Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przystanek Łosoś w Egiertowie – Karczma Jurand i jej Kuchenne Rewolucje. Co zmieniła Magda Gessler?

WSK
Przystanek Łosoś - to najnowsze dziecko Magdy Gessler i jej programu Kuchenne Rewolucje
Przystanek Łosoś - to najnowsze dziecko Magdy Gessler i jej programu Kuchenne Rewolucje fot. TVN
Przystanek Łosoś - to nowa nazwa Karczmy Jurand w Egiertowie na Kaszubach. Wymyśliła ją Magda Gessler. Czy zmiana menu i nazwy wystarczy? Czas pokaże... Karczma oferowała kiedyś głównie dania mięsne, a wystrój rodem z ubiegłego wieku nie przyciągał klientów. Dziś jako Przystanek Łosoś restauracja zyskała nowe oblicze. Właściciele poprosili o pomoc Magdę Gessler, która odświeżyła menu i wystrój, a do karczmy zawitali w końcu goście.

Efekty Kuchennej Rewolucji w restauracji Przystanek Łosoś poznamy dziś o 21.30 w TVN - w kolejnym odcinku programu Kuchenne Rewolucje.

Przystanek Łosoś - tak było
Przed rewolucją smętne ciemne wnętrza z przytłaczającym wystrojem nie były wizytówką restauracji. Lepiej było z potrawami: golonka, polędwiczki i inne dania mięsne zasmakowały Magdzie Gessler i niektóre z nich są jeszcze w menu.

Karczma Jurand potrzebowała jednak motywu przewodniego i stał się nim... łosoś.

Teraz restauracja nazywa się Przystanek Łosoś i oferuje szeroki wybór przystawek i głównych dań z ryb. Menu, które przygotowała Magda Gessler cieszy się dużym powodzeniem. Znajdziemy w nim pstrąga nadziewanego boczkiem i koperkiem w cenie 4,5 zł za 100 gram, łososia Królowej Sylwii Szwedzkiej pędzlowanego musem ze śmietany z koperkiem, miodem lipowym oraz musztardą dijon zapiekanego szampionami z bukietem surówek na dwie osoby za 54 zł, szczupaka siekanego uformowanego w kotlecik z sosem grzybowym i ziemniakami za 22 zł.

Przystanek Łosoś - menu
Są też zupy i przystawki. Przystanek Łosoś oferuje różową zupę łososiową na białych warzywach ze śmietaną i chrzanem za 12 zł, rosół z domowej kury za 8 zł, śledzia opiekanego w zalewie octowej za 12 zł, pastę z makreli za 8 zł, śledzia kaszubskiego za 4,5 zł, łososia w galarecie za 12 zł, pstrąga w galarecie za 11 zł, pasztetową domową za 13 zł, zylc domowy za 10 zł, a na deser zjemy domowy sernik kaszubski za 6 zł.

Wszystkie potrawy są wykonywane na miejscu, każdą można wziąć na wynos. Jak przyznaną pracownicy dzięki nowemu menu gości jest więcej.

Zmienił się także wystrój wnętrz. Teraz jest tam jasno, na stołach leżą białe obrusy, a przy większych imprezach goście mogą wybrać w jakiej tonacji kolorystycznej mają być wykonane ozdoby. Można zaprosić gości na rocznicę ślubu w morskim stylu, czy na spotkanie rodzinne z pomarańczowymi serwetkami, zdobieniami krzeseł i kwiatami.

Jak Magda Gessler oceni restaurację Przystanek Łosoś? Dowiemy się 25 września o 21.30 w TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Przystanek Łosoś w Egiertowie – Karczma Jurand i jej Kuchenne Rewolucje. Co zmieniła Magda Gessler? - Gazeta Wrocławska

Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska