Modra Pyza - Kobiór - ZAMKNIĘTA! Nic nie dały Kuchenne...

Modra Pyza - Kobiór - ZAMKNIĘTA! Nic nie dały Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler

WSK

Gazeta Wrocławska

Aktualizacja:

Gazeta Wrocławska

Restauracja Modra Pyza odrodziła się jak Feniks z popiołów

Restauracja Modra Pyza odrodziła się jak Feniks z popiołów ©pszczyna.naszemiasto.pl

Modra Pyza Kobiór - tak nazywała się po programie Kuchenne rewolucje dawna restauracja Feniks w Kobiórze w powiecie pszczyńskim. Restauracja zmieniła się po programie Magdy Gessler, ale mimo metamorfozy nie dała rady utrzymać się na rynku. Jak poinformował właściciel restauracji, musiał zamknąć lokal.
Restauracja Modra Pyza odrodziła się jak Feniks z popiołów

Restauracja Modra Pyza odrodziła się jak Feniks z popiołów ©pszczyna.naszemiasto.pl

Restauracja Modra Pyza w programie Kuchenne Rewolucje zmieniała się na antenie TVN. Modra Pyza - mimo swej nazwy - serwowała nie tylko tradycyjne pyzy z mięsem za 14 zł, ale też np. zrazy wołowe a'la Magda Gessler za 19 zł.

W zwiastunie programu TVN słyszeliśmy, że właściciel restauracji Feniks ma kłopoty finansowe i kucharza do niczego, który trzyma w kuchni... kości dla psa. Magda Gessler wytyczyła nowy kierunek, a i tak wszystko miało iść po staremu.
– Pani zrobiła ze mnie mamisynka - atakuje Magdę Gessler właściciel. – Jestem kolejną mamą do pomocy? – oburza się znana restauratorka.

Choć rewolucja przebiegała opornie, a Magda Gessler trzaskała nawet drzwiami, menu i wystrój lokalu bardzo się zmieniły.

Zobacz też: Dom Bawarski Tychy


– Specjalnością restauracji Modra Pyza są modre gołąbki w cenie 20 zł, 2 sztuki. To popisowe danie, które wprowadziła Magda Gessler. Na otwarcie restauracji serwowaliśmy także roladę wołową i deser makowy. Od czasu rewolucji klientów jest już więcej, a mamy nadzieję, że po emisji przyjdą do nas kolejni – mówi właściciel restauracji Modra Pyza Tomasz Kozibąk.

Wybrane pozycje z menu restauracji Modra Pyza
Zrazy wołowe a'la Magda Gessler - 19 zł
Bitki wołowe z cebulką - 18 zł
Pieczeń wieprzowa - 16 zł
Kotlet schabowy po wiedeńsku - 16 zł
Pierś z kurczaka w sosie koperkowym - 15 zł
Zawijaniec drobiowy ze szpinakiem i serem feta - 17 zł
Pyzy z mięsem - 14 zł
Kotlet wieprzowy z marynowanymi podgrzybkami, pieczywem i masłem - 10 zł
Śledź z cebulką, ogórkiem, pieczywem i masłem - 8zł
Rosół domowy z makaronem - 7 zł
Krupnik z kaszą pęczak i mięsem - 9 zł
Żurek śląski z jajkiem i ziemniakami - 9 zł
Modry kapuśniak - 9 zł
Zupa z prawdziwków z kaszą pęczak, śmietaną i koperkiem a'la Magda Gessler - 12 zł
Deser makowy - 15 zł
Rolada wołowa w zestawie - 27 zł
Modre gołąbki - 20 zł

Modra Pyza w Kobiórze została zamknięta zaledwie 3 miesiące po rewolucji. Właściciel dawnego lokalu Feniks przemianowanego na Modra Pyza, zdecydował się go zamknąć. Rewolucja Magdy Gessler nie dała spodziewanego rezultatu.

- Nie było klientów, nawet Rewolucja Magdy Gessler nie wszystkim pomaga - mówi Tomasz Kozibąk, właściciel restauracji.

Mimo, że Magda Gessler nie wystawiła lokalowi złej oceny, a nawet przekonywała, że ma szansę, bo kuchnia po zmianach się broniła, to Modra Pyza nie zaczęła przyciągać klientów. Jak dodaje właściciel gwoździem do trumny restauracji było zamknięcie wiaduktu dla aut ciężarowych na DW 928 w Kobiórze.

Komentarze (48)

Dodajesz komentarz jako: Gość

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

Liczba znaków do wpisania:

zaloguj się

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
ciacho

kotek (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 2 / 2

Hmm. Właściciel super;) pozdrawiam i życze powodzenia;)

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
Nic się nie zmieniło.

pepe (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 8

Niech Magda Gessler nie próbuje ukrywać prawdy. Jak po pewnym okresie jedno danie nie pasowało, to niech nawet po takiej mozolnej rewolucji powie, że restauracja się pogorszyła.


Autor komentarza nie dodał zdjęcia
Też się dziwię

@ (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 8 / 2

skoro nie pasowało jej jedzenie to uważam nie powinna podpisać sie pod rewolucją widać było że zrobiła to niechętnie .

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
modro pyzda

tituss (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 17 / 6

kozibąk oz kur... a moze psikutas...

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
Szkoła życia

gość (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 18 / 1

Odnoszę wrażenie, że rodzice za bardzo po główce głaskali i wyrosła z niego ciepła kluska.

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
konkurencja

@ (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 5 / 1

Chata bawarska po wczorajszych rewolucjach ma bardzo duże zainteresowanie jest jakby dla was zagrozeniem.

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
Siedzą i papierochy palą

gość (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 8 / 2

skoro personel częściej jest poza lokalem na papierosku to klient sam jest zdany na siebie? Chyba ze nie ma komu gotować .

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
ubranie-garnitur

ika (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 11 / 1

Miała rację, w szkole powinni uczyć jak się nosi garnitur, robi makijaż czyli życia.
Niewiele osób wie jakie buty, pasek do garnituru, że guzik przy marynarce ma być odpięty

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
fenix

majoto (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 18 / 2

Ratunku !!! ten chłopek z włoskami na żelu przystojny ?? ratunku świat sie konczy

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
RYZYKANT

GOŚĆ (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 10 / 6

Ten chłopak nie ma pojęcia o prowadzeniu lokalu , żadnych kalkulacji dotyczących samych opłat nie mówiąc o zysku te kredyty go zjedzą .Niech jedzie na zachód tam na niego czekają,dowie się jak...rozwiń całość

Ten chłopak nie ma pojęcia o prowadzeniu lokalu , żadnych kalkulacji dotyczących samych opłat nie mówiąc o zysku te kredyty go zjedzą .Niech jedzie na zachód tam na niego czekają,dowie się jak trzeba zapierd@@@ na grosz .zwiń


Autor komentarza nie dodał zdjęcia
gość

gość (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 8 / 4

dokładnie zgadzam się z Twoja opinią ................

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
Gość

Buba (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 24 / 11

Fajnie się ocenia osobę, której się nie zna. Znam tego właściciela lokalu z liceum. Kiedy wszyscy zbijali bąki myśląc tylko o imprezach, rozrywce, to on zapierdzielał każdego dnia jako kelner, a...rozwiń całość

Fajnie się ocenia osobę, której się nie zna. Znam tego właściciela lokalu z liceum. Kiedy wszyscy zbijali bąki myśląc tylko o imprezach, rozrywce, to on zapierdzielał każdego dnia jako kelner, a gdy wracał do domu to pomagał rodzicom. Tomek akurat był zawsze bardzo ogarnięty i potrafił wszystko sobie zorganizować. Zawsze był bardzo zaradny i wychodziło mi to na dobre. Magda zrobiła z niego taką ofiarę losu jaką nigdy nie był. W telewizji Cię pokarzą tam jak jest im wygodniej, jak się lepiej może sprzedać. Może i nie był to najlepszy pomysł otwierać restaurację w takim miejscu, ale nie można od razu w ten sposób oceniać człowieka mieszając go z błotem.zwiń


Autor komentarza nie dodał zdjęcia
wychodziło mi to na dobre

gość (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 11 / 6

właściciel pisze sam o sobie , napisał wychodziło mi to na dobre, po co się bronisz już po ...


Autor komentarza nie dodał zdjęcia
wlasciciel

wlasciciel (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 4 / 6

tego akurat ja nie napisałem pozdrawiam


Autor komentarza nie dodał zdjęcia
Miej więcej klasy

gość (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 6 / 4

Teraz to faktycznie dowaliłeś .Czyli piszesz sobie pochlebne komentarze bo sam się przyznałeś ''TEGO AKURAT NIE PISAŁEM " CZYLI INNE PISAŁEŚ !!!! NIE POGRĄŻAJ SIĘ BARDZIEJ .


Autor komentarza nie dodał zdjęcia
wlasciciel

wlasciciel (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 4 / 4

nie pisze komentarzy na swój temat a tym bardziej nie usuwam negatywnych na fanpage'u. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Wolny kraj. A przede wszystkim nie napisałem żadnego komentarza, ani...rozwiń całość

nie pisze komentarzy na swój temat a tym bardziej nie usuwam negatywnych na fanpage'u. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Wolny kraj. A przede wszystkim nie napisałem żadnego komentarza, ani pozytywnego, ani negatywnego. To tak gwoli informacji. Pozdrawiam wszystkich, a zwłaszcza wystawiających negatywne komentarze. Życzę wszystkiego dobrego:)zwiń


Autor komentarza nie dodał zdjęcia
gość

nenufar (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 3 / 2

Głowa do góry;)Gratuluję odwagi wystąpienia w programie niejeden zapewne nosa by nie wychylił,lecz krytykować owszem.

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
Pokarany został?

chyba nie (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 7 / 2

Jak on nie pokaże, że coś potrafi, to życie go pokarze.

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
Słuchaj Buba

gość (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 12 / 1

mam prawo komentować to co widziałam i nikt nie miesza go z błotem .Krytykę trzeba przyjąć i wyciągnąć wnioski .Piszę jak jest ciężko dziś cokolwiek zrobić bo ludzie kasy nie mają .Opłaty wielkie a...rozwiń całość

mam prawo komentować to co widziałam i nikt nie miesza go z błotem .Krytykę trzeba przyjąć i wyciągnąć wnioski .Piszę jak jest ciężko dziś cokolwiek zrobić bo ludzie kasy nie mają .Opłaty wielkie a kredyty zabijają .Banki czekają zeby zlicytować .Magda oceniła to co zastała.Gość miał taka a nie inną prezentację na początek i nikt go nie będzie po tyłku głaskał bo trzeba zdjąć różowe okulary i zderzyć się z rzeczywistością a nie obrażać się .zwiń

Autor komentarza nie dodał zdjęcia
mi się ta restauracja w ogóle nie widzi

obej (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 5 / 4

i koniec kropka :)

1 3 »

Najnowsze wiadomości

Zobacz więcej

Najczęściej czytane

Polecamy

Wideo