pismaczenie
wis (89.73.3.xxx)
16.02.10, 16:24
pismaczenie
wis (89.73.3.xxx)
16.02.10, 16:24
Dziennikarstwo schodzi na psy. Jeśli dziennikarka nie potrafi poprawnie podać nazwy spółki to już jest wstyd. Co to za spółka "Sokół"? Moim zdaniem art. p. Magdaleny to "jazda po bandzie". Po co było "wiązać" wątek związkowy z dworcem w Żmigrodzie? No po to chyba żeby dowalić solidaruchom. Boć to obecnie i modne i na czasie i jakie poczytne. Pani "dziennikarce" przypominam Art. 12.1. Prawa prasowego " Dziennikarz jest obowiązany: zachować szczególną staranność i rzetelność przy zbieraniu i wykorzystywaniu materiałów prasowych, zwłaszcza sprawdzić zgodność z prawdą uzyskanych wiadomości..." Cóż, Kodeks Etyki Dziennikarskiej to dla wielu młodych parających się pismaczeniem pierdółki i głupoty. Prawda pomieszana z kłamstwem, fakty z przypuszczeniami - to nic. Liczy się, że wierszówka leci. Eh, szkoda słów.
Nie prawda
Marek (83.22.249.xxx)
16.02.10, 18:17
Nie prawda
Marek (83.22.249.xxx)
16.02.10, 18:17
Dwa poprzednie posty ostro krytykują autorkę artykułu "Dworzec w Żmigrodzie to kolejowa tajemnica" może pomyliła się co do nazwy wpisując Sokół zamiast SOLKOL ale to nie wielki bład. Ważne jest to że w końcu ktoś w końcu pokazał jakie układy panują na PKP. Ważne jest to, że ktoś w końcu pokazał że pod płaszczykiem związkowej działalności można krecić prywatne interesy. Nieprawda jest to,że firma OMEGA dopiero teraz zajęła się sprzedażą biletów firma ta biletami handlowała już od lat i też nie wiem na jakich zasadach.
Mały błąd
Darek (89.73.3.xxx)
16.02.10, 22:32
Mały błąd
Darek (89.73.3.xxx)
16.02.10, 22:32
Szanowny p. Marku, dla pana "pomyłka" dziennikarza to niewielki błąd? Jeśli dziennikarka myli nawy spółek, to dla mnie jest ona mało wiarygodna. To jest takie samo niechlujstwo jakby napisać o panu p. KAREK zamiast Marek. Chociaż ten przykład (wygląda jak "literówka") nie oddaje pismackiej nonszalancji autorki artykułu. Temat być może istotny dla społeczności Żmigrodu ale wg mnie chodzi bardziej o robienie zamieszania, a nie o dobro mieszkańców miasta. Jak ktoś niżej napisał - Dziennikarstwo schodzi na psy, a etyka dziennikarska to tylko puste słowa.
To wszystko prawda!!!
Żmigrodziain (213.199.219.xxx)
17.02.10, 09:58
To wszystko prawda!!!
Żmigrodziain (213.199.219.xxx)
17.02.10, 09:58
Sama A. Lisowska pisze te komentarze pozytywne dla siebie a krytykujące dziennikarkę.
Toaleta zamknięta!
kasa (213.199.219.xxx)
17.02.10, 10:00
Toaleta zamknięta!
kasa (213.199.219.xxx)
17.02.10, 10:00
Toaleta zawsze zamknięta-otwierana tylko dla sanepidy aby nie nabrudzić-a żmigrodzianie w krzaki.
kolejne bełkotanie Żmigrodziaina i kasy
lulu (79.139.42.xxx)
17.02.10, 15:31
kolejne bełkotanie Żmigrodziaina i kasy
lulu (79.139.42.xxx)
17.02.10, 15:31
Panie Żmigrodziain, bełkoczesz coś od rzeczy podobnie jak, pożal się boże, nieopierzona "dziennikarka", której się wydaje, że odkryła aferę kasową, a ty kasa musisz wiedzieć, że takie są zasady, jak nie potrafisz srać w toalecie to w krzaki albo za stodołę.
dziwny ten artykuł
podróżny ze Żmigrodu (213.199.238.xxx)
17.02.10, 20:10
Przeczytałem zamieszczony tutaj artykuł i jestem zdziwiony jego "bezstronnością". Kwestie związane ze sprawami związku nie skomentuję, bo nie mam na ten temat wiedzy. Za to w kwestii gospodarowania dworcem chciałbym dodać kilka słów.
Po pierwsze parking. Autorka jakoś zapomniała dodać, ze dla firmy Omega przed dworcem są zarezerwowane raptem 2 miejsca, za to przez wiele lat okoliczni mieszkańcy korzystający z dworca parkowali przed dworcem gdzie się dało blokując podjazd dla autobusów PKS. Zapomniała dodać, ze obok dworca jest parking dla kilkudziesięciu aut. Co prawda niezbyt profesjonalnie wykonany ale jest. Korzysta z niego cała masa ludzi. Nie wiem jak innym ale dwa miejsca Omegi naprawdę mnie nie ruszają.
Po drugie kasa biletowa. Do grudnia chyba, do czasu gdy obie spółki kolejowe poszły ze sobą na wojnę firma Omega prowadziła jedyną kasę biletową na dworcu w Żmigrodzie. Nie wiem jak inni ale ja nie mogę im niczego zarzucić. Rzadko zdarza się by na tak małej stacji była kasa działająca 24 godziny na dobę i na dodatek z zawsze poinformowanym personelem. A na pewno lepiej zorientowanym niż na Dworcu Głównym we Wrocławiu gdzie w kasach nikt nic nie wie a informacja umie jedynie podać godzinę odjazdu pociągu. Po ostatnich zmianach przez krótki czas byliśmy bez żadnej kasy. Potem pojawiła się kasa Przewozów Regionalnych kontynuująca tradycje PKP, czyli działająca w godzinach gdy większość pasażerów jest w pracy. By kupić bilet trzeba było iść po niego w dzień wolny albo wracać wcześniej. Konkurencja w postaci Omegi która oprócz kiosku prowadziła sprzedaż biletów od wczesnych godzin porannych podziałała trzeźwiąco na kasę Przewozów Regionalnych. I chwała jej za to.
Na koniec remonty. Nie wiem czy Omega ma wpływ na to czy nie ale stacja w Żmigrodzie jest na trasie do Wrocławia jedynym !!! dworcem który jest w miarę dobrym stanie. Reszta to ruina. Na szczęście nasz dworzec uniknął losu pozostałych stacji. Jak wspomniałem nie wiem na ile to zasługa Omegi, ale monitoring stacji, odmalowane ściany brak grafiti na zewnątrz to jednak zasługa tej spółki.
Nie wiem jak wyglada sprawa toalety bo staram się nie korzystać z nich na żadnej stacji PKP, niezależnie od tego kto nią zarządza.
Na koniec o artykule. Nie wiem jakie były intencje autorki ale dworzec w Żmigrodzie opisała po łebkach i na odwal się nie sprawdzając w sumie niczego. Wiem, ze są niezadowoleni pasażerowie ale większość z tych których znam wypowiada się bardzo pozytywnie o tym co posiadamy. Szczególnie gdy patrze na inne dworce z głównym we Wrocławiu na czele. Tyle mojego.
Żmigrodzianin korzystający z usług PKP codziennie.
KTO ZAJĄŁ DWORZEC W ŻMIGRODZIE
LELEK (77.253.178.xxx)
22.02.10, 15:31
KTO ZAJĄŁ DWORZEC W ŻMIGRODZIE
LELEK (77.253.178.xxx)
22.02.10, 15:31
Ludzie ten pan z "solidarności" ma całą stacje,swoją gazetę wydawaną za kolejowe pieniądze,dlaczego kolejarz nie może dostać mieszkania w budynku stacji.Budynek na przeciwko stacji (mały domeczek ) tez jest jego - PKP niesprzedaje mieszkań kolejowych ale te są załatwionę przez WARSZAWĘ takie sie ma znajomości.
dworzec w żmigrodzie
pasażer pkp (109.243.255.xxx)
24.02.10, 18:45
dworzec w żmigrodzie
pasażer pkp (109.243.255.xxx)
24.02.10, 18:45
To co się dzieje na dworcu w Żmigrodzie to jakas "paranoja".Jeden człowiek zagarną cała stacje dla siebie, w poczekalni nie ma miejsca dla podróznych gdyz ten jak się ma prawo nazywać związkowca z "solidarnosci" i obrońca kolejarzy i praw pasażerów-wybudował sobie własny kiosk gdzie do tego sprzedaje bilety.DziEki swoim znajomoScia i kolego na wysokich stanowiskach wszytko sie dzieje legalnie.Oczywiscie pod swoja rezydencja, bo tak można nazwac dworzec gdyz jest praktycznie jego wlascicielem-posiada całą zabudowe mieszkalną dworca, ma własny parking przez c nie mozna zaparkować pod dworcem,posiada sklep odziezowy na dworcu.Wydaje mi sie ,że dworzec to nie pasaż chandlowy tylko miejsce dla podroznych.CałoSC oczywiscie jest zapisana na Zone pana Lisowskiego.Cała ta suytuacja to kpina i przypomina mi sie filmy na ktorych wszytko zalatwia sie przez koelgow i lapowki.ten pan to wie jak sie ustawic
Uczciwy człowiek?.
margo& (82.160.255.xxx)
24.02.10, 19:19
Uczciwy człowiek?.
margo& (82.160.255.xxx)
24.02.10, 19:19
Ten gość zna wszystkich,dyrektorów i odpowiednich prezesów spółek PKP.Tym można wytłumaczyć zaradność
firmy jego żony.Wszystko zaczęło się od przegranego prztargu na sprzedaż biletów Przewozów Regionalnych.
Firma oczywiście się odwoływała od wyników przetargu ,wiedząc,że nie ma szans na pozytywne ich rozpatrzenie.W ten sposób zdobyła czas na otwarcie kasy PKP IC.Zdobyła pozwolenie od IC ,nie mając przeszkolonego pracownika na obsługe kas RPOS.Majac cudze hasło dostępu(uzyskane bez zgody zainteresowanego) uczyli się dopiero obsługiwać te kasy.Kasa biletowa w Żmigrodzie musiała wrócić pod Przewozy Regionalne ,bo nowy agent nie mógł jej w terminie otworzyć z powodu protestów firmy Omega.Dlatego też przez pierwsze dni grudnia kasa była nie czynna.Można poczytać sobie wypociny
dziennikarskie P.Lisowskiego w gazecie OSK Solidarność PKP ,Człowiek można by rzec;kryształ-katolik,patriota,troszczy się o każdego pracownika PKP,Dobry ,aż do bólu .tylko nasuwa się pytanie
czy ta firma bądź, co bądź jego żony działała etycznie wykorzystując znajomości męża.Smród domysłów i
niedomówień będzie się za nimi ciągnął!!
dworzec w żmigrodzie
janina krupa (90.156.73.xxx)
07.03.10, 14:13
dworzec w żmigrodzie
07.03.10, 14:13
A tak pasażerowie ze Zmigrodu porównali stacje Wrocław Mikołajów to chyba tam należy się remont nie rozumiem jak Pani Prus przeszkadza kasa inter city to chyba chora kobieta i kto takie głupoty wogóle pisze w prasie co ma iprzewodniczący Solidarności do stacji PKP a może ma jeszcze załatwić żeby expres sie zatrzymywał tak jak na stacji WŁOSZCZOWA
dworzec w żmigrodzie
07.03.10, 14:16
dworzec w żmigrodzie
A tak pasażerowie ze Zmigrodu porównali stacje Wrocław Mikołajów to chyba tam należy się remont nie rozumiem jak Pani Prus przeszkadza kasa inter city to chyba chora kobieta i kto takie głupoty wogóle pisze w prasie co ma iprzewodniczący Solidarności do stacji PKP a może ma jeszcze załatwić żeby expres sie zatrzymywał tak jak na stacji WŁOSZCZOWA
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
07.03.10, 15:10
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
07.03.10, 15:11
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
dworzec w żmigrodzie
nata 22 (90.156.73.xxx)
07.03.10, 15:22
dworzec w żmigrodzie
nata 22 (90.156.73.xxx)
Mieszkańcy Żmigrodu to chorzy ludzie przydał by im znachor stacja PKP jest czysta zadbana i myślę że to właśnie można zawdzięczać Pani Annie Lisowskiej aby więcej takich stacji PKP było
dworzec w żmigrodzie
nata 22 (90.156.73.xxx)
dworzec w żmigrodzie
nata 22 (90.156.73.xxx)
Mieszkańcy Żmigrodu to chorzy ludzie przydał by im znachor stacja PKP jest czysta zadbana i myślę że to właśnie można zawdzięczać Pani Annie Lisowskiej aby więcej takich stacji PKP było
dworzec w żmigrodzie
nata 22 (90.156.73.xxx)
dworzec w żmigrodzie
nata 22 (90.156.73.xxx)
Żmigród stacja kolejowa
michal4733 (90.156.73.xxx)
07.03.10, 16:20
Żmigród stacja kolejowa
michal4733 (90.156.73.xxx)
07.03.10, 16:20
Pani Lisowska miała do tej pory kase kolejową i nie przeszkadzało to nikomu. wiem że tam było czysto był pożądek i pracownicy mile obsługiwali pasażerów. a jak tylko kasy zostały przejęte przez panią Grzegorczyk wszystko się raptem posypało. Pani Grzegorczyk chciała by zagarnąć wszystkie kasy na lini od Wrocławia do Poznania. To jest sprawiwdliwość żeby jeden człowiek miał wszystko a drugi raptem nic jedynie zero. Wiem tylko tyle co widziałem i słyszałem że teraz dopiero ludzie że Żmigrodu mają problemy z kasą, a wiem że Pani Lisowska nigdy by na to nie pozwoliła a jeszcze to co widziałem potrafiła wesprzeć pasażerów biletem, wodą do picia a nawet poczestować i nakarmić pasażerów. Z poważaniem Michał.
Pisać też trzeba umieć
margo& (82.160.255.xxx)
07.03.10, 18:30
Pisać też trzeba umieć
margo& (82.160.255.xxx)
07.03.10, 18:30
janina krupa (90.156.73.xxx) 07.03.10
nata 22 (90.156.73.xxx) 07.03.10, 15:22
michal4733 (90.156.73.xxx) 07.03.10, 16:20
Wydaje mi się ,że te posty pisała jedna i ta sama osoba.Podobny styl,błędy ortograficzne i.
Uderz w stół a nożyce (pracownica firmy omega-ktoś kazał?)się odezwą.Nick nr 1 jakby znany.A nazwiska nowego agenta, to ja nie znałam.,Teraz mamy gospodarkę rynkową i choćby przejęła wszystkie kasy na tej trasie ,uczciwie ,w zgodzie z zasadami ,to niech je ma .W końcu na tym polega gospodarka rynkowa,a nie na tym kto kogo zna i wie jak te znajomości wykorzystać!! ..Włoszczowa to fajna stacja i Żmigród ma coś z nią wspólnego;
łaskawca Włoszczowej i P.z solidarności należą do jednej partii(tylko który ,uczył którego).Niech żyje SOLIDARNOŚĆ ,UCZCIWOŚĆ,a nie mali krętacze którym się wydaje ,że mogą wszystko.Kurde tylko nie pamiętam jakie miał hasło wyborcze!!!!.Ale jutro będę na stacji, gdzie taki plakat mimo tylu lat jeszcze wisi.
No więc hało brzmi......
margo& (82.160.255.xxx)
08.03.10, 18:34
No więc hało brzmi......
margo& (82.160.255.xxx)
08.03.10, 18:34
Jak pisałam wczoraj,dziś byłam na stacji gdzie jeszcze wiszą plakaty wyborcze z 2007 roku(na to zdaje się jest paragraf)p.Lisowskiego.Hasło brzmi: PRAWDA i RZETELNOŚĆ!!!!!.Hasła zaiste wielkie,tylko jak mi się wydaje
na potrzeby wyborów.W życiu ,jak to w życiu z pięknymi hasłami,które bledną, gdy się człowieka lepiej pozna
i jak on działa.Ale uważam ,że takie kolesiostwa,towarzystwa wzajemnej adoracji,koterie związkowe powinno się pędzić na cztery wiatry,po to aby ludzie mogli spokojnie pracować.Bo jeżeli związki zawodowe
to nie zależne od nikogo,a przede wszystkim poza zakładami pracy.Dzięki temu nie powstanie układ koleżeński,bo jak tu koledze nie pomóc.Taką tajemną pomoc dostała firma omega po przegranym przetargu.Ale o tem potem!!!
dworzec w żmigrodzie
olek (90.156.73.xxx)
20.03.10, 09:26
dworzec w żmigrodzie
olek (90.156.73.xxx)
20.03.10, 09:26
Ja nie mogę zrozumiec o co chodzi w tym Zmigrodzie jest stacja jest parking ,są dwie kasy a może ktoś udał by sie po informacje do dawnej kasy,jak ostatnio była tam moja mam to od Pani bląd WENUS usłyszała że ma sobie internet założyć a nie po stacji sie plątać i pytać o pociagi BRAWO PANI PRACOWNICO TAK DALEJ TRZYMAC,wystarczy że pani ma inernet moja mama starsza kobieta go miec nie musi
Do Pana Michała
Alek (82.160.255.xxx)
25.02.11, 16:44
Do Pana Michała
Alek (82.160.255.xxx)
25.02.11, 16:44
Panie Michale ,dziękujemy bardzo za wnikliwe spostrzeżenie , oczywiście że Pani Grzegorczyk nie powinna mieć tyle kas, przecież ona zabrała miejsce pracy Pana Mamy KRUPY , oczywiście że pani Lisowska częstowała pasazerów poczęstunkiem i nie tylko. Co wszyscy wiedzą . Pozdrawiam