A co na to?
ania (83.30.217.xxx)
07.08.10, 22:25
A co na to?
ania (83.30.217.xxx)
07.08.10, 22:25
a co na to tow.tusek czy jest już dysponowany?po imprezie?
Partia palikotów
Władysław (79.184.178.xxx)
07.08.10, 22:27
Partia palikotów
Władysław (79.184.178.xxx)
07.08.10, 22:27
Działa błyskawicznie tylko gdy to jest na jej korzyść. Zobaczcie jak potrafili szybko zamiatać aferę hazardową. Będzie zagrożona Stokrotka Sobiesiaka i wyciąg narciarski to zaczną działać. Olac mieszkańców Worka!
A gdzie wojsko, gdzie wojsko panie tusk i komorowski?
hmm (83.20.217.xxx)
07.08.10, 23:25
A gdzie wojsko, gdzie wojsko panie tusk i komorowski?
hmm (83.20.217.xxx)
07.08.10, 23:25
No jasne, weojska nie dotarło na czas bo przecież pada deszcz, no i ten wredny Kaczyński!
Kiedyś były plagi egipskie, a teraz są...
Jeszcze myślę (81.190.44.xxx)
07.08.10, 23:31
Kiedyś były plagi egipskie, a teraz są...
07.08.10, 23:31
... chyba plagi tuskokomorowskie. Powodzie stulecia, katastrofa stulecia, zima stulecia, afery za aferami, kryzysy, ależ Opatrzność nas doświadcza...
Turów
anna24 (188.146.207.xxx)
08.08.10, 01:02
Turów
anna24 (188.146.207.xxx)
08.08.10, 01:02
Mój tato obecnie jest w Turowie...ludzie, to obłęd...od ponad godziny nie mam już z nim kontaktu:(:(:( Martwi mnie to, ponieważ ludzie skupili się na Bogatyni...a co z górnikami? Oni są w poważnym niebezpieczeństwie!!!!!!!!!!!!
Kopalnia
chce ojca w domu ! (83.27.233.xxx)
08.08.10, 01:39
Kurde, górnicy to nie ludzie ?! Czekaja na pomoc w koparkach bez pradu bez niczego, a ludzie sobie nic z tego nie robia! Moze byscie wreszcie i o nich pomysleli ! Oni tez maja rodziny! Kopalnia Turów tez jest zagrozona. Ja obecnie takze straciłam kontakt z ojcem. To jest katastrofa! ZAINTERESUJCIE SIE TEZ NIMI !
turów
J (77.253.190.xxx)
08.08.10, 01:53
turów
J (77.253.190.xxx)
08.08.10, 01:53
Mój Tato też jest teraz w kopalni :( dzwoni do niego co godzine, to straszne co tam się wydarzyło :( Są zmęczeni ibardzo głodni, nie wiadomo jak długo jeszcze będą musieli w takich warunkach być, w zimnie, bez wody i chleba, bez prądu :(
powodzie-Zgorzelec
werka (84.10.40.xxx)
08.08.10, 01:57
powodzie-Zgorzelec
werka (84.10.40.xxx)
08.08.10, 01:57
Pakistan,Rosja,Portugalia- wiele państw walczy z meteorologicznymi anomaliami- ale, w Polsce,to wg. kretynów-pisiorkowatych ,to ewidentna wina tuska, Komorowskiego i całego PO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nienawiść tych kaczo-oszołomów sięga zenitu!!!! Ja uważam,że natura buntuje sie,jej,prawo!!!!Ludzie,ponadto, stali się wrwdni,zawistni,zakłamani, nieżyczliwi- mało tego, toż to- 1000 % katolicy!!!!z różańcem,modlitwą na ustach,świetością ,na pokaz!!!! Dramat narodowy!!!!Manipulowani,judzeni,szczuci- niszczą,nasz kraj,ośmieszają,robią z nas,Polaków-debili na skalę światową!!!!!!!!!!!!!!!Polacy- zostali uznani, za naród-najbardziej się ,nie szanujący- NA ŚWIECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tak kocham, moją OJCZYZNĘ!!!!! Opamietajcie się pomioty kaczek!!!!!
wszsytko to wina poprzedniej ekipy czyli PiS
alba (87.205.240.xxx)
08.08.10, 02:05
alba (87.205.240.xxx)
08.08.10, 02:05
wszsytko jest winą poprzedniej ekipy rządzącej, mam na myśli ten PiS
wwfala powodziowa
werka (84.10.40.xxx)
08.08.10, 02:10
wwfala powodziowa
werka (84.10.40.xxx)
08.08.10, 02:10
Bardzo współczuje,tym biedakom,którzy,tak ofiarnie walczą z tym kataklizmem!!! Sa to,prawdziwi patrioci!! Zostawili w domu rodziny,poszli,by ratować innych. Takie zachowanie ,tych ludzi- to bohaterstwo!!! Cisną mi się łzy do oczu!!! Przysięgam!!!!Żyję,na terenach zalewowych- to, jest wielkie poiświęcenie!!!!!Sama byłam w komitecie powodziowym- przy ewakuacjach- trzeba mieć, silne nerwy!!!!!Nie wolno wówczas,pokazać słabość- to,jak lawina!! Trzymajcie się!!!!Chcemy pomóc- napiszcie,jak????????????????
powodz - ludziom trzeba pomoc
hawus (85.134.162.xxx)
08.08.10, 02:45
powodz - ludziom trzeba pomoc
hawus (85.134.162.xxx)
08.08.10, 02:45
na powodz trzeba bedzie dac pieniadze z budzetu panstwa, to sa duze pieniadze, lecz rzad tez bedzie pozniej bedzie rozliczany z deficytu a pis bedzie podpuszczal wyborcow przeciwko tuskowi, oby chociaz ci pisowcy ktorym pomog okazali zrozumienie ...
Rządząca chołota
franek (83.30.232.xxx)
08.08.10, 05:11
Rządząca chołota
franek (83.30.232.xxx)
08.08.10, 05:11
Tylko w tym roku tow.tusek wraz resztą" nocnej zmiany"zapożyczyli kraj na 100 mild.co zrobili?nic-ta władza jest do natychmiastowej wymiany.Jedno co jej świetnie wychodzi to kłótnie,intrygo,nepotyzm,wspieranie złodziei
Mądry rząd potrafi przewidywać! Nie zadawalać Rycha, Zdzicha czy Mira albo dbać osłupki sondażowe!
08.08.10, 05:29
Mądry rząd potrafi przewidywać! Nie zadawalać Rycha, Zdzicha czy Mira albo dbać osłupki sondażowe!
08.08.10, 05:29
Poszły do KOSZA programy p-powodziowe ś.p. pani Gęsickiej, bo trzeba było orliki budować. Nikt na poważnie nie brał ostrzeżeń klimatologów, ze u nas zdarzają się opady. Gdyby od 3 lat budowano infrastrukturę p-powodziową, to dziś nie płakalibyśmy przy każdym większym deszczu!
Rząd Tuska będzie rozliczany z deficytu - bo pieniądze zamiast wydawać PORZĄDNIE, to często wydaje na bzdury, na zamówienia Rycha, Zdzicha czy Mira. Orliki, schetynówki (dobre, ale w II kolejności) - zniszczone toną pod wodą, bo źle ustawiono PRIORYTETY.
Jasne, że
Gość (87.207.82.xxx)
08.08.10, 09:31
Jasne, że
Gość (87.207.82.xxx)
08.08.10, 09:31
to wina rządu. A że u sterów państwa teraz jest PO - więc na PO huzia. Tym chętniej, że PiS podjudza - ale jakoś dziwnie zapomnieli, że też u władzy byli... że ludzie obecnie w PiS "działający" jeszcze w poprzednich ugrupowaniach "działali"... i są jeszcze w władzach lokalnych...
(Już odzywają się głosy, że to kara Boska za katastrofę w Smoleńsku, za usiłowania przeniesienia krzyża i takie tam ciężkie winy obecnej ekipy... co za bzdura!)
Prace przy infrastrukturze p-powodziowej to są prace rozciągnięte na wiele lat, nie da się zrobić tego w dwa, trzy lata... a przed PO był PiS, SLD i parę jeszcze ugrupowań...
Nie na budowaniu wałów polegają takie prace. Wały - to pieniądze w błoto wyrzucane. Rok w rok niemalże przekonują się o tym ludzie powodziami gnębieni. NIE ZATRZYMA rzek wałami. Rzeki muszą mieć miejsce na rozlewanie się. I te miejsca należy im ODDAĆ. Należy przeprowadzić szeroko zakrojone badania i oceny zagrożenia, także potencjalnego - i dostosować politykę zagospodarowywania takich terenów, politykę osiedleńczą. Należy wybudować jak najwięcej zbiorników retencyjnych - bo ta woda spływa do Bałtyku prawie w całości, a w Polsce, paradoksalnie - MALEJĄ ZAPASY słodkiej wody... tego w trakcie kadencji jednej partii się nie zrobi. I dopóki nasze elity polityczne i WYBORCY tego nie zrozumieją, dopóty historia z powodziami, akcjami będą się powtarzały rok w rok, pieniądze w błoto będą wyrzucane, politykierzy różnych maści i ugrupowań pod wezwaniem - cholera wie czyim - będą żerowali na krzywdzie ludzkiej, żeby do żłoba się dorwać na chwilę, a po nas - choćby potop...
Klimat się zmienia. Nie istotne jest, dlaczego, z jakich przyczyn. Istotne jest, że proces postępuje - należy się przygotować na jeszcze gorsze "niespodzianki" - które tak naprawdę niespodziankami NIE SĄ. Równie dobrze za lat kilka może nastąpić wieloletnia susza - a wtedy inwestycje teraz uczynione będą jak znalazł, bo nie będą służyć pozbyciu się wielkiej wody - a jej ZATRZYMANIU w sposób nie RUJNUJĄCY co roku gospodarki. Tak należy myśleć, planować i CZYNIĆ.
Którą, obecnie działającą partię polityczną stać na takie myślenie i działanie? NIE WIDZĘ...
wojna
wrocławiak (156.17.54.xxx)
08.08.10, 09:52
to miasto wygląda jak po przejściu frontu wojennego, szczególnie zerwany asfalt, rumowiska, poprzewracane ciężarówki. Na zdjęciach jest również dom, który przyjął mocny strumień wody wprost na front. Współczuję bardzo.
paranoik
costam (109.243.26.xxx)
08.08.10, 10:51
paranoik
costam (109.243.26.xxx)
08.08.10, 10:51
Gdyby takie katastrofy były za rządów tego paranoika Kaczyńskiego Polska by się już nie podniosła!! On by się skupił na "obronie krzyża".
powodzie-Zgorzelec Tragiczne anomalia pogodowe !
meteopata (87.207.2.xxx)
08.08.10, 11:10
powodzie-Zgorzelec Tragiczne anomalia pogodowe !
meteopata (87.207.2.xxx)
08.08.10, 11:10
Cytat:
Pakistan,Rosja,Portugalia- wiele państw walczy z meteorologicznymi anomaliami- ale, w Polsce,to wg. kretynów-pisiorkowatych ,to ewidentna wina tuska, Komorowskiego i całego PO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nienawiść tych kaczo-oszołomów sięga zenitu!!!! Ja uważam,że natura buntuje sie,jej,prawo!!!!Ludzie,ponadto, stali się wrwdni,zawistni,zakłamani, nieżyczliwi- mało tego, toż to- 1000 % katolicy!!!!z różańcem,modlitwą na ustach,świetością ,na pokaz!!!! Dramat narodowy!!!!Manipulowani,judzeni,szczuci- niszczą,nasz kraj,ośmieszają,robią z nas,Polaków-debili na skalę światową!!!!!!!!!!!!!!!Polacy- zostali uznani, za naród-najbardziej się ,nie szanujący- NA ŚWIECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tak kocham, moją OJCZYZNĘ!!!!! Opamietajcie się pomioty kaczek!!!!!......Sama żeś jakimś pomiotem -ulicznej ladacznicy i pijanego ćpuna skoro takie brednie wypisujesz bo co tu do sprawy ma Kaczyński ? a co Tusk ? zaniedbania w służbach ratowniczych sięgają wielu lat wstecz tak samo jak ew. zabezpieczenia przed powodzią więc ściśnij majtki bo napłodzisz takich samych kretynów -kretynek jak sama jesteś !. a swoją głupotą i ignorancją czy wrednością zarażasz innych takich samych durni niemyślących !-wyhodowanych za flaszkę przez sąsiada pajaców .
meteopata (87.207.2.xxx)
08.08.10, 11:12
meteopata (87.207.2.xxx)
08.08.10, 11:12
Cytat:
wszsytko jest winą poprzedniej ekipy rządzącej, mam na myśli ten PiS....Następna blondynka kretynka bez zwojów mózgowych !.
Powódź
wrocłąwianin61 (95.41.18.xxx)
08.08.10, 12:18
Olbrzymia - niewyobrażalna tragedia zwykłych ludzi - wystarczająco skołowanych wyglądu kapitalizmu w Polsce - który z komunizmu przekształcił się / dzięki politykom rządnych władzy w stylu republik bananowych / w faktyczny KANIBALIZM. Zaniedbania w każdej dziedzinie – a w zakresie gospodarki wodnej i ściekowej praktycz nie są od czasów wojny nie zrobiono nic – czego dowodem są powodzie jak Polska długa i szeroka. Niech zwykły mieszkaniec Bogatyni odpowie sam sobie na pytanie - jaka kanalizacja była budowana w ostatnich latach / po 1989 / no jak była to średnica DN 300 oczywiście z rur PVC to był szczyt techniki. Bogatynia sie powiększała, budowano nowe domy - a kanalizacja jak i organizacja urządzeń hydrotechnicznych do zmieniających się warunków hydrogeologicznych - BEZ ZMIAN od czasów wojny w 1945 . Ja w roku 1989 miałem nadzieję, że teraz dzień po dniu będzie się w Polsce poprawiać - wolniutko ale zdecydowanie. A co z tego - tylko liczy się KASA, KASA,KASA w każdej dziedzinie – człowiek to tylko ZERO – lub kiełbasa wyborcza - kolejne tabuny poli-tyków jak tylko wejdą na mównicę sejmową zapominają - albo mają przyćmienia mózgu. Nie wiem ale chyba to dość wymowny znak na przyszłość - co będzie PO / takie wydanie liberalizmu to zguba dla narodu - nawet w Afryce /.
taaaa
a ja już chyba nie... (77.112.4.xxx)
08.08.10, 13:01
a świstak siedzi i zawija je w te sreberka... Chłopie (?), to, że wpiszesz sobie w nick "jeszcze myślę" nie wystarczy, by było to prawdą... Ludzie - przestańcie wpisywać dramaty ludzkie w wasze dupo- i szczękościski polityczno-paranoiczne, tylko spróbujcie pomóc albo siedźcie cicho.
powodzie-Zgorzelec
zgodębudujący (89.167.25.xxx)
08.08.10, 13:02
Cytat:
Pakistan,Rosja,Portugalia- wiele państw walczy z meteorologicznymi anomaliami- ale, w Polsce,to wg. kretynów-pisiorkowatych ,to ewidentna wina tuska, Komorowskiego i całego PO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nienawiść tych kaczo-oszołomów sięga zenitu!!!! Ja uważam,że natura buntuje sie,jej,prawo!!!!Ludzie,ponadto, stali się wrwdni,zawistni,zakłamani, nieżyczliwi- mało tego, toż to- 1000 % katolicy!!!!z różańcem,modlitwą na ustach,świetością ,na pokaz!!!! Dramat narodowy!!!!Manipulowani,judzeni,szczuci- niszczą,nasz kraj,ośmieszają,robią z nas,Polaków-debili na skalę światową!!!!!!!!!!!!!!!Polacy- zostali uznani, za naród-najbardziej się ,nie szanujący- NA ŚWIECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tak kocham, moją OJCZYZNĘ!!!!! Opamietajcie się pomioty kaczek!!!!!
właśnie a wiadomo, że Tusk świetnie sobie poradził z poprzednią powodzią jak i z obecnym kataklizmem. Zgodnie z radą Komorowskiego odczekał az woda spłyneła do morza. A PO dzielnie walczy z powodziemi a Hanię Gronkiewicz-Walc to kilka komarów ugryzło a jednego nawetu połknęła taka była dzielna - chyba jaki medal teraz dostanie
550 tys urzędników i nikt nic nie robi
falco (89.229.43.xxx)
08.08.10, 15:11
550 tys urzędników i nikt nic nie robi
falco (89.229.43.xxx)
08.08.10, 15:11
Od 1997 mieliśmy powodzie i co w tej sprawie zrobiliśmy? Ano wybudowaliśmy kolejne domy na terenach zalewowych. Trochę popadało i znów jakieś miasto zalało. A myślicie że urzędnicy nie wiedzą ile wody jest w stanie wytrzymać kanalizacja i teren wokół miasta. Wiedzą doskonale. Tyle że dvpy im przyrosły do stanowisk "pracy". I nikt nie jest winny. A JA NIE PO TO HARUJĘ BY KOLEJNYMI MILIARDAMI ŁATAĆ CZYJEŚ NIERÓBSTWO!!! Komorowski i Tusk zacznijcie ZWALNIAĆ zanim wszyscy będą u was "pracować" a nie będzie komu pracować.
Won z obrońcami krzyża
grissly (80.53.72.xxx)
08.08.10, 15:13
Won z obrońcami krzyża
grissly (80.53.72.xxx)
08.08.10, 15:13
Proponuje rytualnie poświęcić kilku obrońców krzyża sprzed pałacu, aby przebłagać bóstwo, za popełnione przez nich głupoty.
POwodzie
Sekciarz (83.19.121.xxx)
08.08.10, 16:10
POwodzie
Sekciarz (83.19.121.xxx)
08.08.10, 16:10
To między innymi za grzechy Grzecha ta Sodoma i Gomora ! Ciekaw jestem ile jeszcze POwodzi potrzeba aby ten rząd spłynął do Bałtyku ?
Gdzie do cholery jest Premier? Gdzie jest nowo wybrany Prezydent?
Pytam się! (95.49.159.xxx)
08.08.10, 16:31
Pytam się! (95.49.159.xxx)
08.08.10, 16:31
Schowali się?
PO walczy z krzyżem a jak są realne problemy to ich nie ma
pytam się! (95.49.159.xxx)
08.08.10, 16:41
PO walczy z krzyżem a jak są realne problemy to ich nie ma
pytam się! (95.49.159.xxx)
08.08.10, 16:41
Gdzie Premier? Gdzie Prezydent? Uciekli ze strachu?
Gość (87.207.82.xxx)
08.08.10, 17:41
Gość (87.207.82.xxx)
08.08.10, 17:41
Cytat:
Schowali się? Już to widzę - przyjeżdżają: Prezydent i Premier (obojętne, jakiej maści), stają w nurcie strumienia i wyciągnięta ręką, w pozie bohaterskiej - zatrzymują nawałnicę... ocalają miasteczko (wioskę, cały powiat itp) przed powodzią. Cudowny obrazek, jakże podbudowujący patriotycznie i w ogóle...
Oni są tam potrzebni jak zęby w... tam już są i od lat już wielu - były lokalne władze, służby ratownicze, plany zagospodarowania, w końcu - mieszkańcy, którzy od długiego już czasu powinni PRZEWIDYWAĆ przed zbudowaniem swoich domostw, pilnować "władzę", domagać się i wymagać... co, nie wiedzieli, że ta rzeczka stanowi jedyne zlewisko z dużego górzystego obszaru? To już nie ma map topograficznych, z naniesionymi strumykami i rzeczkami w okolicy? DLACZEGO nie wiedzieli? No to teraz już wiedzą.
Ale każdy sobie rzepkę skrobie, najwyżej zagląda przez ogrodzenie na podwórko sąsiada i - zazdrości, czyha, przeszkadza... dalej już nie popatrzy.
A zniszczenia się odbuduje przecież - oczywiście w tym samym miejscu, minie rok, trzy - i wszyscy zapomną. Aż przyjdzie następna nawałnica. I przypomni, że z potęgą natury jeszcze nikt nie wygrał... a nie pomyślą, że przecież można mądrym postępowaniem nie wchodzić jej w drogę...
BOGATYNIA POPARŁA
ZWOLENNIK PO (83.30.230.xxx)
08.08.10, 19:22
BOGATYNIA POPARŁA
ZWOLENNIK PO (83.30.230.xxx)
08.08.10, 19:22
Mimo że poparliście komorowskiego w wyborach/znacząco/ no to mu proszę wybaczyć że nie jest z wami no bo teraz piją i nie mają czasu
Piłka i Dziki
Bramkarz LS (89.72.125.xxx)
08.08.10, 20:44
Piłka i Dziki
Bramkarz LS (89.72.125.xxx)
08.08.10, 20:44
P.Tusk gra w pilke, P.Komorowski k...na na wakacjach -strzela. Nie przeszkadzajcie-
Przesłaniem akcji było hasło wyborcze kandydata PO – "Zgoda buduje”. Autobus okrążył kilkakrotnie nasze miasto pozdrawiając przechodniów i apelują, aby bogatynianie - podobnie jak w pierwszej turze wyborów - licznie poparli Bronisława Komorowskiego.
typowe pisowskie oszołomy
troll (89.77.68.xxx)
08.08.10, 22:17
typowe pisowskie oszołomy
troll (89.77.68.xxx)
08.08.10, 22:17
czytam te komentarze i po prostu nie wierzę. ludzi zalewa żywioł, potracili cały dorobek, nie mają nawet chleba i dachu nad głową, a grupka ograniczonych cymbałów siedzi przed komputerami i politykuje. "bo moja kaczka jest lepsza od twojego donalda". oszołomy zasrane...