Śląsk od wielu lat nie jest już legendą
WKS (78.8.252.xxx)
03.03.10, 14:29
Śląsk od wielu lat nie jest już legendą
WKS (78.8.252.xxx)
03.03.10, 14:29
Śląsk jest legendą i był, dla wiernych fanów, jeszcze wszyscy zobaczą jaki to będzie wielki klub.
Za wcześnie na taką debatę!
Louis de Funes (88.156.90.xxx)
03.03.10, 16:36
Za wcześnie na taką debatę!
Louis de Funes (88.156.90.xxx)
03.03.10, 16:36
Panowie, o czym wy tu rozprawiacie w ogole?! Żeby coś było marką musi mieć odpowiednią jakość. Podstawową składową częścią potencjalnej marki Śląska jest gra piłkarzy. Ta jest przeciętna. Bo jak inaczej nazwać remis z przeciętną Polonią Bytom i fakt, że po meczu najbardziej wychwala się bramkarza Kelemena? Znak to, że z siłą ataku coś nie tak. A jak wiadomo nic tak nie przyciąga kibiców na stadiony jak piękna , ofensywna gra, to po pierwsze.
Więc żeby zacząć gadać o Śląsku jako marce, trzeba najpierw mówić o czynniku A, czyli grze, jak poprawić, jak uzyskać albo poszerzyć źródła dochodu, żeby wciąż nie czekać na mamonę Pana Solorza jak na mannę z nieba, ale wziąć się za robotę. Jak zrobić kasę, a docelowo zrobić dwa, trzy transfery na okno i wzmocnić zespół, a nie czekać z otwartą gębulką.
Panowie, chcecie promować Śląsk jako markę, jak teraz ludzie muszą się gnieździć przy Oporowskiej. Gadanie o tym, że za 2 lata będzie dobrze i co zrealizować, jak to zrealizować? Litości. Czy ktoś promuje pieluszki Ch...ujoza, które mają ukazać się na rynku za 2 lata już w tej chwili?!
I odwracając, czy promocja bubla jest długodystansowa? Czy NIKE wypuściłaby na rynek dresy, które rozłażą się na dupie i zaczęłaby intensywną debatę i kampanię promocyjną?!
Zająć się trzeba piłkarskim aspektem Śląska najpierw. Dobry piłkarski Śląsk tworzy zapotrzebowanie na produkt. Taka ma być kolejność. Czy jakby Barca grała gównianą piłkę, to ktoś by tam w ogóle przyszedł?
@W-W
Osmoza (89.72.36.xxx)
03.03.10, 18:32
@W-W
Osmoza (89.72.36.xxx)
03.03.10, 18:32
Sorry, ale widać, że kompletnie nie masz pojęcia o czym piszesz. Legendą klub staje się nie tylko przez swoje osiągnięcia sportowe, ale także przez kibiców. Śląsk był jednym z pierwszych klubów, w których powstawały zorganizowane grupy Ultras i Hoolsów, a kibic WKSu Roman Zieliński jest bodajże najbardziej znanym autorem książek o tematyce kibicowskiej. A ty porównujesz Śląsk do czego? Do Lecha, który za zarzuty korupcyjne musiał przefarbować się na Amicę? O Groclinie Warszawa, na którego mecze chodzi po 200 osób? Czy o Cracovi, która po mobilizacji na Śląsk przyjechała w 800 osób? Widać, że raczej nie śledzisz tego, co dzieje się na bieżąco w lidze. Legia niedługo, przez działania ITI stanie się klubem pikników. Wisła trzyma poziom, ale dziwi mnie, że nie wymieniłeś Lechii (znany klub, silne związki z Solidarnością), Widzewa czy Motoru (marka na południowym wschodzie). Jeżeli uważasz, że tradycje Śląska runęły wraz z tułaczką, to w Polsce nie mamy chyba żadnego klubu z marką. Bo te kluby, które nie spadły, zazwyczaj utrzymywały się w sposób nieuczciwy, jak Jaga, Arka czy wspomniany Lech.
Ludzie, myślcie co piszecie!
slask
mafia (91.94.198.xxx)
03.03.10, 21:25
slask
mafia (91.94.198.xxx)
03.03.10, 21:25
śląsk to klub jakich w Polsce wiele, więc jeszcze duuuuużo wody w odrze upłynie, zanim stanie się choćby namiastką legendy. ok, jakaś grupka oszołomów może być w śląsku zakochana, ale takie zjawisko na szeroką skalę wydaje się mało prawdopodobne na przestrzeni najblizszych 20 lat. A porownania do wielkiej Barcelony czy Liverpoolu są po prostu nie na miejscu.
Rasizm
WAR (188.147.136.xxx)
03.03.10, 21:52
Rasizm
WAR (188.147.136.xxx)
03.03.10, 21:52
Byłem na meczu i zobaczyłem jak banda łysych wlewa w siebie po pięć piw przed wejściem na mecz i sika w śmietniku koło stadionu. Póżniej ta banda ryczy jak zarzynana locha coś o klubie który kocha lub coś w tym stylu. Jak się raczej nie zakocham. Nie pójdę z synem na mecz gdzie nauczy się rasistowskich okrzyków a jak piłkę dostanie Murzyn to banda debili w kapturach robi z trybun okrzyk U! U! U! Jak to wyjaśnić dziecku które ogląda w TV ligę angielską i widzi że mecz można oglądać w sposób cywilizowany bez rasizmu.
Efekty mierne
wacek (195.182.9.xxx)
04.03.10, 07:54
Efekty mierne
wacek (195.182.9.xxx)
04.03.10, 07:54
ja nie pójdę na Sląsk, bo Miasto nie wspiera innych dyscyplin. Mam dość ładowanych milionów w tą spółkę - efekty......hicior w Bytomiu 0 - 0
I zrobię na złość Panu Prezydentowi....również w wyborach, pozdrawiam wszystkich palaczy Lolków.
Bezpieczeństwo!
Olo (213.76.147.xxx)
04.03.10, 08:46
Bezpieczeństwo!
Olo (213.76.147.xxx)
04.03.10, 08:46
Wydaje mi się że najważniejszym czynnikiem aby ludzie przychodzili na Śląsk jest bezpieczeństwo.Na wiele imprez spotrowych (żużel , piłka ręczna) przychodzi wiele rodziców z dziecmi a swoich dzieci na pewno nie zabrał bym na mecze Śląska. Jest tam dośc niebezpiecznie a o kulturze kibiców też można dużo powiedzieć.
Szkoda mi was
Osmoza (89.72.36.xxx)
04.03.10, 09:48
Szkoda mi was
Osmoza (89.72.36.xxx)
04.03.10, 09:48
zapewne żaden z was na meczu nie był, a o kibicach dowiaduje się tylko z Gazety Koszernej czy Tusk Vision Network. Zacznijmy od tego, że stadion na Oporowskiej jest najbezpieczniejszym obiektem całej ekstraklasy. Dlatego w zeszłym sezonie Śląsk był jednym z dwóch klubów, które nie otrzymały kary za wybryki chuliganów. Tutaj uwidacznia się znajomość OLA. Tobie już dziękujemy.
Miasto nie ładuje pieniędzy w inne dyscypliny? Pewnie, przecież tor żużlowy jest remontowany dla piłkarzy. Będą sobie tam podania ćwiczyć. A na piłkę ręczną też pewnie nie chodzą kibice Śląska? Dla twojej wiadomości WACEK nasz zespół piłki ręcznej też jest w Ekstraklasie, więc już nie wiem o jakie wspieranie ci chodzi.
MAFIA- jak to się mówi "Internet, tutaj wszyscy jesteśmy kozakami". Ciekawi mnie tylko, czy potrafiłbyś stanąć przed np. rodzicami zabitego przez psychopatów z Żydzewa Rolika i powiedzieć "wasz syn był oszołomem, dał się zabić za jakiś śmieszny zespół, co mu tam do Barcelony!". W internecie każdy jest hardy, natomiast w realu... różnie to bywa. Jak już pisałem niżej, Śląsk jest legendą, przynajmniej na skalę Polski. Widać masz trudności z czytaniem ze zrozumieniem, bądź olewasz posty innych dyskutantów.
3:0 panowie. Zapraszam na Oporowską i polecam przekonać się NA WŁASNE OCZY jak wygląda atmosfera na stadionie.
Szkoda mi was
Osmoza (89.72.36.xxx)
04.03.10, 09:49
Szkoda mi was
Osmoza (89.72.36.xxx)
04.03.10, 09:49
zapewne żaden z was na meczu nie był, a o kibicach dowiaduje się tylko z Gazety Koszernej czy Tusk Vision Network. Zacznijmy od tego, że stadion na Oporowskiej jest najbezpieczniejszym obiektem całej ekstraklasy. Dlatego w zeszłym sezonie Śląsk był jednym z dwóch klubów, które nie otrzymały kary za wybryki chuliganów. Tutaj uwidacznia się znajomość OLA. Tobie już dziękujemy.
Miasto nie ładuje pieniędzy w inne dyscypliny? Pewnie, przecież tor żużlowy jest remontowany dla piłkarzy. Będą sobie tam podania ćwiczyć. A na piłkę ręczną też pewnie nie chodzą kibice Śląska? Dla twojej wiadomości WACEK nasz zespół piłki ręcznej też jest w Ekstraklasie, więc już nie wiem o jakie wspieranie ci chodzi.
MAFIA- jak to się mówi "Internet, tutaj wszyscy jesteśmy kozakami". Ciekawi mnie tylko, czy potrafiłbyś stanąć przed np. rodzicami zabitego przez psychopatów z Żydzewa Rolika i powiedzieć "wasz syn był oszołomem, dał się zabić za jakiś śmieszny zespół, co mu tam do Barcelony!". W internecie każdy jest hardy, natomiast w realu... różnie to bywa. Jak już pisałem niżej, Śląsk jest legendą, przynajmniej na skalę Polski. Widać masz trudności z czytaniem ze zrozumieniem, bądź olewasz posty innych dyskutantów.
3:0 panowie. Zapraszam na Oporowską i polecam przekonać się NA WŁASNE OCZY jak wygląda atmosfera na stadionie.
A to dopiero
Ocho (82.143.148.xxx)
04.03.10, 11:44
A to dopiero
Ocho (82.143.148.xxx)
04.03.10, 11:44
Wacek ---> A wystarczy pomyśleć , hicior w Bytomiu :)
Z tym rasizmem to racja , inaczej trudno o będzie o LM.
mafia ---> po pierwsze jak można obrażać ludzi , po drugie pomyśl, tu nie chodzi o to
by Śląsk był tej samej klasy drużyną , ale o porównanie do Polskiej ligi,
czyli dlaczego Śląsk nie może być Polską Barceloną, bo narazie do tego tytułu pasuje
Wisła.
W-W,---> Co ty piszesz,chyba nie masz pojęcia,o ligowej rzeczywistości,
a znasz taki klub jak Juventus ?
Louis de Funes ---> a oglądałeś mecz w Bytomiu ? bo coś mi się że słabo znasz się na piłce,
a Legia to niby lepiej grała niż Cracovia ?
Budowanie marki I mocnych fundamentów jest potrzebne , bo to że Śląsk jest Wielki ,
to wiadomo,no chyba że ktoś nie zna histori , ale nie tej sportowej.
I nie ma znaczenia ,gdzie klub się tułał,bo to zwyczjny brak szczęścia.
Czy ktoś może pamięta jak robiono z piłkarzami gdy mieli trafić do wojska,
w czasach PRL ?
Śląsk powinien być REPREZETACJĄ taką CAŁEGO ŚLĄSKA !!!
Solorz znów wchodzi
Wacek (195.182.9.xxx)
04.03.10, 13:39
Solorz znów wchodzi
Wacek (195.182.9.xxx)
AZS AWF Wrocław (kłopoty z opłatami za wyjazd itd..),
Gwardia Wrocław ( siatkówka m. - upadek),
Gwardia Wrocław (boks - upadek)
Burza Wrocław (siatkówka - upadek),
Śląsk Wrocław (koszykówka - upadek),
Sparta Wrocław (gdyby nie utrzymanie się w Ekstralidze - upadek),
Śląsk Wrocław (piłka ręczna - wieczne kłopoty, krótka ławka, teraz Solorz się pojawia .... zobaczymy, czy ruszy z "rozwojem" klubu, czy zbuduje nam może galeryjkę na Wejcherowskiej).
Miasto nie jest od tego żeby robiło wszystko za kluby w/w, ale w tej chwili pomaga tylko piłce nożnej (miliony!!!) dlaczego by nie dzielić tych środków trochę bardziej sprawiedliwie, czyli niech każdy ma udział w torcie (budżecie sportowym Wrocławia). Tyle klubu znikło i co ? Nikt się nie przejął. Pensje piłkarzy miesięcznie przekraczają zarobki przeciętnego zjadacza chleba przez rok
Człowieka po prostu nie ciągnie na Oporowską......
Solorz znów wchodzi
Wacek (195.182.9.xxx)
Solorz znów wchodzi
Wacek (195.182.9.xxx)
AZS AWF Wrocław (kłopoty z opłatami za wyjazd itd..),
Gwardia Wrocław ( siatkówka m. - upadek),
Gwardia Wrocław (boks - upadek)
Burza Wrocław (siatkówka - upadek),
Śląsk Wrocław (koszykówka - upadek),
Sparta Wrocław (gdyby nie utrzymanie się w Ekstralidze - upadek),
Śląsk Wrocław (piłka ręczna - wieczne kłopoty, krótka ławka, teraz Solorz się pojawia .... zobaczymy, czy ruszy z "rozwojem" klubu, czy zbuduje nam może galeryjkę na Wejcherowskiej).
Miasto nie jest od tego żeby robiło wszystko za kluby w/w, ale w tej chwili pomaga tylko piłce nożnej (miliony!!!) dlaczego by nie dzielić tych środków trochę bardziej sprawiedliwie, czyli niech każdy ma udział w torcie (budżecie sportowym Wrocławia). Tyle klubu znikło i co ? Nikt się nie przejął. Pensje piłkarzy miesięcznie przekraczają zarobki przeciętnego zjadacza chleba przez rok
Człowieka po prostu nie ciągnie na Oporowską......ale nie jest to wina kibiców, sam nie wiem czego...
Dobre porównanie OSMOZA
abc (195.116.249.xxx)
04.03.10, 13:52
Dobre porównanie OSMOZA
abc (195.116.249.xxx)
04.03.10, 13:52
No to panie Osmoza jak to możliwe że jest bezpiecznie skoro zabili Rolika?
Ogarnij się człowieku, zresztą twoja argumentacja na forum tylko odstrasza kibiców, a powoływanie na Romana Zielińskiego (autora książki "Jak pokochałem Adolfa Hitlera") kompromituje twoją osobę całkowicie.
Dopóki nie zrozumiesz że przeciętnego człowieka nie interesują ruchy hools, a na tym budujesz "legendę" klubu, to nie przekonasz ludzi do swojej argumentacji.
PS. Legendą nie można się stać samemu nazywając się legendą. Legenda to szacunek u innych - nie związanych z klubem. Tak mozna nazwac Barcelone, Real. Oni sami nie muszą mówić o sobie "Jesteśmy legendą". A niestety Śląsk jak narazie musi...
bezpieczeństwo
turysta80 (77.254.75.xxx)
04.03.10, 14:33
bezpieczeństwo
turysta80 (77.254.75.xxx)
04.03.10, 14:33
Rolika zabili kibice widzewa w Walichnowych jak wracał z wyjazdowego meczu w Bełchatowie w 2003 roku. Bezpieczeństwo na stadionie i w drodze na mecz wyjazdowy to dwie różne sprawy. Śląsk w czasie powrotu do extraklasy zapłacił tylko!!!2000 PLN za pirotechnikę w Bełchatowie. Poprzedni sezon Śląsk miał jako jeden z 2 czy 3 klubów extraklasy bez kary. Nasz stadion na Oporowskiej 62 jest jednym z najbezpieczniejszych w kraju. W sumie skąd o tym mają ludzie wiedzieć jak info czerpią z "wybiórczej" i "tvn".
Równe dzielenie
Ocho (82.143.148.xxx)
04.03.10, 15:32
Równe dzielenie
Ocho (82.143.148.xxx)
04.03.10, 15:32
Wacek ----> Czy to wina miasta , że marno u nas ze sponsorami ?,
trzeba pamiętać o tym że soki spija Wawa, no i trzeba, wiedzieć że to nie wina piłkarzy,że
futbol jest sportem nr.1 na świecie.
Zobacz piłkarze z Oporowskiej po epoce PRL ,też się tuali,a nie od dziś
wiadomo że Wielki klub , gwarantuje promocje miasta na Świecie.
A dziś dzięki ME 2012 , na rozwój ma szanse miasto, może dzięki temu
inne dyscypliny powrócą lub będą silniejsze, bo trzeba pamiętać
że proritet futbolu ,też się skończy i wtedy raczej na pewno,
miasto zadba o inne dyspliny.
Ja też nie chodze na mecze,ale wiem dlaczego.
PS: hallo,czyli jakby piłkarze,nie mieli kasy i grali w IV lidze,lub klub upadł,
to byś był w siódmym niebie.
do boju leszczyny
Wacek (95.40.173.xxx)
04.03.10, 23:55
do boju leszczyny
Wacek (95.40.173.xxx)
04.03.10, 23:55
Ocho to nie tak.
Życzę Śląskowi jak najlepiej,drużynie by była jak najwyżej, piłkarze niech zarabiają ok. to nie moja sprawa (psss. moje podatki i twoje - dopóki Solorz nie weźmie spółki na maxa)
Wawa nie ma nic do tego, mamy we Wrocławiu swój budżet i uważam że można wypośrodkować - to ewidentnie przyznasz nie ma miejsca). Na razie idę na ręczną , może to mnie bardziej kręci Śląsk - Chrobry niedziela) .
Co do legendy, rzeczywiście jest to symbol na Dolnym Śląsku i fajnie, super że gdzieś w okolicach są fancluby (zajebiste, bo nie wiem czy dałbym radę ze względu na kilometry), ale "wystawianie pomników" Śląskowi w skali europejskiej jest za wcześnie). Niech nam rośnie, ale nie zapominajmy o innych - oni też byli obecni w naszej historii i nie można patrzeć bezczynnie jak chylą się ku upadkowi ( a to się dzieje na naszych oczach........, to że kiedyś wrócą to nie to samo, bo nie ma ich...... w tej chwili,) Jest to pośrednia wina władz Miasta.
Koniec.
Śląsk - Jagiellonia 2-0 - za wszelką cenę. Trzymam, może odwiedzę Oporowską.
5000 widzów
axel (88.156.90.xxx)
07.03.10, 01:07
5000 widzów
axel (88.156.90.xxx)
07.03.10, 01:07
No legenda rośnie jak widzę.
Do wszystkich jełopów!!
WKS (193.239.56.xxx)
08.03.10, 11:48
Do wszystkich jełopów!!
WKS (193.239.56.xxx)
08.03.10, 11:48
Śląsk jest i będzie legendą!!!! A stadion jest najbezpieczniejszy w ekstraklasie!! Chodzę na każdy mecz z synami na odkrytą . A więc takie debile co mówią o Kibolach na stadionie to niech się leczą, bo nigdy nie byli w ostatnim czasie na oporowskiej. Powodzenia jełopy!! ;)
Śląsk Wrocław
Paweł (193.91.27.xxx)
08.03.10, 12:03
Śląsk Wrocław
Paweł (193.91.27.xxx)
08.03.10, 12:03
Od dłuższego czasu, stadion Śląska jest jednym, z najbardziej bezpiecznych w całej Polsce. Cieszy to bardzo ale jest to jakoś mało promowane. Wielu ludzi myśli, że idąc na mecz można oberwać w łeb. Nadal panują tam mało komfortowe warunki. Spędzenie 2 godzin na meczu, przy temperaturze minusowej, opadami śniegu czy też deszczu, dla wielu jest to zbyt dużym wyzwaniem. Ceny biletów też do niskich nie należą. Mam nadzieję, że wraz z nowym stadionem nie podniosą cen. Chyba lepiej by stadion się zapełniał przy niższej cenie niż świecił pustkami. Warto jeszcze wspomnieć o karnetach. Przy zakupie jego mamy tylko 1 mecz gratis. Mało kto jest na wszystkich meczach. Warto zobaczyć jak to się robi zagranicą, 2 mecze gratis, duże zniżki w sklepiku klubowym, nagrody itp. Mam nadzieję, że klub będzie się rozwijał a my będziemy z niego dumni.
:-)
alo (95.48.210.xxx)
08.03.10, 15:16
:-)
alo (95.48.210.xxx)
08.03.10, 15:16
Panowie Redaktorzy, rozumiem Wasze umiłowanie do Śląska, ale porównywanie tego klubu do Barcelony, Romy i Liverpoolu to nadużycie... Oczywiście marzenia nic nie kosztują, ale jeszcze lata świetlne Was dzielą od tych Klubów i to pod każdym względem. Pieniądze Solorza tego nie zmienią.
Przypominam Wam, że na Dolnym Śląsku jest jeszcze kilka Klubów i nie zmusicie żadną, nawet najlepszą akcją marketingową ludzi do kibicowania Śląskowi...
no właśnie legendarny Śląsk Wrocław
Legia The best (62.233.249.xxx)
08.03.10, 15:19
no właśnie legendarny Śląsk Wrocław
Legia The best (62.233.249.xxx)
08.03.10, 15:19
pokazał w weekend na co go stać
do Osmozy
alo (95.48.210.xxx)
08.03.10, 15:21
do Osmozy
alo (95.48.210.xxx)
08.03.10, 15:21
No gratuluje pomysłu budowania legendy na faszyście Zielińskim....w ten sposób to wy nowego stadionu nie zapłenicie
ggg
egtegt (87.206.12.xxx)
08.03.10, 16:08
ggg
egtegt (87.206.12.xxx)
08.03.10, 16:08
ty chlopie przespales pare lat
nie tylko WKS
luk (90.156.28.xxx)
08.03.10, 17:12
nie tylko WKS
luk (90.156.28.xxx)
08.03.10, 17:12
zgadzam sie z Alo, a tak poza tym to gratulacje, jak wy macie zamiar zapelnic 40-tysieczny stadion skoro na Oporowskiej kompletu juz dawno dawno nie bylo, 5-6tysiecy widzow, wstyd Wroclaw!...przyklad Lubin, tak nie lubiany we Wrocku, a mimo iz miasto mniejszcze to na stadion przychodzi po te 8-9tysiecy!...i ludzie dajmy na to ze swidnicy, zabkowic czy nawet strzegomia i walbrzycha wola jechac do Lubina nic do Wroclawia
Na Dolnym Ślasku tylko Zagłębie
ZL (89.76.95.xxx)
08.03.10, 17:51
ZL (89.76.95.xxx)
Na Dolnym Śląsku tylko Zagłębie Lubin. Możecie mieć swoich marnych dziennikarzy i artykuły takie jak to ale wy o tym marzycie a my spełniamy marzenia. Wystarczy spojrzeć na frekwencje a także na wielkość miasta i słabą grę drużyny i wychodzi że w Lubinie Zagłębie jest religią. Może kiedyś do tego dojdziecie ale na razie cieszcie się tymi 5000 kibiców bo reszta wolała przejść się na spacer brzegiem odry lub do teatru hehe.
ZL (89.76.95.xxx)
ZL (89.76.95.xxx)
Na Dolnym Śląsku tylko Zagłębie Lubin. Możecie mieć swoich marnych dziennikarzy i artykuły takie jak to ale wy o tym marzycie a my spełniamy marzenia. Wystarczy spojrzeć na frekwencje a także na wielkość miasta i słabą grę drużyny i wychodzi że w Lubinie Zagłębie jest religią. Może kiedyś do tego dojdziecie ale na razie cieszcie się tymi 5000 kibiców bo reszta wolała przejść się na spacer brzegiem odry lub do teatru hehe.
Wymuszanie uwielbienia
Misiek (193.59.72.xxx)
08.03.10, 18:00
Wymuszanie uwielbienia
Misiek (193.59.72.xxx)
08.03.10, 18:00
Na siłę to można rwać sztangi, a nie szukać miłości do Śląska,
którą pogrzebano beznadziejną grą i bandytyzmem kibiców.
Doprowadziliście do sytuacji, że ludzie boją się stojących na
ulicy kibiców, a co dopiero rodzinnego wyjścia na stadion.
Takie porównania do europejskich potęg to porażka autorów.
Maślice dla Śląska, to chyba chodzi o zburzenie stadionu !
Myślę, że równolegle i cierpliwie trzeba odbudować drużynę
i nauczyć młodzież poludzku kibicować, może w 2018 r.
Po co ten wpis kolego ZL
DLU/DW (83.26.153.xxx)
08.03.10, 18:17
Po co ten wpis kolego ZL
DLU/DW (83.26.153.xxx)
08.03.10, 18:17
Jak już masz komentować to niech twój komentarz coś wniesie do dyskusji. Poczekajmy aż wybudują stadion i zobaczymy ilu będzie przychodzić kibiców. Na zagłębiu też nie zawsze jest komplet mimo nowego stadionu i otwartych tylko 3 trybunach... I Śląsk i Zagłębie mają swoje problemy. A taki sorry za słowo "durne" komentarze nic nie wnoszą do dyskusji jak je rozwiązać.
@ ZL
WKS Śląsk Wrocław (89.72.36.xxx)
08.03.10, 18:33
Dajcie spokój muminkom. Są to biedne, zakompleksione stworki z małego miasteczka pod Legnicą. Przyjeżdżają do Wrocławia, aby pojeździć tramwajami, zrobić zakupy w wielu galeriach handlowych, pójść na Stadion Olimpijski, do Hali Ludowej, na Tor Wyścigów Konnych. Bo co oni sami mają? Jedną galerię, stadion na marne 15 tysięcy i dziurę na samym środku rynku.
Każdy, kto wdaje się z nimi w dyskusję, okazuje brak szacunku dla Wrocławia. Jeżeli jakieś miasta mogą się z nami porównywać, to tylko takie jak Kraków czy Warszawa. Każdy wie, że na Dolnym Śląsku istnieje tylko WKS. Przykład? Ponad 30 fanklubów, naszymi FC są regionalne drużyny, mamy dobre kontakty z odradzającym się Zagłębiem Wałbrzych oraz zgodę z Miedzianką. Kibicują nam ekipy z Namysłowa, Kluczborka, Brzegu czy Nysy, którym bliżej- czywiście odległościowo- jest do Opola. SŁAWA WKSU WYKRACZA WIĘC POZA GRANICE WOJEWÓDZTWA.
A muminki vel kreciki co? Rzuciła ich ekipa kuchenek z Poznania, ciągną się w dole tabeli i czekają na lepsze dni. Pozwólcie im poszaleć na forach internetowych a nam pośmiać się z ich wywodów :)))
jaki kult?
dam (83.27.188.xxx)
08.03.10, 18:43
jaki kult?
dam (83.27.188.xxx)
08.03.10, 18:43
Kultowy to byl slask koszykarski z 17 mistrzami i 12 pucharami,sila do milosci nikogo nie mozna zmuszac