Gazeta Wrocławska » Forum » Dyskusja

Zapisalem sie do Partii Ruch Palikota (2)

19.11.11, 20:58

Wczoraj tj. 18.11.2011 roku zlozylem wniosek o zarejestrowanie mnie w Partii Janusza Palikota w rejonie Świetokrzyskim jako ze z Kielc pochodze. Aby dzialalnosc regionu Świetokrzyskiego byla zqauwazalna w calej Polsce, chce poinformowac ze te postulaty ktore teraz wymienie opublikuje na forach prasowych dla mnie dostepnych w calym Kraju. To nie sa postulaty zlosliwe, sa to postulaty popierajace Partie, jak i propagujace partie w doplywie ludzi myslacych i chcacych zyc w lepiej gospodarzonej Ojczyznie.Jednak umieszczam je sam bez zgody gory aby Partia jak najszybciej zaczela byc pozytywnie odbierana w calym Kraju.
- Moja propozycja nazwy Partia Odrodzenia Ojczyzny, swiadczaca o Orodzeniu Prezydenta, rzadu, parlamentu, ministerstw i calego polskiego spoleczenstwa w zmianach prawnych, gospodarczych, rozwoju polskiego przemyslu, abysmy produkowali a nie kupowali za granica. Jestesmy 35 milionowym Panstwem i bezrobocie rosnie jak jeszcze polskie przedsiebiorstwa sprzedawane obcokrajowcom a nie oddawane w lizing polakom, ktorzy zyskiem z lizingowanego zakladu splacaja lizingowy zakup. Jesli nieudolny to zaklad odebrany i przekazany nastepnemu chetnemu.
- Premier tusku walczy z Krus, dlaczego nikt nie powie ze przez Krus dofinansowuje sie Polskie male rolnictwo aby nie drozaly rolne produkty, jako konkurenta dla duzych gospodarstw rolnych. Wystarczy ZUSem obciazyc duze gospodarstwa rolne o duzej zyskownosci, a nie male gospodarstwa. Dlaczego rolnicy sprzedaja wlasne produkty i nie ma rozliczenia ich z zarobionych pieniedzy, bo nie ma skupu panstwowego rozliczanego rachunkami.
- Prosze o przekazywanie sejmowych uchwal, ustaw po pierwszym czytaniu do regionow, aby zrzeszeni w nich czlonkowie partii mogli sie z nimi zapoznac i oddolnie wysunac wlasne propozycje zmian i rozwiazan w przeczytanej ustawie czy uchwale. Aby oddolnie czlonkowie partii byli zapoznawani i wciagani w dzialania parlamentu. Aby nie dopiero jako parlamentarzysci poznawali na czym polega praca parlamentarzysty. Na tej zasadzie beda spotkania tworcze czlonkow partii, a nie spotkania gorzelniane i bezproduktywne.
-To Gospodarz i Gospodarka Kraj buduje, a tępy polityk i durna polityka Kraj rujnuje. Wiec zostawmy polityke tylko na rozmowy miedzynarodowe, a w Kraju niech kwitna rozmowy o rozwoju gospodarczym Kraju i polskiego spoleczenstwa. Jesli parlamentarzysci nie zechca zejsc ze stolkow politykow wiec niech ta sama polityke przeniosa do wlasnego domu i zobaczymy jak szybko zostana z tego wyleczeni.
-reszte postulatow prosze wylowic z mojej strony www.narud.pl lub www.polacypobudka.pl
PS. Narud to nie blad ortograficzny to fonetyka i sponiewieeranie polskiego narodu przez dotychczasowe rzady. Polakom latwiej dolozyc przecinek nad jak poprawnie przeczytac NAROD a nie NARÓD, narod to nie w Polsce. Gdybym napisal wpierjod narod to tez Polakow nie dotyczy wiec POLACY POBUDKA to jest moje larum wam grane.
Z powazaniem i nadzieja na odrodzenie Ojczyzny Marek Kopala autor stron www.narud.pl i www.polacypobudka.pl

Rozwiń sorry za brak in franek (79.110.201.xxx) 28.01.12, 18:51
Rozwiń Jasio Szpieg kościoła ujawnia się! (94.254.158.xxx) 02.03.12, 15:06

regulamin

Polskapresse sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie GazetaWroclawska.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.