Gościniec Myśliwski Gdańsk - Magda Gessler zrobiła Kuchenne...

    Gościniec Myśliwski Gdańsk - Magda Gessler zrobiła Kuchenne Rewolucje

    WSK

    Gazeta Wrocławska

    Aktualizacja:

    Gazeta Wrocławska

    Gościniec Myśliwski w programie Kuchenne Rewolucje - czwartek godz. 21.30
    1/11
    przejdź do galerii

    Gościniec Myśliwski w programie Kuchenne Rewolucje - czwartek godz. 21.30 ©fot. tvn/x-news

    Gościniec Myśliwski - Gdańsk. To pierwsze miejsce, które po wakacyjnej przerwie odwiedza Magda Gessler z programem Kuchenne Rewolucje. Restauracja Gościniec Myśliwski borykała się z problemami finansowymi, a goście ją omijali. Według właściciela, była to po części wina złej sławy tego miejsca. Teraz oferowana jest tam dziczyzna najwyższej klasy. A wrocławianie mają zniżkę - dzięki cioci właściciela.
    Gościniec Myśliwski nie cieszył się dobrą sławą
    Właściciel restauracji Gościniec Myśliwski Grzegorz Dziekoński pozytywnie ocenia Kuchenne Rewolucje i wizytę Magdy Gessler. – Mam około 20-30 procent klientów więcej. Czekam na weekend po emisji i trochę się stresuję. Ale goście reagują bardzo pozytywnie na zmiany – zdradza. Ma zamiar wydłużyć godziny otwarcia Gościńca Myśliwskiego.
    – Klienci pytają, czy mamy nowego kucharza, choć nie zmienialiśmy pracowników. To zasługa tego, że wiele się podczas rewolucji nauczyli. Kucharz gotuje to, co wychodzi mu najlepiej – mówi Dziekoński.

    Historia Gościńca Myśliwskiego jak i samego właściciela jest bardzo ciekawa. Pan Grzegorz wyjechał do USA gdy miał 19 lat. W Stanach założył firmę budowlaną. Po powrocie chciał spróbować czegoś nowego. Pasją zaraził go kuzyn – restaurator. Podpowiedział pomysł na biznes, a Grzegorz Dziekoński zaczął szukać lokalu. Restauracja Gościniec Myśliwski leżąca przy Jaśkowej Dolinie w Gdańsku, między dwoma sporymi dzielnicami, nie cieszyła się dobrą sławą.


    Gościniec Myśliwski w programie Kuchenne Rewolucje



    – Gdy zapytałem o to miejsce taksówkarza, usłyszałem, że to "imprezownia" i nie było to kiedyś przyjemne miejsce – opowiada Dziekoński.
    Decyzja jednak zapadła – od roku pan Grzegorz jest właścicielem Gościńca Myśliwskiego.

    Zaczęły się jednak problemy finansowe.
    – Gdyby nie program, musiałbym zwinąć interes. Nie było już z czego dokładać – zdradza. – Inwestowałem w reklamę, ale i tak nie przynosiło to zysku. Potrzebowałem kopnięcia, zgłosiłem się do programu – dodaje.

    Gościniec Myśliwski - ceny poszły w górę
    Jak pomogła mu Magda Gessler? Przede wszystkim, zagoniła wszystkich do pracy. – Jestem kulinarnym żółtodziobem, jedynie gdy miałem 7 lat, smażyłem naleśniki. Zrozumiałem, że bycie restauratorem to praca 7 dni w tygodniu, stresy i polskie realia. Bo to u nas normalne, że jak idę do dostawcy to on znika na kwadrans i nie mogę nic załatwić. W Stanach czegoś takiego nie ma – śmieje się. – Muszę polegać na ludziach. Jak kucharz się na mnie wkurzy, nie zacznę za niego gotować. Obchodzę się z nim jak z jajkiem – dodaje ze śmiechem.

    Gościniec Myśliwski - menu
    Magda Gessler podniosła też ceny, bo dziczyzna to rarytas. Przykładowo za zupę myśliwską Gościniec Myśliwski życzy sobie 24 zł, rosół 12 zł, barszcz ukraiński 16 zł, cepeliny z dziczyzną, okrasą z boczku i kurek – 28 zł, a za pierogi i przekąski od 16 do 22 zł.

    Możemy zamówić też pielmieni, rodzaj ukraińskich uszek z mięsem (które od surowości gotuje się razem z całym "pierożkiem"). Pielmieni kosztują 32 zł. Głównym daniem może być też polędwica z jelenia za 42 zł, pieczeń z dzika z buraczkami, cepelinami i kaszą perłową za 46 zł, zrazy z daniela z buraczkami i kluskami śląskimi za 46 zł, czy stek z jelenia za 78 zł.

    Wrocławian te ceny jednak nie dotyczą. – Zameldowani we Wrocławiu mają u mnie zawsze pięć procent zniżki na każde danie – wyjaśnia Grzegorz Dziekoński. Skąd taka promocja? – Bardzo lubię to miasto, bo tam mieszka moja ciocia – wyjaśnia.

    Gościniec Myśliwski zobaczymy w programie Kuchenne Rewolucje w czwartek o 21.30.

    Czytaj także

      Komentarze (13)

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      senapid jest ślepy

      ania (gość)

      Zgłoś naruszenie treści

      czy nikt nie widzi jak ta bab gryzie potrawę a reszte wrzuca spowrotem do gara i te jej kudły latajace po całe kuchni . Ze ten program jeszcze senapid nie zamknął to skandal

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Chiny.

      Weterynarz. (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 2

      Jadłem tam kiedyś wszystko paskudne, suche itd. Tam jest jakas legia cudzoziemska. Polacy, Ukrainka no i ta wstretna panoszaca sie debilna chinka co nie ma zielonego pojecia po co ona tam jest. Ja...rozwiń całość

      Jadłem tam kiedyś wszystko paskudne, suche itd. Tam jest jakas legia cudzoziemska. Polacy, Ukrainka no i ta wstretna panoszaca sie debilna chinka co nie ma zielonego pojecia po co ona tam jest. Ja jestem weterynarzem, a ona nadaje sie jedynie do uspienia. zwiń

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Magda

      AAnka (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 1

      Magda jest cool!

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Będzie gorzej

      zez (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 3 / 17

      Po wizycie Gesler knajpę należy omijać jeszcze większym łukiem. Ta kobieta ma wyjątkowy talent do niszczenia niezłych kuchni. A jej restauracje są brudne i z fatalnym i drogim jedzeniem.


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      zez pod względem opinii to fakt...

      Grisham (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 2 / 1

      Ty to za to jesteś talent nad talenty.

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Ten babsztyl z chińskimi przypinanymi lokami jest żenujacy.

      kucharz (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 2 / 8

      a

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Aż żygać się chce na jej widok.

      Ala (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 4 / 11

      bk


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      :)

      wb (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 3

      to jej nie oglądaj
      są setki kanałów TV na których MG nie ma :)

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Obrzydliwość

      Ada (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 4 / 14

      Gdy widzę te kudły nad talerzem robi mi się niedobrze.

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Kuchenne

      katy (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 5 / 2

      Pan Wiesio super!!! Pozdrawiam serdecznie!!

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Włos w zupie

      Dino (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 3 / 1

      Czy w Polsce nie ma już kucharek i kucharzy, potrzebny nam import?

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      gdyby nie wiesio

      Maniek (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 10 / 1

      Gdyby nie Wiesio to by Magda nie wiedziała że dalej stefan się do garów ładuje! Brawo dla Wieśka! A syfiaste jedzenie tam pozostało... tylko ceny wywindowali!

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      Polecamy

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama