Menu Region

Modra Pyza - Kobiór - ZAMKNIĘTA! Nic nie dały Kuchenne...

Modra Pyza - Kobiór - ZAMKNIĘTA! Nic nie dały Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler

Data dodania: Ostatnia aktualizacja:

Gazeta Wrocławska

WSK

47Komentarzy Prześlij Drukuj
Modra Pyza - Kobiór - ZAMKNIĘTA! Nic nie dały Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler Modra Pyza - Kobiór - ZAMKNIĘTA! Nic nie dały Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler

Restauracja Modra Pyza odrodziła się jak Feniks z popiołów (© pszczyna.naszemiasto.pl)

Modra Pyza Kobiór - tak nazywała się po programie Kuchenne rewolucje dawna restauracja Feniks w Kobiórze w powiecie pszczyńskim. Restauracja zmieniła się po programie Magdy Gessler, ale mimo metamorfozy nie dała rady utrzymać się na rynku. Jak poinformował właściciel restauracji, musiał zamknąć lokal.
Restauracja Modra Pyza w programie Kuchenne Rewolucje zmieniała się na antenie TVN. Modra Pyza - mimo swej nazwy - serwowała nie tylko tradycyjne pyzy z mięsem za 14 zł, ale też np. zrazy wołowe a'la Magda Gessler za 19 zł.

W zwiastunie programu TVN słyszeliśmy, że właściciel restauracji Feniks ma kłopoty finansowe i kucharza do niczego, który trzyma w kuchni... kości dla psa. Magda Gessler wytyczyła nowy kierunek, a i tak wszystko miało iść po staremu.

– Pani zrobiła ze mnie mamisynka - atakuje Magdę Gessler właściciel. – Jestem kolejną mamą do pomocy? – oburza się znana restauratorka.

Choć rewolucja przebiegała opornie, a Magda Gessler trzaskała nawet drzwiami, menu i wystrój lokalu bardzo się zmieniły.

Zobacz też: Dom Bawarski Tychy


– Specjalnością restauracji Modra Pyza są modre gołąbki w cenie 20 zł, 2 sztuki. To popisowe danie, które wprowadziła Magda Gessler. Na otwarcie restauracji serwowaliśmy także roladę wołową i deser makowy. Od czasu rewolucji klientów jest już więcej, a mamy nadzieję, że po emisji przyjdą do nas kolejni – mówi właściciel restauracji Modra Pyza Tomasz Kozibąk.

Wybrane pozycje z menu restauracji Modra Pyza
Zrazy wołowe a'la Magda Gessler - 19 zł
Bitki wołowe z cebulką - 18 zł
Pieczeń wieprzowa - 16 zł
Kotlet schabowy po wiedeńsku - 16 zł
Pierś z kurczaka w sosie koperkowym - 15 zł
Zawijaniec drobiowy ze szpinakiem i serem feta - 17 zł
Pyzy z mięsem - 14 zł
Kotlet wieprzowy z marynowanymi podgrzybkami, pieczywem i masłem - 10 zł
Śledź z cebulką, ogórkiem, pieczywem i masłem - 8zł
Rosół domowy z makaronem - 7 zł
Krupnik z kaszą pęczak i mięsem - 9 zł
Żurek śląski z jajkiem i ziemniakami - 9 zł
Modry kapuśniak - 9 zł
Zupa z prawdziwków z kaszą pęczak, śmietaną i koperkiem a'la Magda Gessler - 12 zł
Deser makowy - 15 zł
Rolada wołowa w zestawie - 27 zł
Modre gołąbki - 20 zł

Modra Pyza w Kobiórze została zamknięta zaledwie 3 miesiące po rewolucji. Właściciel dawnego lokalu Feniks przemianowanego na Modra Pyza, zdecydował się go zamknąć. Rewolucja Magdy Gessler nie dała spodziewanego rezultatu.

- Nie było klientów, nawet Rewolucja Magdy Gessler nie wszystkim pomaga - mówi Tomasz Kozibąk, właściciel restauracji.

Mimo, że Magda Gessler nie wystawiła lokalowi złej oceny, a nawet przekonywała, że ma szansę, bo kuchnia po zmianach się broniła, to Modra Pyza nie zaczęła przyciągać klientów. Jak dodaje właściciel gwoździem do trumny restauracji było zamknięcie wiaduktu dla aut ciężarowych na DW 928 w Kobiórze.

Reklama
47

Komentarze

zwiń wszystkie wątki najnowsze najstarsze

Dodajesz jako: Gość

Ilość znaków do wpisania:

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

zaloguj się

Nic się nie zmieniło.

+2 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

pepe (gość)  •

Niech Magda Gessler nie próbuje ukrywać prawdy. Jak po pewnym okresie jedno danie nie pasowało, to niech nawet po takiej mozolnej rewolucji powie, że restauracja się pogorszyła.

skomentuj

Też się dziwię

+2 / -2

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

@ (gość)  •

skoro nie pasowało jej jedzenie to uważam nie powinna podpisać sie pod rewolucją widać było że zrobiła to niechętnie .

odpowiedzi (0)

skomentuj

modro pyzda

+11 / -3

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

tituss (gość)  •

kozibąk oz kur... a moze psikutas...

odpowiedzi (0)

skomentuj

Szkoła życia

+9 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

gość (gość)  •

Odnoszę wrażenie, że rodzice za bardzo po główce głaskali i wyrosła z niego ciepła kluska.

odpowiedzi (0)

skomentuj

konkurencja

+3 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

@ (gość)  •

Chata bawarska po wczorajszych rewolucjach ma bardzo duże zainteresowanie jest jakby dla was zagrozeniem.

odpowiedzi (0)

skomentuj

Siedzą i papierochy palą

+3 / -2

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

gość (gość)  •

skoro personel częściej jest poza lokalem na papierosku to klient sam jest zdany na siebie? Chyba ze nie ma komu gotować .

odpowiedzi (0)

skomentuj

ubranie-garnitur

+3 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

ika (gość)  •

Miała rację, w szkole powinni uczyć jak się nosi garnitur, robi makijaż czyli życia.
Niewiele osób wie jakie buty, pasek do garnituru, że guzik przy marynarce ma być odpięty

odpowiedzi (0)

skomentuj

fenix

+10 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

majoto (gość)  •

Ratunku !!! ten chłopek z włoskami na żelu przystojny ?? ratunku świat sie konczy

odpowiedzi (0)

skomentuj

RYZYKANT

+5 / -4

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

GOŚĆ (gość)  •

Ten chłopak nie ma pojęcia o prowadzeniu lokalu , żadnych kalkulacji dotyczących samych opłat nie mówiąc o zysku te kredyty go zjedzą .Niech jedzie na zachód tam na niego czekają,dowie się jak trzeba zapierd@@@ na grosz .

skomentuj

gość

+4 / -3

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

gość (gość)  •

dokładnie zgadzam się z Twoja opinią ................

odpowiedzi (0)

skomentuj

Gość

+17 / -5

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Buba (gość)  •

Fajnie się ocenia osobę, której się nie zna. Znam tego właściciela lokalu z liceum. Kiedy wszyscy zbijali bąki myśląc tylko o imprezach, rozrywce, to on zapierdzielał każdego dnia jako kelner, a gdy wracał do domu to pomagał rodzicom. Tomek akurat był zawsze bardzo ogarnięty i potrafił wszystko sobie zorganizować. Zawsze był bardzo zaradny i wychodziło mi to na dobre. Magda zrobiła z niego taką ofiarę losu jaką nigdy nie był. W telewizji Cię pokarzą tam jak jest im wygodniej, jak się lepiej może sprzedać. Może i nie był to najlepszy pomysł otwierać restaurację w takim miejscu, ale nie można od razu w ten sposób oceniać człowieka mieszając go z błotem.

odpowiedzi (0)

skomentuj

wychodziło mi to na dobre

+5 / -2

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

gość (gość)  •

właściciel pisze sam o sobie , napisał wychodziło mi to na dobre, po co się bronisz już po ...

odpowiedzi (0)

skomentuj

wlasciciel

+2 / -3

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

wlasciciel (gość)  •

tego akurat ja nie napisałem pozdrawiam

odpowiedzi (0)

skomentuj

Miej więcej klasy

+3 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

gość (gość)  •

Teraz to faktycznie dowaliłeś .Czyli piszesz sobie pochlebne komentarze bo sam się przyznałeś ''TEGO AKURAT NIE PISAŁEM " CZYLI INNE PISAŁEŚ !!!! NIE POGRĄŻAJ SIĘ BARDZIEJ .

odpowiedzi (0)

skomentuj

wlasciciel

+2 / -2

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

wlasciciel (gość)  •

nie pisze komentarzy na swój temat a tym bardziej nie usuwam negatywnych na fanpage'u. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Wolny kraj. A przede wszystkim nie napisałem żadnego komentarza, ani pozytywnego, ani negatywnego. To tak gwoli informacji. Pozdrawiam wszystkich, a zwłaszcza wystawiających negatywne komentarze. Życzę wszystkiego dobrego:)

odpowiedzi (0)

skomentuj

gość

0 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

nenufar (gość)  •

Głowa do góry;)Gratuluję odwagi wystąpienia w programie niejeden zapewne nosa by nie wychylił,lecz krytykować owszem.

odpowiedzi (0)

skomentuj

Pokarany został?

+4 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

chyba nie (gość)  •

Jak on nie pokaże, że coś potrafi, to życie go pokarze.

odpowiedzi (0)

skomentuj

Słuchaj Buba

+7 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

gość (gość)  •

mam prawo komentować to co widziałam i nikt nie miesza go z błotem .Krytykę trzeba przyjąć i wyciągnąć wnioski .Piszę jak jest ciężko dziś cokolwiek zrobić bo ludzie kasy nie mają .Opłaty wielkie a kredyty zabijają .Banki czekają zeby zlicytować .Magda oceniła to co zastała.Gość miał taka a nie inną prezentację na początek i nikt go nie będzie po tyłku głaskał bo trzeba zdjąć różowe okulary i zderzyć się z rzeczywistością a nie obrażać się .

odpowiedzi (0)

skomentuj

mi się ta restauracja w ogóle nie widzi

+2 / -3

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

obej (gość)  •

i koniec kropka :)

odpowiedzi (0)

skomentuj

po co tyle krytyki

+18 / -4

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

gość (gość)  •

Nie wiem po co tyle negatywnych opinii na temat chłopaka i Magdy Gessler. Tomek się wyrobi, restauracja fajna, jakby była bliżej, to bym wpadła chętnie. A Gessler zapraszają, bo najwidoczniej coś jej rewolucje przynoszą. Więc przestańcie KRYTYKOWAĆ!!!

skomentuj

pyza

+2 / 0

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Misiek (gość)  •

Najlepsze byly kosci dla psa o ogorki kupione w monopolowym.ha ha.i kucharzn co sie cofie do tylu.ha ha ha

odpowiedzi (0)

skomentuj
1 3 »
Reklama
Reklama