Aloiz (75.142.200.xxx) 19.02.10, 16:39
A może zamiast uczonych, światłych i utytułowanych decyzje o pomnikach zostawić wrocławianom?
Po prostu pozwolić każdemu stawiać pomnik na swoim terenie a urzędnikom zabrać prawo wtrącania się do tego. Jęśli pomnik wytrzyma próbę czasu to miasto może kupić pomnik od właściciela (jeśli zechce go sprzedać) i postawić w dogodnym miejscu.
Można też wydzielić miejsca pod pomniki i sponsorzy za odpowiednią opłatą będą mogli postawić tam i uczcić kogo chcą. Tylko trzeba trzymać tych wszystkich znawców co nam dyktują co ma być ładne a co nie z daleka. Niech piszą o tym ile chcą ale od decydowania to z daleka. Urzędników miejskich też trzymać z dala od decyzji co ma stanąć. Mogą decydować tylko o miejscu i tylko wtedy gdy miejsce jest własnością miasta.
Może w końcu coś oryginalego powstanie.
brawo
adi
brawo dla mezczyzn! »
Dzięki takim posunięciom
aa.6
rowerzyści stają się wrogiem publicznym nr 1 »
JUZ WRACA POKAZYWANIE WYKRZYWIONYCH TWARZY OPOZYCJI A PO ZAWSZE CACY !!!
deprewatorzy
Troche było normalnie i media zaczeły wykonywac zadania jakie do nich naleza, ale to by było za dobrze za normalne w tym umeczonym kraju.
Jeszcze ciała nie wystygły i nie pochowano wszystkicg a juz zaczyna sie propaganda i czarny PR na całego ! »
Popieram
aga
Zgadzam się z opinią pana Zdrojewskiego. Zagrody w sercu miasta źle mi się kojarzą. Niemniej jednak, napewno jest to tanim kosztem przedsięwzięcie, lecz mimo tego, to nie jest dla mnie argument. »
a jaki kolor chcą ci niezadowoleni
W-w
protestować to potrafi każdy głupi »
Odnośnie wczorajszego pożaru przy Zagłoby!
Wanda.
Dlaczego piszecie o balkonach bądź śmietnikach a jak już stanie się coś ciekawego to wcale. Mój jamnik do dzisiaj ma lęki. Czekam na szybkie info Panie Rzeczniku Straży. Pozdrawiam ciekawska Wandzia. »
Wrocław rezygnuje z generalnego wykonawcy stadionu na Maślicach
aa.6
Ręce opadają »
Copyright © Polskapresse Sp. z o.o.
Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.
Polskapresse sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie GazetaWroclawska.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.