Pasztet z kurczaka Mirosławy Kuczyńskiej ze Smardzowa

    Pasztet z kurczaka Mirosławy Kuczyńskiej ze Smardzowa

    Redakcja

    Gazeta Wrocławska

    Gazeta Wrocławska

    Pasztet z kurczaka Mirosławy Kuczyńskiej ze Smardzowa
    Pasztet z kurczaka Mirosławy Kuczyńskiej ze Smardzowa
    SKŁADNIKI:
    - 1,8 kg do 2 kg kurczaka
    - Warzywa na rosół
    - 100 ml kwaśnej gęstej -śmietany
    - 3 jajka
    - 100 g margaryny
    - Bułkę czerstwą
    - Sól i pieprz ( według uznania)

    PRZYGOTOWANIE:
    Kurczaka ugotować z warzywami jak na rosół. Tyle, że w mniejszej ilości wody. Następnie zmielić kurczaka łącznie z białymi warzywami ( pietruszka, seler itp.). Dodać 100ml śmietany do tego 3 żółtka, a białka ubić na pianę i dodać roztopioną margarynę, 1 czerstwą bułkę namoczoną w tym wywarze. Wszystko dobrze wymieszać i doprawić według uznania solą i pieprzem. Pasztet włożyć do foremki i zapiekać przed okres 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. Wyciągnąć i przyozdobić według uznania np. jajkami, żurawiną czy fasolą.

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      Polecamy

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama