Restauracja pizzeria La Costa Herby - Teraz to Bistro...

    Restauracja pizzeria La Costa Herby - Teraz to Bistro Bochenek

    Weronika Skupin

    Gazeta Wrocławska

    Aktualizacja:

    Gazeta Wrocławska

    Restauracja pizzeria La Costa Herby w programie Kuchenne Rewolucje
    1/4
    przejdź do galerii

    Restauracja pizzeria La Costa Herby w programie Kuchenne Rewolucje ©fot. TVN

    Herby pod Częstochową i restauracja La Costa - to kolejne miejsce, do którego zawitała Magda Gessler z programem TVN Kuchenne Rewolucje. W małej miejscowości znajduje się pizzeria La Costa, którą klienci omijali dotąd szerokim łukiem. Właściciel Faustyn Surowiec tak skomplikował menu, że dla gości stało się ono wręcz kiczowate. Choć wybór jest duży, kulinarny misz-masz spowodował, że konieczna okazała się pomoc Magdy Gessler. Czy restauracja La Costa zmieni się po programie tv? Lokal zmienił nazwę na Bistro Bochenek.
    Pizzeria La Costa z sałatkami w ananasie, niezbyt apetycznymi zdjęciami potraw na internetowym profilu i z kiczowatym wystrojem odstraszała klientów. W dodatku menu wydawało się za bardzo skomplikowane. Faustyn Surowiec, właściciel, łączył smaki w sposób, którego goście się obawiali. Sam rzadko zaczął bywać w restauracji. W końcu poprosił o pomoc Magdę Gessler. Co zastała? Ciasto na pizzę skwaszone, zeschnięte z wierzchu i przerośnięte - czytamy w zapowiedzi programu Kuchenne Rewolucje.


    Znana restauratorka zmieniła wystrój wnętrza, a także uprościła i zarazem urozmaiciła menu lokalu La Costa o pozycje, które miały przyciągnąć głodnych klientów.

    Co znajdziemy w menu? Tego nie zdradza nawet sam właściciel. W internecie można znaleźć nieaktualną kartę, a w niej m.in. chickenburgera za 6 zł, schabowego, rybę lub filet z kurczaka z dodatkami za 13 zł, gyrosa z dodatkami za 15, tortillę za 9 zł, sałatkę greką za 8 zł, czy też puchar lodowy za 7 zł. Pizze można tam było kiedyś dostać w cenie od 10 do 32 zł.

    Zmianie miała ulec także nazwa, ale jak usłyszeliśmy w restauracji, wciąż jest to pizzeria La Costa. Choć ekipa Kuchennych Rewolucji zawitała do Herbów kilka miesięcy temu, a Magda Gessler zdążyła ponownie odwiedzić restaurację, lokal ma wciąż niezmienioną nazwę.

    Czy teraz właściciel trochę częściej odwiedza restaurację, czy gości jest więcej? – Nawet tego nie zdradzę. Wszystkiego telewidzowie dowiedzą się z czwartkowego odcinka. Mogę powiedzieć jedynie, że zmianie uległa karta dań i wystrój - podsumowuje Faustyn Surowiec.

    Czytaj także

      Komentarze (12)

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Polaczkowe gownojady !

      kriskret-Toronto (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 4

      Byliscie gownojadami i takimi zdechniecie. Znam ja was holoto polaczkowa z Herb i okolic , rowniez to bydlo cze,stochowskie. Po prostu jestescie polaczkowe zjebusy genetyczne. A podplomyki debilu ,...rozwiń całość

      Byliscie gownojadami i takimi zdechniecie. Znam ja was holoto polaczkowa z Herb i okolic , rowniez to bydlo cze,stochowskie. Po prostu jestescie polaczkowe zjebusy genetyczne. A podplomyki debilu , to sobie rob dla siebie w chlewie w ktorym poloczkowo wegetujesz , a nie w tym zasyfialym bunkrze , ktory nazywaliscie restauracja, . Juz po ryjach widac , ze jestescie genetycznie spierdoleni , jak reszta poloczyn w tym szambie poloczkowym !!!zwiń

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Polskie gownojady

      kriskret-Toronto (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 1

      Byliscie gownojadami i takimi zdechniecie. Znam ja was holoto polaczkowa z Herb i okolic , rowniez to bydlo cze,stochowskie. Po prostu jestescie polaczkowe zjebusy genetyczne. A podplomyki debilu ,...rozwiń całość

      Byliscie gownojadami i takimi zdechniecie. Znam ja was holoto polaczkowa z Herb i okolic , rowniez to bydlo cze,stochowskie. Po prostu jestescie polaczkowe zjebusy genetyczne. A podplomyki debilu , to sobie rob dla siebie w chlewie w ktorym poloczkowo wegetujesz , a nie w tym zasyfialym bunkrze , ktory nazywaliscie restauracja, . Juz po ryjach widac , ze jestescie genetycznie spierdoleni , jak reszta poloczyn w tym szambie poloczkowym !!!zwiń

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Fujjjjjjjjjjjj

      bleeeeeeeeeeee (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 3

      Smrod, brud, smierdzace mieso

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      OJ OJ

      Tomasz (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 3 / 1

      Ale wójtowi Herbów smakowała dar-mówka i jeszcze Prezes GS jako piekarz obciach nie program

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Głowa do góry

      Znajoma (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 1 / 8

      Po obejrzeniu programu miałam różne odczucia,ale powiem Wam jedno, każdy ratuje się jak może. Faustyn również chciał uratować swój lokal, który już od dawna nie przynosił zysków, ale swoich...rozwiń całość

      Po obejrzeniu programu miałam różne odczucia,ale powiem Wam jedno, każdy ratuje się jak może. Faustyn również chciał uratować swój lokal, który już od dawna nie przynosił zysków, ale swoich wielbicieli i stałych klientów ma. Szczerze powiem Gesslerowa nic by tu nie pomogła swoimi przemądrzałościami (sami widzieliście jaki to lokal i gdzie sie znajduje). Mogła nie zgrywać wszechwiedzącej tylko podszkolić ekipę w przygotowaniu dobrej-najlepszej pizzy w okolicy bo z tego słyną lokale od Faustyna.
      Na błędach się człowiek uczy. Faustyn głowa do góry, wyciągnij wnioski z tej lekcji i nie przejmuj się marnymi komentarzami, bo ludzie lubią takie sensacjezwiń


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      pizzeria

      Magda (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 6

      byłam tam i jedzenie jest okropne tego nie da się jeść. A pizza jeszcze gorsza - i wielce napisane, że nowa receptura - du.a a nie nowa receptura. Nie pojadę tam już nigdy więcej. Dla mnie lokal...rozwiń całość

      byłam tam i jedzenie jest okropne tego nie da się jeść. A pizza jeszcze gorsza - i wielce napisane, że nowa receptura - du.a a nie nowa receptura. Nie pojadę tam już nigdy więcej. Dla mnie lokal kwalifikuje się do zamknięcia. Albo sanepid tam nasłać. zwiń

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      ONA

      KONIEC (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 2

      A GDZIE JOLA Z GS BEDZIE JADŁA PIZZE Z KOCHANKIEM....

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Kłamca kłamca

      florentyn (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 10 / 11

      Po właścicielu nie można było spodziewać się niczego innego niż kłamstw, w końcu z wyglądu przypomina trochę Tuska...


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Każdy sądzi po sobie kłamco

      lustro (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 4 / 3

      Twój tekst pokazuje tylko jakim jesteś człowiekiem oraz z jakiej opcji : ludzi którzy kłamią obrażają plują jadem wstyd dla ciebie i twojego guru a nie dla Tuska!

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Rewolucje, a gdzie - bo nie widać...

      Heh (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 10 / 1

      "W internecie można znaleźć nieaktualną kartę" - śmiem twierdzić, że jak najbardziej aktualną. La Costa dalej pizzą stoi. A po kuchennych rewolucjach ani widu, ani słychu. : >

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Kiczowate menu ?

      Andrew (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 13 / 1

      Kiczowate to jest w pewnej pizzeri we Wrocławiu gdzie można dostać pizze z... PARÓWKĄ, w innej dostałem pizze z plastrami boczku w którym były nieusunięte twarde białe chrzęści. Ehh... każdy...rozwiń całość

      Kiczowate to jest w pewnej pizzeri we Wrocławiu gdzie można dostać pizze z... PARÓWKĄ, w innej dostałem pizze z plastrami boczku w którym były nieusunięte twarde białe chrzęści. Ehh... każdy chciałby wpychać do posiłku byle g*wno za grosze z hipermarketu, a zarabiać na nim miliony. zwiń


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Kiczowate menu ?

      och (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 1

      W niektórych knajpach śmierdzi, a jedzenie fatalne, ale jak rozmawiasz z kucharzem to my klienci nie mamy racji, bo PAN KUCHARZ to mistrz, chociaż często nie zna podstaw kuchni. Dania z bela czego,...rozwiń całość

      W niektórych knajpach śmierdzi, a jedzenie fatalne, ale jak rozmawiasz z kucharzem to my klienci nie mamy racji, bo PAN KUCHARZ to mistrz, chociaż często nie zna podstaw kuchni. Dania z bela czego, jednak marża 300 %. Dlatego już nie jadamy w knajpach.zwiń

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      Polecamy

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama