Z ogromnej pasji i marzeń zrodziła się idea uprawy winorośli w Miękini pod Środą Śląską – regionie, w którym tradycje winiarskie sięgają XIII wieku.
W tym wyjątkowym miejscu od 2001 roku Ewa i Lech Jaworek wraz z zespołem produkują wyśmienite lokalne polskie wina.
Owoce zbierane są ręcznie, a wino – zanim trafi do butelek – długo leżakuje w dębowych beczkach, którym zawdzięcza odpowiednie aromaty. To jedna z pierwszych polskich winnic tego typu.
Winnica to doskonałe miejsce na wypoczynek, degustację, zwiedzanie, bankiety lub spotkania biznesowe. Zdjęcia sferyczne z Winnicy Jaworek już niebawem na GazetaWroclawska.pl
Chcecie, abyśmy pojawili się u Was? Zaproście nas do siebie! Piszcie na adres [email protected]
Po Dolnym Śląsku podróżujemy hybrydową toyotą od dealera tej marki, firmy Toyota Dobrygowski.
Wiosna i lato dookoła Wrocławia - kliknij i zobacz gdzie już byliśmy
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?