Na stoiskach można kupić owoce i warzywa, a także robione metodą tradycyjną przetwory, jak dżemy czy konfitury. Można również dostać produkty mięsne, w tym dziczyznę, a także przetwory mleczne: jogurty, kefiry i sery owcze i kozie. Na jarmarku ma też stanąć stoisko z produktami bezglutenowymi i niezawierającymi cukru.
Dodatkową atrakcją jest możliwość kupienia nie tylko lokalnych odpowiedników produktów dostępnych w supermarketach, ale też przypraw, których próżno szukać na półkach sklepowych oraz soków owocowych tłoczonych na zimno i kwasu chlebowego. Organizatorzy zapewniają, że wszystkie produkty pochodzą z lokalnych gospodarstw i wyrabiane są metodą naturalną.
Stoiska będą czynne dziś i jutro od 10 do 20.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?