Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Żurek na wielkanoc. Jak zrobić zakwas na żurek (PRZEPIS, WIDEO)

Kocham Gotować/x-news
Piotr Krzyżanowski
Żurek to tradycyjna zupa na wielkanocne śniadanie. Spożywany z jajkiem i kiełbasą, jest rarytasem w polskich domach. Często jednak jest przygotowywany z zakwasów dostępnych w sklepach, a większość z nich zawiera konserwanty i chemię. Tymczasem przygotowanie własnego zakwasu nie jest takie trudne. Sprawdź, jak samodzielnie przygotować zakwas na żurek.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska