Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Śniadanie u Szefa. Nowe propozycje bistra Le Chef

km
Kolejny wrocławski lokal włącza do swojego menu zestawy śniadaniowe. Bistro Le Chef ma nową ciekawą propozycję dla wszystkich ucztujący od samego rana. Od godz. 8.00 mogą zjeść m.in. croissanty i chałki ze słodkimi dodatkami lub specjał − Śniadanie w Chlebie. To tylko niektóre smaczki z letniej karty Szefa.

Więzienna 31. Dawniej wrocławianie przybywali tu na kawę i kanapki do Monsieur Cafe i Jadłostacji. Dziś pod tym adresem mieści się Le Chef – bistro w którym można spróbować nowych, niebanalnych połączeń smaków, w przytulnych wnętrzach i za niewygórowaną cenę.

Ucztowanie od rana

Od niedawna dostępne jest już nowe menu śniadaniowe, które świetnie wpisuje się w aktualny trend miejskich śniadań. Warto rozpocząć dzień od smacznego i zdrowego posiłku, zjedzonego w przyjemnej atmosferze. Na śniadanie Le Chef proponuje, więc: croissanty i chałkę z dodatkami: nutellą lub domowymi konfiturami z pomarańczy lub z rabarbaru i truskawek, grillowaną chałkę z musem z koziego sera, z miodem orzechami laskowymi i rukolą, domowy chleb wypiekany w piekarni w Wójcinie z pastą z tuńczyka i pastą jajeczną lub ser koryciński i humus ze świeżymi warzywami, oliwkami i wiejskim chlebem.

Na szczególną uwagę zasługuje specjał Śniadanie w Chlebie czyli jajko sadzone w chlebie. Danie jest dostępne w wersji z boczkiem pieczarkami, pomidorem, serem i szpinakiem oraz w wersji wegetariańskiej − z bakłażanem pieczarkami, pomidorem, serem oraz szpinakiem. Jak dobre śniadanie jest sycące i daje energię na cały dzień.

Szef podkreśla, że dba o jakość składników, dlatego używa jajek z wolnego wybiegu, a chleb jest wypiekany tradycyjnymi metodami. Za zestaw śniadaniowy zapłacimy od 9 do 14 zł, plus kawa za 5 zł. Śniadania zjemy w godzinach od 8.00 rano (w weekendy od 9) do 12.00.

Letnie menu i Le Chef wieczorową porą

Również w porze obiadowej bistro oferuje kulinarne atrakcje za sprawą nowego letniego menu. A w nim m.in. stek z tuńczyka i polędwiczka wieprzowa marynowana w kawie. Szef bawi się smakami i szuka nowych połączeń. W karcie znajdziemy również szeroką ofertę tapas czyli przekąsek, jak smażowe krewetki. Za przekąski zapłacimy od 10 zł, za danie główne od 22 zł.

W Le Chefie zjemy nie tylko śniadania i lunche. W menu nie brakuje również ciast i deserów do kawy, ciepłych i zimnych napojów. Po zmroku tętno miejsca nie spada – do kolacji można zamówić lampkę dobrego wina w przystępnej cenie i skorzystać z oferty baru, a mały głód ugasić przekąskami wieczorową porą z oferty mini tapas. To miejsce na każdą porę dnia i dla każdego entuzjasty poznawania nowych smaków.

Le Chef. Cafe/Bistro/Bar
ul. Więzienna 31
Czynne: pon-czw 8.00-22.00, pt. 8.00-23.00, sob. 9.00-23.00, niedz. 9.00-22.00
FB: https://www.facebook.com/chefwroclaw

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska