Biała Karczma - na ratunek Magda Gessler
Pani Jadwiga kupiła Białą Karczmę z mężem, którego marzeniem było odrestaurowanie zabytkowego budynku, a następnie otworzenie tam restauracji. Remont okazał się kosztowny, a lokal nie zarabia. Ratunkiem miało być wezwanie Magdy Gessler.
- Ocet octem pogania - skwitowała restauratorka, kosztując pierwszych zaserwowanych jej potraw.
Krytykowała też wystrój. - To nie jest ludowe wnętrze - zarzucała.
I właśnie zmiana wystroju oraz menu ma być sposobem na podniesienie restauracji na nogi. Nie zmienia się za to nazwa. To nadal Biała Karczma.
BIAŁA KARCZMA - MENU PO PROGRAMIE KUCHENNE REWOLUCJE
- Carpaccio z piersi gęsich na musie z wątróbek gęsich w towarzystwie borowików marynowanych i żurawiny – 25 złotych;
- Zupa rybna z grzybami leśnymi, faworek rybny – 16 złotych;
- Comber z jelenia kładziony na sosie grzybowym z kluskami ziemniaczanymi okraszone wędzoną słoniną – 39 złotych;
- Naleśniki z fjutem (syropem z buraka cukrowego), czekoladą i bitą śmietaną w towarzystwie orzechów włoskich – 15 złotych;
[lista]
Kuchnia Białej Karczmy poleca także:
- Zając w wodzie śmietanowym, ziemniaki z wody, buraczki – 39 złotych;
- Pieczeń z sarny w sosie własnym, ziemniaki z wody i ogórek kiszony – 39 złotych;
- Zraz wołowy, ziemniaki z wody, buraczki – 34 złote;
- Pasztet z dziczyzny z borówką, pieczywo – 22 złote.
Magda Gessler o nowej serii programu Kuchenne Rewolucje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?