Bistro Jajo to pierwsza taka restauracja w Kuchennych Rewolucjach. Oferuje niecodzienną kuchnię, bo białą. W bistro zjemy głównie białe mięso, ryby, a także jaja, szeroki wybór zup czy pierogów.
– Ceny dań głównych zaczynają się w okolicach 10 zł, ale są też promocje jajeczne. Można zamówić jajecznicę z dwóch jaj za dwa złote. Wprowadziliśmy też menu z daniami, które zaproponowała nam Magda Gessler. Jest strogonow w cenie 22 zł, chałka po żydowsku za 10 zł, a krem czosnkowy za 8 zł. Pierogi mamy w cenie 11 zł, a zupy po 8 zł - wylicza Edyta Bzita, kelnerka w Bistro Jajo.
Jak mówi Edyta Bzita, już teraz Bistro Jajo ma więcej klientów. Kolejni dowiedzą się o Kuchennych Rewolucjach z emisji programu na TVN w czwartek o godz. 21.30.
Bistro Jajo - MENU - kliknij, by otworzyć
Nad restauracją Stop działał także hotel. – Naszym problemem było to, klientami restauracji byli głównie goście hotelowi. Była trudność ze zdobyciem klientów z zewnątrz. Teraz jest już lepiej - mówi Edyta Bzita.
Do Bistro Jajo łatwiej trafić niż do restauracji Stop. Nad wejściem wiszą neonowe szyldy zachęcające do wstąpienia na ciepłe obiady w przystępnej cenie. Z daleka widać, że można tam zjeść dania jajeczne, bo jajko znalazło się w projekcie szyldu. Wystrój także jest "jajeczny" - utrzymany w kolorach białym i żółtym. Salę optycznie powiększają lustra, a stoły udekorowane są świeżymi kwiatami.
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?