Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Roladki serowe Mirosławy Kuczyńskiej ze Smardzowa

Redakcja

SKŁADNIKI:
- 40 dag sera żółtego
- 400 ml majonezu
- 5 jajek
- Składniki na dowolny farsz

PRZYGOTOWANIE:
Ser ucieramy na grubych oczkach. Następnie dodajemy 400ml majonezu, a do tego 5 ubitych jajek. Wszystko razem dobrze mieszamy. Na kwadratową blaszkę wykładamy pergamin i wylewamy równomiernie naszą roladę. Następnie zapiekamy do uzyskania złotego koloru. Gotową roladę zawijamy na ciepło i odstawiamy. Potem odwijamy i nakładamy nasz farsz, może to być mięso mielone przyprawione szpinakiem lub cokolwiek innego. Zawijamy i kładziemy z powrotem na blaszkę przykrywa się pergaminem, aby się nie spaliła. I pieczemy prze 30 min w temperaturze 150/160 stopni.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska