NIE PRZEGAP: STARY BROWAR PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH ZAMKNIĘTY. TERAZ TU BĘDZIE MANUFAKTURA
Do przeprowadzenia Kuchennych Rewolucji w lokalu "Stary Browar" przy ulicy Bystrzyckiej w Świdnicy Magdę Gessler zaprosił jego właściciel, Marek Kowalski. Przez kilka dni Magda Gessler pracowała nad nowym menu i zmianą wystroju "Starego Browaru".
Jak się zmienił "Stary Browar" w Świdnicy?
- Niewiele mogę powiedzieć o samej rewolucji, ale starałam się nawiązać zarówno do historii lokalu jak i tradycji Dolnego Śląska. Postawiłam na produkty regionalne. Myślę, że gościom restauracji spodoba się wystrój i zasmakuje kuchnia - mówiła tajemniczo Magda Gessler, która spotkała się w dziennikarzami.
Magda Gessler chwaliła jedzenie, którego próbowała w Świdnicy. - Żołądki na ostro w hotelowej restauracji są fenomenalne. Pyszne i podawane jak w Portugalii - zachwalała. Przyznała też, że odwiedziła kilka lokalnych restauracji, by przekonać się z kim konkuruje Stary Browar. - W Rynku 43 jest fenomenalny strudel z kaszanki – zachwalała Gessler.
Więcej o wizycie Magdy Gessler w Świdnicy w serwisie
swidnica.naszemiasto.pl (KLIKNIJ I ZOBACZ)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?