Mowa o Cukierni Komandorskiej, która znajduje się tuż przy zbiegu ulic Piłsudskiego i Komandorskiej, o tutaj:
– Historia naszej cukierni rozpoczyna się w 1968 roku, kiedy Jadwiga Tichy i Józef Kłaptocz postanowili podbić serca wielbicieli słodkości, serwując przepyszne lody i świeże soki w małej cukierni przy ul. Komandorskiej – opowiada Barbara Kłaptocz, która wspólnie z siostrą Urszulą, od lat wspólnie prowadzą rodzinny biznes.
Cukiernia bardzo szybko podbiła serca wrocławian, zyskując tym samym smakoszy, którzy od kilkudziesięciu lat konsekwentnie udowadniają swoją wierność lodom z Komandorskiej.
- W 2000 roku w miejscu dawnego lokalu otworzyliśmy nowoczesny budynek na miarę XXI wieku. Zewnętrzna przemiana nie wpłynęła jednak na filozofię naszej firmy, której misją od zawsze jest dbałość o jakość wytwarzanych wyrobów. Pozostaliśmy wierni dawnym recepturom i naturalnym metodom produkcji, dlatego nasze lody i ciasta produkujemy wyłącznie na miejscu według naszych starych receptur – opowiada Urszula Kłaptocz, jedna z właścicielek.
Cukiernia Komandorska jest jedną z nielicznych cukierni w Polsce produkujących zdrowe lody ze świeżych jaj, świeżej śmietany, naturalnych owoców i dodatków, bez konserwantów i sztucznych barwników, wytwarzanych na miejscu z pominięciem procesu konserwacji, zamrażania, przechowywania i transportu. – Niemal 50 lat doświadczenia oraz pasja i zaangażowanie naszego zespołu pomaga nam tworzyć wyśmienite lody w najróżniejszych smakach, a także przepyszne ciasta i torty na każdą okazję – zapewniają właściciele.
Cukiernia jest otwarta cały tydzień od godz. 10 do 21
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?