18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Stara restauracja Zośka już nie istnieje. Magdzie Gessler się nie udało

Weronika Skupin
Dawna Restauracja Zośka już nie istnieje. Magda Gessler jej nie uratowała.
Dawna Restauracja Zośka już nie istnieje. Magda Gessler jej nie uratowała. fot. TVN
Magda Gessler nie uratowała karczmy w Zakopanem. Odmieniana przez nią restauracja Zośka w Zakopanem nie doczekała do emisji programu Kuchenne Rewolucje w TVN. Dawna restauracja Zośka już nie istnieje. Wprawdzie Magda Gessler zmieniła wystrój wnętrza i całe menu - ale i tak nie uchroniło to lokalu przed upadkiem. Dziś w tym samym miejscu też działa restauracja Zośka. Ale ma już nowego właściciela i nowe menu. Po Kuchennych Rewolucjach został tylko wystrój,

Restauracja Zośka w Zakopanem gościła Magdę Gessler i Kuchenne Rewolucje TVN w styczniu. - Kapusta jest niedokiszona, buraki śmierdzą pleśnią - wołała Magda Gessler znad talerza przy pierwszej wizycie. - To wszystko jest pędzlowane wędzonką. dzisiaj nie będziemy gotować - krytykowała następnego dnia.

Co było potem? "Magda Gessler nadała temu miejscu smak" - słychać było w zapowiedziach programu emitowanych przez TVN. Wystrój wnętrza zupełnie się zmienił, w menu pojawiły się nowe podhalańskie potrawy. Jednak to się nie sprawdziło, goście zaczęli omijać Zośkę.

- Zośkę odwiedziliśmy tuż po wizycie Pani Magdy Gessler. Pani Magda chyba nie jest w dobrej formie... zaproponowała tapas bar, czyli przekąski, które stoją zaraz przy wejściu... Ponieważ stoją tam kilka godzin, to wszystko wygląda już na mocno zmęczone i nie zachęca do spróbowania. Dodatkowo Pani Magda wprowadziła kilka dań, które nawet nie wiem, co znaczą... tak więc nie spróbowaliśmy tego, co polecała - czytamy jedną z opinii o restauracji Zośka w serwisie Gastronauci. - Zgadzam się z przedmówcą, że tapas to zły pomysł. Kanapeczki wyglądają nieświeżo i nie zachęcają z całą pewnością do skosztowania. Cena tapasu to koszt 25 zł od osoby. Zamówiliśmy zupę rydzową, która smakowała bardzo przeciętnie, słabo doprawiona, a rydze bez smaku. Danie główne to cielęcina z puree chrzanowym oraz z kapustą zasmażaną. Cena około 35 zł zdecydowanie nieadekwatna do ilości i smaku. Cielęcina twarda, purre mogło być naprawdę dobre, gdyby nie było tak strasznie kwaśne - pisze ktoś inny.

Takich opinii było niestety coraz więcej. Rewolucja się nie udała. Wreszcie restauracja Zośka została zamknięta. Teraz w tym samym miejscu, przy Krupówkach, działa lokal o tej samej nazwie. - Ale restauracja Zośka to teraz nowe menu, nowy właściciel, nowi pracownicy, jedynie wystrój wnętrza pozostał po Kuchennych Rewolucjach - opowiada Przemysław Lewandowski, menedżer obecnej Zośki.

Karczma Zośka oferuje teraz potrawy regionalne, głównie pierogi i dania mięsne. Cena standardowego zestawu obiadowego waha się w granicach 22-24 złotych. – Naszą specjalnością są pierogi: z bryndzą i ruskie za 15 zł, z jagodami za 12 zł, z mięsem za 16 - wylicza Przemysław Lewandowski.

Od przyszłego tygodnia będzie wprowadzone menu z jagnięciny: jagnięcina z kapustą, gulasz jagnięcy, czy kotleciki z karczku jagnięcego. Dania są w cenie ok. 30-36 zł, podobnie jak potrawy z cielęciny. Standardowo za mięsne danie obiadowe zapłacimy 22-26 zł.

Restauracja Zośka w programie Kuchenne Rewolucje w czwartek, 3 kwietnia o godz. 21.30 na antenie TVN.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska