Restauracja Madame rodziła się w bólach
Bistro pod Aniołami było jedną z najstarszych restauracji w Nysie. Na początku jej właścicielce - pani Genowefie - pomagał mąż, teraz robi to córka. - Niestety, o ile kiedyś "Pod Aniołami" było smacznie i gwarnie, dziś słychać tu tylko krzyki, kłótnie i wieczne pretensje - słyszymy w zapowiedzi programu, emitowanej przez TVN.
Magda Gessler w Nysie zrobiła prawdziwe Kuchenne Rewolucje. Do menu wprowadziła pyszne dania kuchni francuskiej, w tym te bardziej wykwintne. Zmieniła się także nazwa - teraz Bistro pod Aniołami to restauracja Madame. Inny jest także wystrój wnętrza.
– Już mamy więcej gości, a kolejnych spodziewamy się po emisji programu - mówi właścicielka Madame w Nysie Genowefa Ciołka.
W menu restauracji Madame znajdziemy m.in. pasztet strasburski foie gras z wątróbek kaczych i gęsich za 28 zł, czy wykwintne polędwiczki Madame za 28 zł.
– Jest także specjalne menu Magdy Gessler, które cieszy się powodzeniem - mówi Genowefa Ciołka. – Są gołąbki Magdy Gessler z jelenia z buraczkami i ziemniakami w cenie 22 zł, a także między innymi zupa porowa z bezą - wymienia właścicielka lokalu.
Właściciele dawnego Bistro pod Aniołami zdecydowali się na Kuchenne Rewolucje, ponieważ nie odwiedzali ich mieszkańcy Nysy. Choć wśród gości funkcjonującego na rynku od 20 lat lokalu nie brakowało przyjezdnych, nysanie uważali bistro za drogą restaurację. Magda Gessler miała to zmienić.
Czy się udało? Dowiemy się w czwartek o godz. 21.30 na antenie TVN.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?