benek (82.143.166.xxx) 08.01.10, 20:03
[cyt]We Wrocławiu rok 2010 odczują przede wszystkim kierowcy i pasażerowie kolei. Wrocławianie, po dziesiątkach lat oczekiwań, wreszcie pojadą pierwszymi odcinkami miejskich obwodnic. Nasz zabytkowy, dziś odstraszający nie tylko turystów, Dworzec Główny PKP na dwa i pół roku idzie do kapitalnego remontu, dzięki któremu odzyska dawną świetność.[/cyt]
Z tytułu niewiele wynika.
Owszem kierowcy i pasażerowie kolei odczują zmiany ale na gorsze chyba.
Co do AOW i OŚ to jeszcze nie wiadomo czy oddanie części AOW nie spowoduje więcej szkód niż korzyści dlatego po oddaniu ich dopiero będę robione analizy czy będzie można wpuścić ruch na częściowo wykonane obwodnice.
Dworzec będzie rozgrzebany i mało kto rozumie jakie będą perturbacje. Jak na razie nikt nie przystąpił do przetargu na budowę dworca tymczasowego na ul.Suchej wiec z czego się cieszyć ?
Planowana przebudowa otoczenia dworca od ulicy Suchej poszła do kosza tak więc i tu porażka bo chyba przed Euro nikt się tym nie zajmie a po Euro będzie za dużo długów.
Wyścigowa faktycznie potrzebna ale to zaledwie powrót do stanu poprzedniego. Niewiele się zmieni bo teraz jest kraksa na Bielanach i cal Karkonoska stoi w korkach. Gdyby była oddana Wyścigowa to i na niej trzeba by stać . Chwalenie budowy ścieżek rowerowych zaraz za pochwałą Wyścigowej to kpina bo przy okazji Wyścigowej kierowcy rozjechali ścieżkę na ul,Waligórskiego więc zamienił stryjek siekierkę na kijek.
Przyglądałem się remontowi na Wyścigowej i rzadko kiedy tam widziałem robotników. Do czerwca czyli ponad rok robienie takiego kawałka drogi wydaje się o dwa razy za długo. W tym czasie przybyło we Wrocławiu wiele aut więc nie sądzę aby oddanie Wyścigowej poprawiło stan sprzed remontu.
Dzięki takim posunięciom
aa.6
rowerzyści stają się wrogiem publicznym nr 1 »
a jaki kolor chcą ci niezadowoleni
W-w
protestować to potrafi każdy głupi »
Odnośnie wczorajszego pożaru przy Zagłoby!
Wanda.
Dlaczego piszecie o balkonach bądź śmietnikach a jak już stanie się coś ciekawego to wcale. Mój jamnik do dzisiaj ma lęki. Czekam na szybkie info Panie Rzeczniku Straży. Pozdrawiam ciekawska Wandzia. »
Popieram
aga
Zgadzam się z opinią pana Zdrojewskiego. Zagrody w sercu miasta źle mi się kojarzą. Niemniej jednak, napewno jest to tanim kosztem przedsięwzięcie, lecz mimo tego, to nie jest dla mnie argument. »
Wrocław rezygnuje z generalnego wykonawcy stadionu na Maślicach
aa.6
Ręce opadają »
nominacje generalskie
W dzisiejszym wydaniu gazety wrocławskiej jest art,Marcina Torza o awansach generalskich osób związanych z Dolnym Śląskiem a nie ma tam Jarosława Stróżyka który w Lubinie się wychował skończył Wyższą Szkołę Oficerską Wojsk Zmechanizowanych w 1991r.Szkoda że redaktor nie jest staranniejszy.
»
Dynamicom?
mich_al
Nie wiem po co miasto ogłasza przetargi skoro i tak wszystkie sa z góry wyrezyserowane dla firmy Dynamicom... »
Copyright © Polskapresse Sp. z o.o.
Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.
Polskapresse sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie GazetaWroclawska.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.