Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ewa Wachowicz gotowała w Pasażu Grunwaldzkim

WSK
Ewa Wachowicz i Beata Śniechowska w Pasażu Grunwaldzkim
Ewa Wachowicz i Beata Śniechowska w Pasażu Grunwaldzkim WSK
Ewa Wachowicz gotowała dziś w Pasażu Grunwaldzkim. Wiele osób odwiedziło dziś nową strefę restauracyjną Pasażu, by zobaczyć jej kulinarne pokazy. Miss Polonia 1992 przygotowywała m.in. bezę i dzieliła się sposobami na idealnie ubitą śmietanę i cukier z domieszką prawdziwej wanilii.

Ewa Wachowicz przyrządziła m.in. lekką bezę. Doradzała, by śmietanę 36-procentową ubijać zawsze schłodzoną, w suchej i chłodnej misce, najlepiej metalowej. Jurorka programu Top Chef tłumaczyła także, jaka jest różnica między cukrem wanilinowym, a waniliowym. Ten pierwszy znajdziemy w sklepie, drugi możemy zrobić samemu zamykając w słoiku z cukrem zużyte laski wanilii.

W Pasażu Grunwaldzkim gotowała także zwyciężczyni drugiej edycji programu MasterChef Beata Śniechowska. Wystąpił również Bartłomiej Płócienniak, uczestnik czwartej edycji Top Chefa. Na najmłodszych czekały specjalne warsztaty nauki przygotowywania zdrowych przekąsek.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska