Dom Bawarski, jak sama nazwa wskazuje, w menu ma dania śląsko-bawarskie. Każdego dnia osiem innych dań, nie ma stałego menu. Przykładowe dania? Sałatka bawarska, golonka bawarska, śląskie kluski.
Taki pomysł na ożywienie restauracji w Tychach miała Magda Gessler. Zaproponowała, by zrezygnować z klasycznej karty dań i zdecydować się na rotacyjnie serwowane dania obiadowe. Właściciele lokalu Dom Bawarski początkowo nie wierzyli, że pomysł Magdy Gessler się sprawdzi. Postanowili jednak zaryzykować.
Dom Bawarski Tychy
A co zastała Magda Gessler, gdy rozpoczynały się Kuchenne Rewolucje? - „Chatę Paprocańską" prowadzi Dorota, która na co dzień dzielnie wspiera mąż Jerzy. Ona gotuje, zarządza i wymyśla. On słucha, realizuje jej pomysły i bardzo często ucieka z restauracji do swoich koni. Bo w tej Chacie, choć bywa smacznie, nie zawsze bywa wesoło - pisze o czwartkowym odcinku z lokalu Dom Bawarski telewizja TVN.
Czy Dom Bawarski po rewolucjach Magdy Gessler będzie miejscem, z którego zasłyną Tychy? Czas pokaże...
Zobacz: Ararat Warszawa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?