Ewa Wachowicz przyrządziła m.in. lekką bezę. Doradzała, by śmietanę 36-procentową ubijać zawsze schłodzoną, w suchej i chłodnej misce, najlepiej metalowej. Jurorka programu Top Chef tłumaczyła także, jaka jest różnica między cukrem wanilinowym, a waniliowym. Ten pierwszy znajdziemy w sklepie, drugi możemy zrobić samemu zamykając w słoiku z cukrem zużyte laski wanilii.
W Pasażu Grunwaldzkim gotowała także zwyciężczyni drugiej edycji programu MasterChef Beata Śniechowska. Wystąpił również Bartłomiej Płócienniak, uczestnik czwartej edycji Top Chefa. Na najmłodszych czekały specjalne warsztaty nauki przygotowywania zdrowych przekąsek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?