Park Południowy i psy
weredyk (79.186.74.xxx)
03.05.09, 10:18
Park Południowy i psy
weredyk (79.186.74.xxx)
03.05.09, 10:18
Po parkach NIE WOLNO JEZDZIC ROWEREM, moze zainteresuje sie toba straz miejska. Gdzie przepraszam maje psy sie wybiegac ?

porzucone psy!!!!!
Olszynianka (83.26.155.xxx)
08.07.09, 21:35
porzucone psy!!!!!
Olszynianka (83.26.155.xxx)
08.07.09, 21:35
Hej ! jestem mieszkanką Olszyny Lubańskiej,od kilku dni po miescie tuła sie duze psisko,widocznie ktos go porzucił ,poniewaz szuka schronienia wszedzie dzie sie da(bloki,sklepy)Nawet zdarzyło sie ze zaatakował dziecko!!!Mimo iz pies jest grozny,to Olszyńska straz miejska nie zaaregowała na skargi wnoszone przez mieszkańców:(Próbowano załatwic miejsce dla psiaka w schronisku w Jeleniej Górze lecz ODMÓWIONO,twierdząc ze nie przyjmą pieska ,gdyż Miasto Olszyna za niego nie zapłaci.Zawaidomiliśmy policje,owszem byli policjanci z interwencją lecz skonczyło sie tylko na dobrych checiach,pies nadal przebywa u nas w bloku-ludzie boją sie wyjśc z domu!!!! Gdzie szukac pomocy skoro władze i schronisko rozkładaja rece???ja sie pytam gdzie jet interwencja? czy musi dojśc do nieszczescia zeby ktos zareagował??? pies musiał byc albo wieszany:(albo przywiązany i sie zerwał-bo ma poranione gardło!Jednym słowem człowiek który zrobił psu taka krzywde ,sam powinien tak byc ukarany za to co wyrzadził zwierzęciu!!!Prosze o pomoc i Interwencje a Straż Miejska zawiodła na całej lini:((((((

Porzucone psu!!!!
kickowo 09.07.09, 07:23
Porzucone psu!!!!
kickowo
09.07.09, 07:23
Droga PAni...czy mógłbym prosić o kontakt drogą mailową? kickowo@hotmail.com nie chce tak na forum pisać jak bym mógł pomóc...

Zawsze tak bylo ...
Heyoan (79.187.232.xxx)
21.07.09, 13:13
Zawsze tak bylo ...
Heyoan (79.187.232.xxx)
21.07.09, 13:13
Psy zawsze biegały samopas i zanieczyszczały teren Parku Południowego ... W tym temacie, nie zmienia się nic od lat. Nie ta kultura. Do standardu słynnej amerykańskiej aktorki Julii Roberts, która sama ma kilka psów i grzecznie po nich sprząta, jeszcze nam bardzo daleko ! >>>
WIĘCEJ O AUTORZE NA : http://www.best.otwarte24.pl/
Park, a psy
czytelnik100 (90.156.120.xxx)
22.03.10, 11:12
Psy rzeczywiście, jeśli mają gdzieś biegać to po parku. To jest logiczne. Oczywiście psy te powinny być pilnowane i ewentualnie mieć kagańce. Ale nie do zniesienia jest to, że właściciele nie sprzątają po nich! To jest zwykłe prostactwo. Dziewiętnastowieczna wieś po prostu. A ile tego leży na chodnikach.. aż szkoda gadać.

Park Południowy i psy
czarny (82.143.166.xxx)
18.06.10, 14:44
Park Południowy i psy
czarny (82.143.166.xxx)
18.06.10, 14:44
Cytat:
Po parkach NIE WOLNO JEZDZIC ROWEREM, moze zainteresuje sie toba straz miejska. Gdzie przepraszam maje psy sie wybiegac ?
Ale jesteś głupcem .
Sam nie wiesz co wolno i jeszcze innych w bład wporwadzasz.
Ide o zkałd ze nie znasz regulaminu Parku Południowego.
Po parkach można jeździć rowerem a od czasu gdy można kłaść się na trawie nie można puszczać psów samopas bo goowienka nie posprzątasz.
Masz psa to musisz wiedzieć gdzie są sralnie dla nich . Park z pewnością takowa nie jest.
Jedna psia sralnia jest nad fosą.
Jak będę na patrolu w PP to sprawdzę tych co przy puszczją samopas i moze trafię na ciebie .Sprawdzę czy twój piesek ma kaganiec , czy nosisz ze sobą torebkę na odchody i czy prowadzisz go na smyczy jeśli to jest duży pies.
Ludzie którzy chcą aby ich psy się wybiegały wywożą je np nad Odrę tam gdzie ludzi nie ma.

Park, a psy
czarny (82.143.166.xxx)
18.06.10, 14:47
Park, a psy
czarny (82.143.166.xxx)
18.06.10, 14:47
Cytat:
Psy rzeczywiście, jeśli mają gdzieś biegać to po parku. To jest logiczne. Oczywiście psy te powinny być pilnowane i ewentualnie mieć kagańce. Ale nie do zniesienia jest to, że właściciele nie sprzątają po nich! To jest zwykłe prostactwo. Dziewiętnastowieczna wieś po prostu. A ile tego leży na chodnikach.. aż szkoda gadać.
A jak mają sprżatać jak polana w Parku ma 200 metrów średnicy a piesek biega po drugim końcu polując na kaczki ?

Park, a psy
czarny (82.143.166.xxx)
18.06.10, 14:49
Park, a psy
czarny (82.143.166.xxx)
18.06.10, 14:49
Cytat:
Psy rzeczywiście, jeśli mają gdzieś biegać to po parku.
Czyli parki zakładano dla psów nie dla ludzi ?
Masz psa to pomyśl gdzie go wywieźć aby sobie pobiegał .
Wrocławianie na polanie to hasło ktore trzeba rozbudować.Wrocławianie na polanie jak się skończy psie sranie.

Psy w parku
przeciwnik (77.253.36.xxx)
26.06.10, 02:40
Psy w parku
przeciwnik (77.253.36.xxx)
26.06.10, 02:40
Dobrze że poruszono temat wyprowadzania psów do parku.Tak się składa że mieszkam w pobliżu parku
zachodniego w którym żyje bardzo dużo wiewiórek.Psy które są puszczane samopas bez kagańca
atakują te piękne zwierzątka.Byłem świadkiem scenki w której właściciel psa ze spokojem przyglądał
się jak pies atakuje bądź co bądź to bezbronne zwierzątko. Dlatego uważam że psy bez kagańca i smyczy
nie powinny mieć prawa wstępu do parku.
Alternatywa dla spacerów
Szczęśliwy Pies (78.9.146.xxx)
01.03.11, 10:11
Ponieważ coraz częściej zdarzało mi się słyszeć od moich kursantów, że nie mają miejsca, gdzie mogliby spacerować z psem albo gdzie ich pies mógłby spotkać, w kontrolowanych i bezpiecznych warunkach innego psa, uruchomiłam program socjalizacyjny dla psów - psijaciele http://szczesliwypies.pl/szkolenie.html#psijaciele, uczymy się, jak zapoznawać psy, jak z nimi spacerować - czyli również o tym, co można zrobić NA smyczy (bo przecież oczywistym jest, że nie wszędzie pies może być bez smyczy), i jak sprawić, żeby pies był spokojny w obecności psów/obiektów/biegaczy itp. W myśl zasady, że to od edukacji zaczyna się zmienianie otoczenia.
Dla mnie sprzątanie po psie jest rzeczą niezwykle naturalną - nie wyobrażam sobie nie sprzątnąć nieczystości po swoim psie, szczególnie w mieście, gdzie naprawdę przestrzeń jest tak strasznie ograniczona. No i mam nadzieję, że uda mi się przekonać kilka osób do takiej postawy.
Moim zdaniem i tak jest już dużo lepiej - okazuje się, że nawet na moim małym osiedlu sprząta po psach wiele osób, widzę starszego Pana z małym kundelkiem, potem młodą dziewczynę z rhodesianką - naprawdę, idzie nowe i lepsze :)

sposob na psie kupy
to ja (178.235.29.xxx)
06.03.11, 16:36
sposob na psie kupy
to ja (178.235.29.xxx)
06.03.11, 16:36
Myślę, że najlepszym sposobem na zachęcenie ludzi do sprzątania będą wysokie mandaty. Straż miejska powinna prowadzić taką akcje do skutku. podejrzewam, że ilość mandatów będzie taka, że uda się załatać wszystkie dziury w drogach, poprawić komunikację i nawet drugi stadion wybudować i to za gotówkę, bez kredytu.