W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 21 listopada o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak, Paweł Mieszała, Joseph Seeletso oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący. Wydarzenie patronatem honorowym objął Prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz.
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
Tematem III edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów będą:** Konkurencja sprawnościowa**
- Sznurowanie kurczaka do pieczenia – 1 minuta (pomocnik szefa)
- Luzowanie szynki wieprzowej z kością i podział na trzy frykanda – 4 minuty (szef ekipy)
Konkurencja techniczna
- Przekąska ciepła – ser korociński (smak naturalny), pasternak, pomarańcza
- Danie główne – dowolny element wieprzowiny z kością, cydr, orzechy laskowe.
Szczegóły dotyczące konkursu znajdują się na stronie Organizatora – www.haston.pl. Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów. Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
Informacje dodatkowe: www.haston.pl
WSTĘP WOLNY! Serdecznie zapraszamy!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?