18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zajazd pod Kłobukiem - Małdyty. Co zmieniła Magda Gessler? (ZDJĘCIA, CENY)

WSK
Tak zmieniła się restauracja pod Kłobukiem
Tak zmieniła się restauracja pod Kłobukiem Zajazd pod Kłobukiem
Zajazd pod Kłobukiem - Małdyty - to kolejna restauracja, którą odwiedziła Magda Gessler z programem TVN "Kuchenne Rewolucje". Mocno odmieniła wnętrza zajazdu i zmieniła menu. Co ciekawe, Magda Gessler nie zmieniła nazwy lokalu - i przed programem i teraz, nazywał się Zajazd pod Kłobukiem. Właściciele już ma więcej klientów.

Zajazd pod Kłobukiem w Małdytach był zapomniany i jego urok przygasł. Magda Gessler zmieniła jego oblicze.

"W urokliwych i spokojnych Małdytach kilkanaście lat temu zabytkowy zamek przejęło małżeństwo – Danuta i Grzegorz. Ruinę zamienili w ciepły i smaczny Zajazd pod Kłobukiem. Niestety kilka, lat temu coś przestało funkcjonować. Przebudowa drogi, coraz większa konkurencja oraz urlop macierzyński właścicielki, której nikt nie potrafił zastąpić w kuchni. Zamiast ducha sukcesu w Małdytach coraz częściej widywane jest tylko widmo niepowodzeń.

W tej czarnej godzinie niezastąpiona będzie pomoc Magdy Gessler. Tym razem znana restauratorka zmierzy się nie tylko z rewolucją, ale także z niesfornym duszkiem. Będzie wesoło, romantycznie, ale poleją się też łzy" - pisze o odcinku TVN.

– Już teraz mamy więcej klientów – mówi Danuta Białaś, właścicielka, która rewolucję ocenia bardzo pozytywnie. – Gościom podoba się między innymi wystrój.

Zajazd pod Kłobukiem w TVN czwartek o godz. 21.30 w.

ZAJAZD POD KŁOBUKIEM - MENU - przykładowe dania i ceny na kolejnej stronie

ZAJAZD POD KŁOBUKIEM - MENU

Oto wybrane pozycje z menu Zajazdu pod Kłobukiem.
Dania regionalne i domowe
rosół domowy z kluseczkami - 7 zł
żurek domowy na zakwasie w chlebku - 11 zł
kotlet schabowy z kapustą smażoną i ziemniakami - 19 zł
golonka na desce z sosem chrzanowym i domowym pieczywem - 8 zł
dzyndzałki warmińskie - 16 zł
plińce z pomoćką - 17 zł
fraszynki z sosem kurkowym - 22 zł
ciasto domowe - 10 zł
carpaccio z borowików z parmezanem - 25 zł
zupa dyniowa z serem Gruyere i bitą śmietaną - 10 zł
płat z lina w sosie kurkowym z gumisiem - 10 zł
kompot domowy - 4 zł.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska