Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

"Pod Jabłonką" - restauracja Łódź. Magda Gessler proponuje schab karkowy

Redakcja
fot. Restauracja pod Jabłonką
MAGDA GESSLER - POD JABŁONKĄ - ŁÓDŹ. Łódź, restauracja Pod Jabłonką (dawniej Do Syta) - to kolejne miejsce, które odwiedzi Magda Gessler. Jej "Kuchenne Rewolucje" na antenie TVN. - To będzie wyjątkowo trudny odcinek. W restauracji Do Syta nic nie było tak, jak powinno być - zapowiadają producenci. Magda Gessler szybko zdecydowała o zmianie nazwy lokalu. Teraz nazywa się Pod Jabłonką.

Nowa rewolucja: Restauracja Pad Thai Poznań

Restauracja Pod Jabłonką mieści się przy ul. Koniczynowej na przedmieściach Łodzi. Ma to być miejsce rodzinne i domowe, w którym każdy głodny może najeść się - nomen omen - do syta. - Choć restaurację otworzył pan Piotr, to na co dzień jest w niej tylko gościem. Prawdziwym zarządzającym jest jego ojciec, wspierany przez synową - czytamy w zapowiedzi "Kuchennych Rewolucji". Problem w tym, że właściciel wspiera to miejsce jedynie duchowo i finansowo. Ale dodatkowych pieniędzy ma coraz mniej.

Producenci zapowiadają, że w restauracji Do Syta Magdę Gessler będzie walczyć z pleśnią, iskrzącym jedzeniem i wszechobecną chemią. I chyba się uda.
Na swojej oficjalnej stronie internetowej restauracja Pod Jabłonką zaprasza do "wyjątkowego miejsca, przepełnionego naturą, ciepłem i zapachami domowych potraw". - Chcemy aby nasza restauracja zawsze była przepełniona uśmiechami i zadowoleniem klientów dlatego wiele serca wkładamy w każdy szczegół codziennej pracy. Znakomite mięso z zaprzyjaźnionej masarni, świeżutkie warzywa - piszą gospodarze.

- Podczas „Rewolucji Kuchennych” poznaliśmy sekrety wybitnie zdrowej i smacznej kuchni. Jakże cenne dla nas było móc pracować z Panią Magdą, czerpać inspiracje z jej pasji do gotowania. Wydawało nam się, że wszystko co do tego momentu działo się w naszym niewielkim barze spełniało oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Jednakże Pani Magda, swoim doświadczeniem zauroczyła nas nowym podejściem do gotowania, ograniczenia menu z nastawieniem na potrawy, których smak ma być polski, domowy, świeży i przede wszystkim zdrowy - zachwalają wizytę restauratorki właściciele lokalu.

Danie, które w restauracji Pod Jabłonką rekomendowała Magda Gessler, to schab karkowy - mięso z karczku, kruszejące w specjalnej zalewie przygotowanej w oparciu o recepturę Magdy Gessler i smażone na smalcu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: "Pod Jabłonką" - restauracja Łódź. Magda Gessler proponuje schab karkowy - Gazeta Wrocławska

Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska