Kaczyński?
krzyhoo1 (83.26.60.xxx)
26.04.10, 07:34
Kaczyński?
krzyhoo1 (83.26.60.xxx)
26.04.10, 07:34
chyba że Bogusław
Wróciło stare.
barman (87.206.53.xxx)
26.04.10, 08:28
Wróciło stare.
barman (87.206.53.xxx)
26.04.10, 08:28
Nie bajdurzyć o sondażach.
TVN24 już wróciło do formy i opluwa w sposób zawoalowany.
Może już nie tak liczni dadzą się zmanipulować.
Dla Jarusia.
Jacek (95.41.200.xxx)
26.04.10, 08:33
Dla Jarusia.
Jacek (95.41.200.xxx)
26.04.10, 08:33
Międzynarodówka
Wyklęty powstań, ludu ziemi,
Powstańcie, których dręczy głód.
Myśl nowa blaski promiennymi
Dziś wiedzie nas na bój, na trud.
Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata,
Przed ciosem niechaj tyran drży!
Ruszymy z podstaw bryłę świata,
Dziś niczym, jutro wszystkim my!
Bój to jest nasz ostatni,
Krwawy skończy się trud,
Gdy związek nasz bratni
Ogarnie ludzki ród.
Nie nam wyglądać zmiłowania
Z wyroków bożych, z pańskich spraw.
Z własnego prawa bierz nadania
I z własnej woli sam się zbaw!
Niech w kuźni naszej ogień bucha,
Zanim ostygnie - przekuj w stal,
By łańcuch spadł z wolnego ducha,
A dom niewoli zniszcz i spal!
Krwawy skończy się trud,
Gdy związek nasz bratni
Ogarnie ludzki ród.
Rząd nas uciska, kłamią prawa,
Podatków brzemię ciąży nam,
I z praw się naszych naigrawa
Ten, co z bezprawia żyje sam.
Lecz się odmieni krzywda krwawa,
Gdy równość stworzy nowy ład,
Bez obowiązków nie ma prawa,
Dla równych - równy szczęścia świat!
Krwawy skończy się trud,
Gdy związek nasz bratni
Ogarnie ludzki ród.
Rządzący światem samowładnie
Królowie kopalń, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
W tej bandy kasie ogniotrwałej
Stopiony w złoto krwawy pot
Na własność do nas przejdzie cały,
Jak należności słusznej zwrot.
Krwawy skończy się trud,
Gdy związek nasz bratni
Ogarnie ludzki ród.
Obłudzie zdzierców, rządom kata
wyzwania zgodnie rzucim krzyk,
co wojsk szeregi z ludem zbrata:
Hej, kolby w górę, łamać szyk.
I żołnierz, wiedząc przeciw komu,
a z kim o lepszy walczy los,
bratobójczego sprawcom sromu
śmiertelny jutro zada cios.
Krwawy skończy się trud,
Gdy związek nasz bratni
Ogarnie ludzki ród.
Dziś lud roboczy wsi i miasta
W jedności swojej stwarza moc,
Co się po ziemi wszerz rozrasta,
Jak świt łamiący wieków noc...
Precz darmozjadów rodzie sępi!
Czyż nie dość żerów z naszych ciał?
Gdy lud wam krwawe szpony stępi,
Dzień szczęścia będzie wiecznie trwał.
Krwawy skończy się trud,
Gdy związek nasz bratni
Ogarnie ludzki ród.
po trupach do władzy
Dario (89.72.193.xxx)
26.04.10, 08:42
po trupach do władzy
Dario (89.72.193.xxx)
26.04.10, 08:42
jestem malutki i zakomleksiony, nie umiem pływać, nie miałem kobiety, nie jeżdżę na nartach, nie umiem jeździć samochodem ale mam wielki żądzę na rządzenie tymi, którzy ciężko harują, są wyrośnięci, lubią kobiety, sport i aktywne życie. Ja tym dryblasom jeszcze pokażę na co mnie stać!! Dla mych żądzy jestem gotów iść po władzę nawet po trupach....
chroń nas panie....
Popo (79.191.80.xxx)
26.04.10, 09:01
chroń nas panie....
Popo (79.191.80.xxx)
26.04.10, 09:01
od tego ...
@deprawatorzy
pablo55 (82.210.184.xxx)
26.04.10, 09:03
@deprawatorzy
pablo55 (82.210.184.xxx)
26.04.10, 09:03
Sądzisz że w telewizjach siedzi ktoś i im wykrzywia twarze plastrami żeby gorzej wyglądali? W końcu to nie wina PO że w PiSie obowiązuje taki dobór działaczy.
Zapisz się, będziesz ze swoją buzią najładniejszym działaczem w PiS - szybko zrobisz karierę.
kandydat którego nie widać
pablo55 (82.210.184.xxx)
26.04.10, 09:10
kandydat którego nie widać
pablo55 (82.210.184.xxx)
26.04.10, 09:10
A to ci dopiero pomysł na kampanię. Schować Jarosława Kaczyńskiego, żeby ludzie sobie czasem nie przypomnieli jakim to świetnym był premierem. Gadać cały czas o Lechu, może ludziom się we łbach pomiesza i pomyślą że kandyduje ten z sarkofagu. Tylko że w tym wszystkim jest jeden problem. JK musiałby się dodatkowo nie odzywać, bo każde jego słowo to -5% poparcia.
bez tematu
donna (195.177.64.xxx)
26.04.10, 09:16
bez tematu
donna (195.177.64.xxx)
26.04.10, 09:16
Młodzieżówka!!! Weżcie się za naukę bo matury nie zdacie!!!
stare brednie
nieprzekonany (153.19.98.xxx)
26.04.10, 09:56
Wracają stare brednie. redaktorzy odkurzaja stare teksty, jakby nic przez 2,5 roku się nie zmieniło. Donald już sam nie pamięta, co naobiecywał, byle tylko rządzić; otaczające go szumowiny zrobiły swoje interesy i odlatują do Biłgoraja lub na Florydę. Tylko nie ma komu zbudować autostrady A1. Podobne komunały o PIS-ie nie robią wrażenia. Co pisano o zmarłym Prezydencie, ile było w tym prawdy?
mam nadzieję, ze to już ostatnie
PZet (87.205.20.xxx)
26.04.10, 09:57
mam nadzieję, ze to już ostatnie
PZet (87.205.20.xxx)
polityczne pląsy tego człowieczka. Po wyborach już go chyba nie zobaczymy - no chyba, że naród do końca zostanie ogłupiony i go wybierze.
DLACZEGO PRZYPISUJE MU SIE EMOCJE, KTÓRYCH ON NIE MA?
bianka (77.115.220.xxx)
bianka (77.115.220.xxx)
Nie widać po nim ani cierpienia, ani smutku, ani przezywania... Komentatorzy przypisują mu swoje własne uczucia (projekcja)... Jego postawa wyraża wyłącznie zdumienie - "jak moglo mnie coś takiego spotkać", a następne pytanie będzie brzmiało "kto mi to zrobił? 'Doszukiwanie sie w nim cech "ludzkich" jest naprawdę grubą przesada.
Znowu Kaczyński Prezydentem?
Zibi Kit (89.75.87.xxx)
26.04.10, 09:58
Znowu Kaczyński Prezydentem?
Zibi Kit (89.75.87.xxx)
26.04.10, 09:58
Czy w PIS-ie naprawdę nie ma innych godnych kandydatów? Godnych zastąpić Lecha Kaczyńskiego? Czy to musi być koniecznie brat bliźniak? To se ne wrati. Gdyby Jarosław został wybrany ustanowił by rekord godny wpisania go do Księgi rekordów Guinnessa...I może o to chodzi...
WYPATRZONE ZDJĘCIE USUNELI, ALE NIE WSZYSCY ZROZUMIELI ?
deprawatorzy (83.28.9.xxx)
26.04.10, 10:09
WYPATRZONE ZDJĘCIE USUNELI, ALE NIE WSZYSCY ZROZUMIELI ?
deprawatorzy (83.28.9.xxx)
26.04.10, 10:09
Pablo55 napiał:
"Sądzisz że w telewizjach siedzi ktoś i im wykrzywia twarze plastrami żeby gorzej wyglądali? W końcu to nie wina PO że w PiSie obowiązuje taki dobór działaczy.
Zapisz się, będziesz ze swoją buzią najładniejszym działaczem w PiS - szybko zrobisz karierę."
Ty niedouczony "madralo" i manipulatorze, gdybyś coskolwiek wiedział o anatomii człowieka, to nie pisałbyś takich bzdur, albo ze złej woli, co jest grzechem, bo grzeszy sie nie tylko uczynkami, ale takze mową.
Otóż w trakcie mówienia i innych czynności wyraz kazdej twarzy ludzkiej przyjmuje rózne oblicze, czesto nieestetyczne w odbiorze.
Wystarczy sobie puscić zarejestrowany film klatka po klatce i mając zła wolę wybrać te najgorsze na zdjęcie. Tak można zrobić ze wszystkimi, tylko, ze to jest w dobie cywilizacji obrazkowej nieuczciwe i nieetyczne, bo bardzo zniekształca przekaz i wyrzadza komus krzywde wizerunkowa, niezasłuzona !
PS. Widzę, ze nawet w tym przypadku redakcja zrozumiała i usunęła, to wypatrzone zdjęcie.
POWINIEN
Ania (213.25.122.xxx)
26.04.10, 10:14
POWINIEN
Ania (213.25.122.xxx)
26.04.10, 10:14
NIECH STARTUJE BARDZO DOBRZE.
Czas na I-szą zmianę!
Business owner (89.167.0.xxx)
26.04.10, 10:16
Od czasu obalenia rządu Jana Olszewskiego w żadnych wyborach udziału nie brałem.
Jeżeli prawdą jest, że J. Kaczyński będzie kandydował w wyborach prezydenckich to będzie miał mój głos i całej naszej rodziny. W imię Katynia i Katynia II, oraz bezprecedensowej wyprzedaży majątku narodowego - staw się przy urnie i Ty, ale na pierwszą a nie "nocną" zmianę.
Pamiętajcie, że nas niezrzeszonych jest w RP ponad 40 razy więcej niż członków wszystkich partii politycznych do kupy wziętych - to od nas zależy wynik wyborów a nie od nich !!!
wybory
kali (86.63.143.xxx)
26.04.10, 10:51
wybory
kali (86.63.143.xxx)
26.04.10, 10:51
....szkoda że nie kandyduje p.Jolanta Kwaśniewska,przynajmniej nie naganne maniery i kultura osobista i w sumie tyle jest wymagane od głowy państwa....a tak ..na wybory nie ide
stare brednie-i nowe nadzieje że ogłupią Polaków !
oko (89.74.13.xxx)
26.04.10, 10:53
stare brednie-i nowe nadzieje że ogłupią Polaków !
oko (89.74.13.xxx)
26.04.10, 10:53
Cytat:
Wracają stare brednie. redaktorzy odkurzaja stare teksty, jakby nic przez 2,5 roku się nie zmieniło. Donald już sam nie pamięta, co naobiecywał, byle tylko rządzić; otaczające go szumowiny zrobiły swoje interesy i odlatują do Biłgoraja lub na Florydę. Tylko nie ma komu zbudować autostrady A1. Podobne komunały o PIS-ie nie robią wrażenia. Co pisano o zmarłym Prezydencie, ile było w tym prawdy? I coś w tym jest bo i ja to zauważyłem wracają stare poprawne teksty i oby patrzeć jak ten od małpek i protez da głos ! A Donald ze swymi watahami co zrobił o autostradach nie ma już co pisać ale gdzie te MIEJSCA PRACY gdzie ta DRUGA IRLANDIA ? gdzie te obietnice normalnego Państwa ? bo jak do tej pory to z dnia na dzień jest gorzej !
To jest to!
KOstuch z Grobli (195.20.2.xxx)
26.04.10, 10:54
No i macie ! Spieprzajcie dziady z tego kraj! Macie na rękach krew jego brata i prawdziwych patriotów. To nasz kraj i czas oczyścić go z debili politycznego cudu! Spieprzające dziady do Jewropy po wasz cud!
oko (89.74.13.xxx)
26.04.10, 11:00
oko (89.74.13.xxx)
26.04.10, 11:00
Cytat:
Nie widać po nim ani cierpienia, ani smutku, ani przezywania... Komentatorzy przypisują mu swoje własne uczucia (projekcja)... Jego postawa wyraża wyłącznie zdumienie - "jak moglo mnie coś takiego spotkać", a następne pytanie będzie brzmiało "kto mi to zrobił? 'Doszukiwanie sie w nim cech "ludzkich" jest naprawdę grubą przesada. Czy sądzisz że jeżeli widać Twoje pryszcze nad którymi użalać się muszą wszyscy Tobie bliscy to i w tym przypadku jest podobnie ? Nie- to jest inny wymiar traumy i Twierdzę że ma facet jaja nawet jeśli są to kacze bo swoje zachowanie swoją tragedię prywatną nie obnosi przed kamery potrafi zachować kamienną twarz choć stracił najbliższe osoby i za to min. go szanuję nie wielu to potrafi !.
Niebezpieczny facet
Sid (85.222.87.xxx)
26.04.10, 11:04
Niebezpieczny facet
Sid (85.222.87.xxx)
26.04.10, 11:04
Nie może być prezydentem facet, który nigdy nie miał normalnej rodziny, kobiety, dzieci, który nie ma w rodzinie odskoczni, azylu od polityki. JK żyje w oderwaniu od spraw codziennych właściwych większości zwykłych ludzi. Nie ma żadnego pojęcia o blaskach i cieniach zwykłego życia szarych obywateli i ich potrzebach. Żyje pod kloszem i zajmuje się tylko i wyłącznie pompowaniem się obsesjami politycznymi.
Jestem ZA
Obi Wan (195.245.213.xxx)
26.04.10, 11:16
Jestem ZA
Obi Wan (195.245.213.xxx)
26.04.10, 11:16
Komorowski nie może być Prezydentem- to jest człowiek W.S.I. i będzie realizował ciemne interesy tej bolszewickiej mafii
Kochane dziennikarzątka
mięsa i wędliny (89.187.248.xxx)
26.04.10, 11:24
"Jarosław Kaczyński kandyduje' - to tytuł tego artykułu. Pomyślałem że pewnie ogłosił to oficjalnie albo zgłosił się już do PKW. Ale nie, panowie Mariusz i Piotr mają tą informację z trzech niezależnych źródeł (miejmy nadzieję że przebadanych chociaż przez sanepid). Dobrze że ich źródła nie podały że kandydatem będzie Józef Piłsudski albo Czyngis Chan bo też by to zapewne ogłosili. Ten artykuł jest skrajnym przykładem nierzetelności dziennikarskiej i głupkowatej pogoni za sensacją. Wskazuje jak niedojrzali umysłowo są dziennikarze i jak podle chcą grać na emocjach znacznej części społeczeństwa, o czym zaświadczyć mogą komentarze większości czytelników do powyższego tekstu.
Prawo na lewo.
Gawroński Rafał (80.50.54.xxx)
26.04.10, 11:33
Pan
Bronisław Komorowski
Marszałek Sejmu RP
pełniący obowiązki
Prezydenta RP
Wniosek do Posłów na Sejm i Senatorów Rzeczypospolitej o pociągnięcie do odpowiedzialności przed Trybunałem Stanu za spełnienie kryminalnych gróźb karalnych, zaniechania i zaniedbania na podstawie artykułu 18 (Art. 18. § 1. Odpowiada za sprawstwo nie tylko ten, kto wykonuje czyn zabroniony sam albo wspólnie i w porozumieniu z inną osobą, ale także ten, kto kieruje wykonaniem czynu zabronionego przez inną osobę lub wykorzystując uzależnienie innej osoby od siebie, poleca jej wykonanie takiego czynu.
§ 2. Odpowiada za podżeganie, kto chcąc, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, nakłania ją do tego.
§ 3. Odpowiada za pomocnictwo, kto w zamiarze, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, swoim zachowaniem ułatwia jego popełnienie, w szczególności dostarczając narzędzie, środek przewozu, udzielając rady lub informacji; odpowiada za pomocnictwo także ten, kto wbrew prawnemu, szczególnemu obowiązkowi niedopuszczenia do popełnienia czynu zabronionego swoim zaniechaniem ułatwia innej osobie jego popełnienie.) USTAWA z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny.(Dz. U. z dnia 2 sierpnia 1997 r.)
Gen. Bryg. Mariana Janickiego Szefa Biura Ochrony Rządu, Jerzego Millera Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji, Bogdana Klicha Ministra Obrony Narodowej, Donalda Tuska Prezesa Rady Ministrów, mając na uwadze tragiczną śmierć urzędującego Prezydenta RP i zwierzchnika Sił Zbrojnych wraz z dowództwem, byłego Prezydenta RP, przedstawicieli naczelnych Konstytucyjnych organów Rzeczypospolitej, partii politycznych, organizacji pozarządowych oraz osób im towarzyszących w Smoleńsku na terytorium Rosji dnia 10 kwietnia 2010 roku.
Rafał Gawroński
Prezes Stowarzyszenia Ziemiańskiego w Polsce.
Warszawa, dnia 22 kwietnia 2010 roku.
JAREK CIERPI, BO STRACIŁ BRATA, A PRZEZ TO WPŁYW NA TO, CO SIE W KRAJU DZIEJE
józek (95.41.229.xxx)
26.04.10, 11:45
JAREK CIERPI, BO STRACIŁ BRATA, A PRZEZ TO WPŁYW NA TO, CO SIE W KRAJU DZIEJE
józek (95.41.229.xxx)
26.04.10, 11:45
MUSIMY MU DAĆ PREZYDENTURĘ, BY MIAŁ TO, CO LUBI NAJBARDZIEJ - W Ł A D Z Ę!
Zbigniew Ziobro miał pewne szanse
Citizen (90.156.88.xxx)
26.04.10, 11:49
Zbigniew Ziobro miał pewne szanse
Citizen (90.156.88.xxx)
26.04.10, 11:49
"Jest jeden potencjalny pretendent, o którym nie da się tego powiedzieć - Zbigniew Ziobro. Ale w tej kampanii w cieniu żałoby ujawniłoby się to, że ma on wszystkie wady Jarosława Kaczyńskiego, ale żadnej jego zalety. "
Niekoniecznie...
Szanse Ziobry polegały na: a) rozpoznawalności (o czym mowa w artykule); b) kojarzeniu go, przez elektorat, z zagadnieniami "niezależnymi od żałoby" (praworządność, etc.); c) traktowaniu go, przez elektorat, jako człowieka, któremu "o coś chodzi" [w przeciwnym razie nie da się wytłumaczyć jego wcześniejszych, doskonałych wyników wyborczych]; d) wcześniejszemu skompromitowaniu wszelkiego rodzaju zarzutów mu stawianych (przeszedł więc swoistą weryfikację PRZED kampanię wyborczą, i "odgrzewane kotlety" nie miałyby już siły przebicia).
Oczywiście może się okazać, że Suweren (Naród) opowie się za monopolem PO. Obawiam się, że najbardziej skorzysta na tym monopol spirytusowy. Wiadomo, że gorzałka - generalnie oczywiście szkodliwa - przynosi ukojenie po nietrafnych decyzjach.
Z socjotechniką na ty?
Apolityczny Polak z Lublina (89.167.0.xxx)
26.04.10, 11:57
Cytat:
Nie może być prezydentem facet, który nigdy nie miał normalnej rodziny, kobiety, dzieci, który nie ma w rodzinie odskoczni, azylu od polityki. JK żyje w oderwaniu od spraw codziennych właściwych większości zwykłych ludzi. Nie ma żadnego pojęcia o blaskach i cieniach zwykłego życia szarych obywateli i ich potrzebach. Żyje pod kloszem i zajmuje się tylko i wyłącznie pompowaniem się obsesjami politycznymi.
Mam normalną rodzinę, mam żonę, mam dziecko ale żebym miał z tego powodu dyskryminować kawalerów w życiu gospodarczym, społecznym czy też politycznym, że o sugerowaniu pozbawienia biernego prawa wyborczego nie wspomnę?
Stan cywilny ani rodzinny nie czyni mężczyzny ani dobrym ani złym - wiedzą o tym doskonale kobiety i dzieci na inne rodziny zamieniane czy też na różne sposoby maltretowane. Historia nie jeden przypadek zna gdzie żonaty polityk prowdził się w życiu prywatnym gorzej od kawalera a o życiu wiedział tyle ile mu spin doktorzy na kartkach pisali.
Zapewne gdyby żonaci i inni kawalerowie PIS żywi z Katynia 2010 wrócili, a On sam w ostatniej chwili z lotu nie zrezygnował to i w żadnych wyborach prezydenckich by nie startował.
To pisałem ja - od urodzenia apolityczny Polak z Lublina.
Robią mu tzw. "wypych"
PD (89.78.119.xxx)
26.04.10, 12:38
Robią mu tzw. "wypych"
PD (89.78.119.xxx)
26.04.10, 12:38
Wszyscy forsujący JK na kandydata PiSu gotują mu taki los: http://is.gd/bDtTn
Wątpię jednak, że to do kogokolwiek w sztabie dociera. A jeśli dociera, to jest to z ich strony zwykły cynizm i chęć pozbycia się go wreszcie z partii.
super!
iza (193.190.78.xxx)
26.04.10, 13:48
super!
iza (193.190.78.xxx)
26.04.10, 13:48
takiego prezydenta wlasnie nam potrzeba!- opanowany , wie co go czeka , jakich ma wrogow i przyjaciol ,nie naiwny , zimny i wyrachowany ale prawy !!!! po prostu Super!!!
Bój to będzie ostatni
. (83.24.146.xxx)
26.04.10, 13:54
Bój to będzie ostatni
. (83.24.146.xxx)
26.04.10, 13:54
Ani chybi...
A czy Hymn juz zna ??
VIP (82.160.242.xxx)
26.04.10, 14:04
A czy Hymn juz zna ??
VIP (82.160.242.xxx)
26.04.10, 14:04
A czy nauczył się słów Hymnu Narodowego ??