Na festiwalu można było spróbować piwa z kilkuset nalewaków ze 142 browarów oraz tysiąca piw butelkowanych. Ceny wahały się od kilku do nawet kilkuset złotych. Średnio za 0,5 litra piwa trzeba było zapłacić od 10-15 zł. Można było także skorzystać z szerokiej oferty gastronomicznej. Przykładowo, za karczek należało płacimy 20 zł, szaszłyk na patyku - 25 zł, kiełbasa kosztowała około 15 zł. Frytki to wydatek 6 zł, pajda chleba ze smalcem - 8 zł, porcja bigosu - 12 zł, oscypek na ciepło - 3 zł. Porcja prosiaka z rusztu kosztowała 10 zł za 100 g.
CZYTAJ WIĘCEJ: WROCŁAWSKI FESTIWAL DOBREGO PIWA. TŁUMY CHĘTNYCH NA ZŁOCISTY TRUNEK (ZDJĘCIA, FILM)
Pensja minimalna 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?