Menu Region

Restauracja Madame Nysa. Co zmieniła Magda Gessler? [MENU]

Restauracja Madame Nysa. Co zmieniła Magda Gessler? [MENU]

Data dodania: Ostatnia aktualizacja:

Gazeta Wrocławska

Weronika Skupin

57Komentarzy Prześlij Drukuj
Restauracja Madame - tak teraz nazywa się dawne Bistro pod Aniołami w Nysie. To efekt programu Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler. Restauracja Madame serwuje dania kuchni francuskiej. Właściciele restauracji Madame zapewniają, że Nysa może być dumna - warto się tu wybrać nawet z Wrocławia
2/5

Nysa, restauracja Madame w programie Kuchenne Rewolucje

(© TVN)

  • Nysa, restauracja Madame w programie Kuchenne Rewolucje
Restauracja Madame rodziła się w bólach

Bistro pod Aniołami było jedną z najstarszych restauracji w Nysie. Na początku jej właścicielce - pani Genowefie - pomagał mąż, teraz robi to córka. - Niestety, o ile kiedyś "Pod Aniołami" było smacznie i gwarnie, dziś słychać tu tylko krzyki, kłótnie i wieczne pretensje - słyszymy w zapowiedzi programu, emitowanej przez TVN.

Magda G
essler w Nysie zrobiła prawdziwe Kuchenne Rewolucje. Do menu wprowadziła pyszne dania kuchni francuskiej, w tym te bardziej wykwintne. Zmieniła się także nazwa - teraz Bistro pod Aniołami to restauracja Madame. Inny jest także wystrój wnętrza.
– Już mamy więcej gości, a kolejnych spodziewamy się po emisji programu - mówi właścicielka Madame w Nysie Genowefa Ciołka.

W menu restauracji Madame znajdziemy m.in. pasztet strasburski foie gras z wątróbek kaczych i gęsich za 28 zł, czy wykwintne polędwiczki Madame za 28 zł.
– Jest także specjalne menu Magdy Gessler, które cieszy się powodzeniem - mówi Genowefa Ciołka. – Są gołąbki Magdy Gessler z jelenia z buraczkami i ziemniakami w cenie 22 zł, a także między innymi zupa porowa z bezą - wymienia właścicielka lokalu.

Właściciele dawnego Bistro pod Aniołami zdecydowali się na Kuchenne Rewolucje, ponieważ nie odwiedzali ich mieszkańcy Nysy. Choć wśród gości funkcjonującego na rynku od 20 lat lokalu nie brakowało przyjezdnych, nysanie uważali bistro za drogą restaurację. Magda Gessler miała to zmienić.

Czy się udało? Dowiemy się w czwartek o godz. 21.30 na antenie TVN.

Reklama
57

Komentarze

zwiń wszystkie wątki najnowsze najstarsze

Dodajesz jako: Gość

Ilość znaków do wpisania:

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

zaloguj się

zawiść boli

0 / -2

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

marko (gość)  •

Problem wielu małych społecznośći, gdzie każde wyróżnienie się ponad przeciętność jest szykanowane. Właścicielki - osoby na poziomie, z klasą, knajpa dochodowa, sąsiadów to boli i dowalają.

W odcinku ani razu nie bylo widac jakby ktorakolwiek z wlaścielek krzyczała na pracowników, było widać za to jak młody kucharz wydziera się na włascicielkę jak i p. Gessler. Hipokryzja odcinka to szczyty...

odpowiedzi (0)

skomentuj

prawda boli

+2 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

moniś (gość)  •

brak słów o tym co widzialam w telewizji nie byłam tam i nie pójdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

odpowiedzi (0)

skomentuj

Kłamią

+9 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Prawda boli... (gość)  •

Kłamią... Bezczeli, złośliwi kłamią...Ewelinko... Swoim własnym zachowaniem udowodniłaś wszystkim oglądającym Cię ludziom jak bardzo inni krytykujący Cię ludzie "kłamią"... Jesteś pusta. Może zbyt delikatnie Cię określiłem - wybacz. Niestety nie chcę aby Administracja tej strony usunęła mój komentarz ale uwierz, gdybym miał tą świadomość, że Administrator tej strony nie usunie mojego komentarza, to tak stasznie bym Ci wyrzucił co myślę, że pewnie sam bym bekę kręcił z tego co piszę :). Tutaj w tych komentarzach pod tym arykułem padło juz dość rozsądnych słów dających obraz sytuacji wiec nie będę się wysilał. Wszyscy mają rację a ja dorzucę od siebie, że popłyniesz... Sprzedasz restaurację jak dostaniesz ją w spadku a następnie sprzedasz siebie, bo NIKT normalny nie będzie chciał Cię dotknąć nawet gdy będziesz mieć pieniądze ze sprzedanej restauracji :) Masz osobowość nie do przyjęcia przez największego głupca a Twa żądność kpienia z ludzi i zimnego stosunku do nich odwróci się w Twoim kierunku i tutaj przeproszę - Twoim powinno być napisane z małej literki lecz przez grzeczność, nie zważając na okoliczności staram się zachować zdrowy ton mojej wypowiedzi. Pozdrawiam, Mirek Sz :D Ps/ Moja Ewelisia również pozdrawia i Maksio - nasz kochany piesio hehe :D

odpowiedzi (0)

skomentuj

precz z tą restauracją w Nysie

+10 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

telewidz (gość)  •

Dwie zołzy a ta córka zestarzała się tak samo jak ta restauracja.Rozgłos minie i boom po klientach .Naprawdę nie życzę im dobrze po tym co zobaczyłam w kuchennych rewolucjach.

odpowiedzi (0)

skomentuj

Ewelina = nadęta prostaczka

+18 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

gość (gość)  •

Ta cała Ewelina zachowuje się jak nadęta prostaczka. Nie dość, że nie potrafi się wysłowić to jeszcze komentarze typu: "nikt nikogo nie trzyma na siłę, może się zwolnić". To nie jest wzór "szefowej". Dziewczyna nie ma w sobie za grosz kultury.

odpowiedzi (0)

skomentuj

nie dla takich właścicieli

+10 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

gość (gość)  •

dziwie sie Wam że chcecie tam pójść. Tym kobietom nie dałabym zarobic ani grosza i mam na myśli córke i właścicielkę. A tak przez to że chodzicie tam popieracie chamstwo przez nie prezentowane. Szanuj człowieka. Mam nadzieję że pracownicy znajdą inna pracę a te babska ... wiadomo co :)

skomentuj

Masz rację

+8 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Marta (gość)  •

Myślę ,że Pani Ewelinie by się przydała lekcja pokory. Powinna wreszcie iśc do pracy i zobaczyć jak się pracuje majac takiego szefa jak ona. Dziewucha 30- letnia, która wszystko zawdzięcza mamusi nie jest w stanie myśleć o innych. Obwieszone z mamusią złotem i perłami ,a prostactwo bije po oczach. Z g...a bicza nie ukrecisz.

odpowiedzi (0)

skomentuj

Nic z tego nie będzie

+31 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Bolek (gość)  •

Życzę z całego serca, aby Ewelina została w tym lokalu sama jak palec. Może wtedy zrozumie, że najpierw trzeba samemu coś osiągnąć, żeby móc z góry traktować ludzi. Ona nie osiągnęła w swoim życiu nic, jest cały czas uparta i krnąbrna. Dzieło kompromitacji własnej osoby zwieńczyła epilogiem "(...) nikt nikogo nie trzyma na siłę (...)". Osoba ta jest niereformowalna i dlatego nie widzę przyszłości tej restauracji. Wzmożony ruch jest chwilowym efektem popularności zdobytej dzięki "Kuchennym Rewolucjom", później wszystko wróci do "normy". Pozytywnym wydźwiękiem akcji jest tylko to, że osoby pracujące w tym lokalu raczej nie będą miały kłopotów ze znalezieniem innej pracy, kiedy powiedzą sobie "dość" - szczególnie Gosia - kelnerka, która daje życie tej restauracji. Uciekaj dziewczyno z tego obozu pracy, póki Twoja twarz jest pozytywnie popularna i masz szansę na coś lepszego.

odpowiedzi (0)

skomentuj

Odwiedziający

+8 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Smacznie (gość)  •

Po rewolucjach zdarzyło mi się odwiedzić Madame. Jedzenie bardzo smaczne, kelnerka Gosia uprzejma, miła, pozazdrościć takiej obsługi. Niestety, minusem są nieadekwatnie wysokie ceny do ilości wydanego pokarmu.

odpowiedzi (0)

skomentuj

Madame Nysa

+30 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

ludzki (gość)  •

Ewelinie ewidentnie brak kominiarza...Chodzi skwaszona i będzie pewnie taka zawsze, bo kto by ją zechciał. Marzę o tym, żeby i ktoś ją kiedyś tak potraktował, żeby się nigdy nie pozbierała

odpowiedzi (0)

skomentuj

tu trza chłopa

+36 / -2

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

nergal (gość)  •

Tej młodszej właścicielce po prostu brak chłopa i tym sposobem wyżywa się na pracownikach, tylko który chłop by z kimś takim wytrzymał

odpowiedzi (0)

skomentuj
1 3 4 5 »
Reklama
Reklama