiracji Magdy Gessler Villa Bianco poszła w stronę lokalu ekskluzywnego. W Steak & Lobster nie jest tanio, ale jak klienci zasmakują, to wrócą - taką metodę podpowiedziała im znana restauratorka.
Zobacz też inne "Kuchenne Rewolucje" Magdy Gessler:
Restauracja Ciao Ciao Słupsk po rewolucjach Magdy Gessler
Bufet Rulandia - Magda Gessler odmieniła Zajazd Rudzki [MENU]
Łeba, Łebska Chata - Magda Gessler zmieniła restaurację [ZOBACZ MENU]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?