Staromiejska 13 Katowice:
Carpaccio z buraków, koreczki na słodko i na miejscu wypieczony chleb z dodatkiem m.in. kminku - to można było spróbować na tym pierwszym, jeszcze nie do końca oficjalnym otwarciu.
- Przygotowania były bardzo intensywne, praktycznie dzień i noc - mówi Marcin. - Udało nam się uwinąć w siedem tygodni - mówi.
Chociaż karty z menu jeszcze nie było, właściciel nowej restauracji uchylił rąbka tajemnicy.
- To będzie kuchnia dla wszystkich. Chcę, żeby wpadano tu na kawę, drinka, śniadanie czy lunch. I żeby Staromiejska, jako ulica, też zatętniła życiem, żeby przybyło tu knajpek - podkreśla Marcin Czubak.
Nie będzie wprowadzał smaków z jednej kuchni, stawia raczej na mix, poszukiwanie nowości, ale i otwarcie się na gusta klientów.
- Na pewno będą tu najwyższej jakości produkty, m.in. wypiekany przez nas chleb - podkreśla.
Dla wielbicieli potraw serwowanych przez niego w programie Top Chef, też coś będzie.
- Przygotujemy specjalną kartę "Top Chef", w której znajdzie się przystawka z dorsza, moje łazanki i lody z palonego masła - obiecuje Marcin.
*Zamieszki przed siedzibą JSW: Policja znowu strzelała do związkowców WIDEO + ZDJĘCIA
*Psychopata z Zabrza więził kobietę w kanale. Opis tortur jest drastyczny. Czy zostanie skazany?
*Zielony jęczmień na odchudzanie? Tak! To działa. Właśnie zielony jęczmień stosują gwiazdy TV
*Zwolnienia grupowe w Biedronce to fakt. Oto pracownicy do zwolnienia
*Śląsk Plus - pierwsza rejestracja za darmo. Zobacz nowy interaktywny tygodnik o Śląsku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?