Roladki serowe Mirosławy Kuczyńskiej ze Smardzowa

    Roladki serowe Mirosławy Kuczyńskiej ze Smardzowa

    Redakcja

    Gazeta Wrocławska

    Gazeta Wrocławska

    Roladki serowe Mirosławy Kuczyńskiej ze Smardzowa
    Roladki serowe Mirosławy Kuczyńskiej ze Smardzowa
    SKŁADNIKI:
    - 40 dag sera żółtego
    - 400 ml majonezu
    - 5 jajek
    - Składniki na dowolny farsz

    PRZYGOTOWANIE:
    Ser ucieramy na grubych oczkach. Następnie dodajemy 400ml majonezu, a do tego 5 ubitych jajek. Wszystko razem dobrze mieszamy. Na kwadratową blaszkę wykładamy pergamin i wylewamy równomiernie naszą roladę. Następnie zapiekamy do uzyskania złotego koloru. Gotową roladę zawijamy na ciepło i odstawiamy. Potem odwijamy i nakładamy nasz farsz, może to być mięso mielone przyprawione szpinakiem lub cokolwiek innego. Zawijamy i kładziemy z powrotem na blaszkę przykrywa się pergaminem, aby się nie spaliła. I pieczemy prze 30 min w temperaturze 150/160 stopni.

    Czytaj także

      Komentarze

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      Polecamy

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama