Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zajazd Bufet Country Kobiór - Magda Gessler i jej kolejne Kuchenne Rewolucje

WSK
Bufet Country w programie Kuchenne Rewolucje w czwartek o 21.30
Bufet Country w programie Kuchenne Rewolucje w czwartek o 21.30 fot. Materiały restauracji Bufet Country
Magda Gessler zmieniła kolejną restaurację. Tym razem to zajazd Bufet Country w miejscowości Kobiór w województwie śląskim. Bufet Country ma teraz nowe menu i wystrój – teraz jest on inspirowany dzikim zachodem. Zajazd otwarty jest 24 godziny na dobę, są tam też miejsca noclegowe.

"Stylowy wystrój inspirowany dzikim zachodem, muzyką i stylem country oraz szybka obsługa pozwolą zjeść w miłej atmosferze, w krótkim czasie i za niewielkie pieniądze" - reklamuje się Zajazd Bufet Country.
Nie zawsze tak było. Przed udziałem w programie Kuchenne Rewolucje, zajazd borykał się z problemami finansowymi. Choć położony jest w dogodnej lokalizacji przy drodze z Tychów do Pszczyny koło stacji benzynowej, to niewiele osób tam zaglądało. Nudne wnętrza i menu nie wyróżniające się niczym szczególnym nie były wystarczającym magnesem. Doszła też konkurencja...

– Otworzyła nam się obok restauracja góralska, a my sami mieliśmy menu polskie. Odświeżenie menu przez Magdę Gessler było potrzebne bo nie mieliśmy specjalizacji. Od czasu rewolucji skupiliśmy się na daniach kuchni amerykańskiej. Najważniejsze, że klienci wracają – cieszy się kierownik restauracji Bufet Country Monika Pińska.

Restauracja Bufet Country działa 24 godziny na dobę. – Mamy na górze pokoje, więc i tak co najmniej dwie osoby muszą tu być cały czas, nie może być zamknięte. Poza tym obecność stacji paliw przyciąga klientów o każdej porze – wyjaśnia Monika Pińska.

Rzeczywiście, Kuchenne Rewolucje przyciągnęły nowych gości rozsmakowanych amerykańskiej kuchni. – Mamy już więcej klientów. Od maja w weekendy dzięki Kuchennym Rewolucjom jest dużo większy ruch – przyznaje Pińska.

W menu Bufetu Country polecanym przez Magdę Gessler znajdziemy zupę meksykańską za 9 zł, burgera amerykańskiego 220 g za 15 zł, cheesburgera 220 g za 17 zł, becon burgera 220 g za 17 zł, burgera dla dzieci 140 g za 9 zł, ręcznie robione frytki za 7 zł i żeberka marynowane w whisky, coli i miodzie za 15 zł. Burgery są robione ze stuprocentowej wołowiny.

Poza tym zjemy tam jajecznicę z trzech jaj za 9 zł, krem ziemniaczano-kukurydziany za 8 zł, fish and chips za 24 zł, a stek wołowy z pieczarkami z grilla za 37 zł. Wszystkie desery są za 11 zł, np. naleśniki amerykańskie z wiśniami albo szarlotka z lodami waniliowymi.

Bufet Country w programie Kuchenne Rewolucje w czwartek, 11 września, o godz. 21.30 w TVN.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Zajazd Bufet Country Kobiór - Magda Gessler i jej kolejne Kuchenne Rewolucje - Gazeta Wrocławska

Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska