Mio Angel Tczew - Magda Gessler zmieniła nie tylko nazwę
Mio Angel serwuje głównie dania kuchni włoskiej. W restauracji zapewniają, że po Kuchennych Rewolucjach większość składników pochodzi z lokalnego gospodarstwa rolnego. W ogródku przed lokalem, gości witają pachnące zioła i pomidory.
Magda Gessler była restauracji Mio Angel w Tczewie w maju. - Szczerze mówiąc nie znam kuchni kociewskiej - mówiła lokalnemu serwisowi NaszeMiasto.pl - Ale nie zna jej też sporo mieszkańców Tczewa, co wywnioskowałam po rozmowach z nimi. Gdy pytałam, co gotują w swoich domach, najczęściej słyszałam o kurczakach i kotletach. Trochę to wina globalizacji, a trochę komuny. Szkoda, że ludzie nie kultywują rodzimych tradycji.
Łatwo jednak nie było. - Dlaczego to ktoś ma to zjeść. To wygląda strasznie, jak wymiociny lwa - mówiła Magda Gessler, próbując pierwszych dań zaserwowanych w restauracji. - To co się tu dzieje, jest paranormalne.
Gessler zmieniła nie tylko nazwę pizzerii Milenium - na „Mio Angel” („Mój Anioł”) - ale wprowadziła też nowe dania do menu. Od osób, które uczestniczyły w finałowej kolacji, wiemy, że wśród nich są między innymi włoska zupa z warzyw minestrone oraz nowe pizze i makarony.
- Mam nadzieję, że podołamy wyzwaniu, które postawiła przed nami pani Magda Gessler - mówił Michał Dey, właściciel „Mio Angel”.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?