Dobrze radzę, żeby nie zabierać się do przeglądania tej książki z pustym żołądkiem. Potrawy są smakowite i człowieka aż skręca z głodu, gdy czyta, jak przyrządzić na przykład pieczeń z dzika z gruszką czy karpia faszerowanego po żydowsku.
Największy plus tej książki? Przepisy, oczywiście. Bo oprócz tego, że są smaczne, to na dodatek proste do wykonania.
Magda Gessler radzi na przykład, jak zrobić wątróbki po żydowsku, pieczonego kurczaka (nadzianego wcześniej na szklaną butelkę z piwem), zdradza przepisy na chłodnik, bulion czy pierogi ruskie z miętą. Walorem książki są też smakowite zdjęcia do każdej z potraw i sekrety kuchenne, które pani Gessler zdradza czytelnikom. Np. co zrobić, żeby rosół nie zmętniał.
Magda Gessler, "Kuchenne rewolucje", Znak, cena: 55 zł.
Zobacz nową rewolucję: Restauracja Lwów, Chełm
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?